Serum do twarzy

Nacomi Next Lvl, No More Pores Salicylic Acid 2% Serum Złuszczające serum na noc

Nacomi Next Lvl Kwas Salicylowy 2% + PHA 30ml
Nacomi Next Level kwas salicylowy 2% + PHA 30ml

• 11 maja 2025 o 15:14
    Dobre, ale nie wystarczająco mocne dla mnie
    Serum jest okej, ale niestety zbyt słabe dla moich potrzeb. Choć dobrze się wchłania i ma lekką konsystencję, nie zauważyłam aż tak dużych efektów w kwestii złuszczania czy zmniejszania porów. Działa delikatnie, więc jeśli ktoś ma wrażliwą skórę i szuka łagodnego produktu na noc, to będzie to odpowiedni wybór. Natomiast dla mnie, przy bardziej wymagającej skórze, brakowało mocy, którą oczekiwałam od serum z kwasem salicylowym. To dobry wybór dla osób, które zaczynają swoją przygodę z kwasami, ale dla bardziej wymagającej skóry może okazać się zbyt delikatne.
    Zalety:
    • Łagodna formuła
    • Dobrze się wchłania
    • Idealne dla wrażliwej skóry
    Wady:
    • Zbyt słaba moc dla osób oczekujących silniejszych efektów
    • Brak intensywniejszego działania na rozszerzone pory
    mlynmon
    6 maja 2025 o 15:58
    Fajny dodatek do maseczki glinkowej
    ???? NACOMI - Kwas Salicylowy 2% ???? Jest to produkt przeznaczony głównie dla cery tłustej, mieszanej i problematycznej. Zawiera niacynamid oraz węgiel aktywny, co wspomaga oczyszczanie porów, redukcje zaskórników i wygładzenie skóry. ????????‍♀️ Osobiście serum używam wraz z maseczką z glinki zielonej i przynosi to naprawdę fajne efekty - skóra jest odświeżona, niedoskonałości wyciszone, a twarz wygląda po prostu na „czystą”. Nie zauważyłam jednak większych rezultatów jeśli chodzi o zniwelowanie zaskórników, dlatego też odejmuję jedną gwiazdkę. ???? Dodatkowo nie za bardzo da się wycisnąć malutką kropelkę, bo jak już się naciśnie aplikator to leci on do końca i podaje pełną pompkę produktu. ????
    Zalety:
    • wydajny
    • bezzapachowy
    • fajny do łączenia z maseczką glinkową
    Wady:
    • nie niweluje zaskórników
    • problemy z aplikatorem (za dużo produktu na raz)
    Olkaf
    4 maja 2025 o 17:00
    Czysta skóra bez wysiłku – Nacomi Salicylic Acid 2%
    To serum z kwasem salicylowym to mój pewniak na zaskórniki i niedoskonałości. Stosuję je kilka razy w tygodniu na noc i już po pierwszych użyciach zauważyłam mniej zapchanych porów i gładszą skórę. Działa punktowo, ale nie przesusza, co przy kwasach bywa rzadkością.
    Zalety:
    • Skutecznie oczyszcza pory i zapobiega wypryskom.
    • Ma lekką, żelową konsystencję – szybko się wchłania.
    • Nie ściąga ani nie podrażnia skóry (przy stosowaniu z umiarem).
    • Przystępna cena i dobre działanie przy regularnym stosowaniu.
    Wady:
    • Może lekko przesuszać przy częstym używaniu – warto stosować z nawilżaczem.
    • Nie działa błyskawicznie – efekty widać po kilku dniach.
    • Przy wrażliwej skórze warto wprowadzać bardzo ostrożnie
  • 29 kwietnia 2025 o 12:47
    niestety zbyt słaby
    Niestety, Next Lvl No More Pores Serum z 2% kwasem salicylowym bardzo mnie rozczarowało. Choć liczyłam na oczyszczenie porów i wygładzenie skóry, serum nie przyniosło żadnych widocznych efektów, nawet po kilku tygodniach regularnego stosowania. Konsystencja jest wodnista i mało komfortowa w aplikacji, a po nałożeniu skóra czasami piekła i była zaczerwieniona. Zamiast poprawy stanu cery, pojawiło się więcej przesuszeń i podrażnień. Mam wrażenie, że formuła jest zbyt agresywna dla mojej skóry, mimo że nie mam jej szczególnie wrażliwej. Niestety, ten produkt zupełnie się u mnie nie sprawdził i nie sięgnę po niego ponownie.
  • 7 kwietnia 2025 o 21:19
    Dość przeciętny produkt
    Serum ma nieprzyjemny zapach, ale w połączeniu z glinką daje fajny efekt oczyszczenia skóry. Serum jest czarne, co utrudnia stosowanie w ciągu dnia. Działanie na razie ok, ale po skończeniu opakowania zrobię przerwę
    Zalety:
    • Często na promocji
    • Dość skuteczny
    Wady:
    • Nieprzyjemny zapach
    • Czarny kolor utrudnia stosowanie w ciągu dnia
    • Może brudzić poszukę

Zobacz także inne Serum do twarzy