WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

AA Voyage Voyage, 2w1 Peeling gruboziarnisty + maska kremowa `Kawa i kokos`

• 2 listopada 2022 o 14:26
    Nie moje klimaty
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Produkt jest ciekawym rozwiązaniem, pod względem tego że kompaktowo dostajemy peeling i maskę. Peeling jest dość przyjemny, chociaż drobinek nie jest zbyt wiele. Zapach intensywny, kawowy (bardziej cappuccino w proszku jak dla mnie ;)) Maska ma biały kolor, konsystencja bardzo przyjemna ale zapach tutaj jak dla mnie sztuczny, plastikowy. Czas trzymania zalecany na opakowaniu to 10 minut. Tyle też trzymałam na twarzy. Nie zalecam jednak zmywać resztek chusteczką tylko wodą - resztki zapchały mi pory na tyle, że już tego samego dnia, po kilku godzinach pojawiły się wypryski. Innych efektów nie zauważyłam. Pod względem jakości niestety nie jestem zachwycona, tym bardziej że wolę zapachy owocowe, nic nie przemawia za tym, żebym mogła wracać do maski.
  • 8 września 2022 o 21:11
    Jak na wakacjach za granicą!
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Maseczka jest ogólnie super. Peeling jest delikatny, kawowy i oczyszcza skórę a maseczkę użyłam jak kremu, nie nałożyłam jak całej maski i też super nawilżyło. Raczej polecam, piękny kawowy zapach a później kokosik.
    • Oczyszczenie
    • Nawilżenie
  • 29 sierpnia 2022 o 19:42
    To moje pierwsze spotkanie z serią Voyage Voyage od AA, ale na pewno nie ostatnie, bo ten produkt skusił mnie na tyle, że wypróbuję inne zabiegi z tej linii. Kosmetyk kupiłam z czystej ciekawości na wyprzedaży w R. za 2,19 zł nie licząc na wiele. Jako fanka aromatycznej kawy i słodkiego kokosa nie mogłabym sobie odmówić takiej przyjemności. Jestem oczarowana tym kosmetykiem – piękny zapach, przyjemność stosowania a przede wszystkim skuteczność sprawa, że warto po niego sięgnąć. OPAKOWANIE Kolor opakowania od razu sprawia, że rzuca się ono w oczy na sklepowej półce. Piekna grafika z lasem tropikalnym, papugami i pięknymi roślinami przenosi myślami w dalekie, egzotyczne kraje. Z przodu znajduje się logo marki, nazwa kosmetyku i jego główne funkcje. Z tyłu produkt jest bardzo dobrze opisany, poszczególne etapy pielęgnacji mamy dokładnie rozpisane i zaznaczone jak stosować maskę/ peeling, co zawierają i jak mają działać, to bardzo praktyczne. Opakowanie to mała, praktyczna saszetka – sprawdza się idealnie na wyjazd, bo produktu akurat jest na 1 raz. Jest podzielona na 2 części – w jednej mamy maskę, w drugiej peeling. Saszetkę łatwo rozerwać – wystarczy lekko pociągnąć,można też posłużyć się nożyczkami,co kto woli. PEELING Peeling spodobał mi się najbardziej z całego duetu. Ma postać dosyć gęstego kremu przypominającego barwą kawę z mlekiem. Zapach nie inaczej - jest mocno aromatyczny, typowo kawowy, słodki, pobudzający, idealny na rozpoczęcie lub zakończenie dnia,gdyż daje nam chwile relaksu i odprężenia. Idealnie zastąpi kubek kawy o poranku. Uwielbiam kawę we wszelkiej postaci, więc stosowanie go to była dla mnie czysta przyjemność. Peeling ma w sobie drobinki ziaren kawy,które pełnia funkcję ścierniwa. Podczas masażu czuć jak pracują. Kremowa baza zapobiega zbyt agresywnemu złuszczaniu, zaczerwienieniu czy podrażnieniu, zapewnia nawilżenie i odżywienie. Drobinki są sporej wielkości, jednak są stosunkowo łagodne dla skóry,solidnie złuszczają martwy naskórek sprawiając, że po zmyciu peelingu skóra jest miękka i gładka w dotyku. Z łatwością przyjmuje kolejne składniki aktywne zawarte w kolejnych etapach pielęgnacji. Peeling jest łatwy do zmycia. MASKA Przyznam, że po kokosowej masce spodziewałam się przede wszystkim aromatu oddającego rzeczywisty zapach kokosa i tutaj nieco się zawiodłam – zapach jest bardzo delikatny, trochę czujemy kokos, ale w bardzo obfitej kremowej otoczce, jest w dodatku mało intensywny i po chwili nie czuję go wcale. Niemniej jednak działanie maski jest bardzo dobre. Konsystencja jest bogata i treściwa ze względu na obecność oleju kokosowego to gęsta, zbita, aksamitna, kremowa masa. Maseczkę łatwo rozprowadzić na twarzy, nie spływa i nie zasycha na skorupę, łatwo się ją też zmywa. Głównym jej zadaniem jest nawilżenie i rozświetlenie cery. Radzi sobie z tym wspaniale- odżywia skórę, wygładza, nawilża, po usunięciu resztek maski wacikiem i skończonym zabiegu jest skóra świeża, promienna, gładka w dotyku. Prezentuje się ślicznie, aż trudno uwierzyć, że taki zdrowy glow i efekt daje maska za kilka złotych. Efekty stosowania tego duetu są długotrwałe. Rano cera nadal była niezwykle gładka i miękka w dotyku. Bardzo podoba mi się efekt promiennej, świeżo wyglądające cery. Wydajność – 1 saszetka to 1 zabieg, mamy w niej 5 ml maski i 5 ml peelingu. Skład całkiem w porządku, w formule znajdziemy takie składniki jak olej kokosowy, zmielone ziarna kawy, masło shea, betaina,gliceryna, arginina, witamina E. PLUSY: + świeża, promienna cera + nawilżenie i odżywienie + łatwość zmycia maski + skuteczność peelingu + praktyczne opakowanie + korzystna cena + dobry skład
  • 24 sierpnia 2022 o 20:39
    Bardzo dobry. Chętnie wrócę.
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Kosmetyk kupiłam w popularnej drogerii. Opakowanie to dwie jednorazowe saszetki połączone ze sobą zgrzewem. Każdą z saszetek można oderwać swobodnie od siebie. Szata graficzna normalna: nie pstrokata, nie nachalna, nie wyróżniająca się. W każdej z saszetek znajduje się porcja kosmetyku (peeling oraz maseczka) na jeden raz, w przypadku maseczki - z niewielkim zapasem. Peeling. Peeling jest średnioziarnisty (ani typowo gruby, co dla mnie jest plusem, gdyż nie lubię gruboziarnistych produktów do twarzy, ani też drobnoziarnisty). Porcja jest odpowiednia na jeden, chociaż obfity raz, nie trzeba oszczędzać. Zapach bardzo przyjemny. Nie przepadam za aromatem kawy w kosmetykach, ale zapach kawowy w tym kosmetyku jest inny, bardziej subtelny i przełamany słodką, kwiatową nutą. Jest bardzo przyjemny. Drobinki peelingu zawieszone są w olejku i bardzo przyjemnie rozprowadzają się dzięki temu po całej twarzy. Łatwo i gładko, bez oporów suną po całej skórze, nie podrażniają, łatwo się spłukują. Po spłukaniu twarz jest przyjemnie oczyszczona i odświeżona oraz gotowa na przyjęcie maseczki. Maseczka. Maseczka jest bardziej wydajna niż peeling. Wystarcza bowiem na całą twarz (nakładając naprawdę grubą warstwę) oraz szyję i część dekoltu. Ma kremową, przyjemną konsystencję z gatunku: nie za rzadka, nie za gęsta, lekka. Zapach jest przyjemny. Maseczka mimo nałożenia grubszej warstwy szybko wchłania się w skórę. Błyskawiczni nawilża, przynosi ulgę suchej skórze, odświeża, wygładza oraz w widoczny sposób rozświetla. Po jej użyciu twarz wygląda wyraźniej bardziej świeżo, ma lekko wyrównany koloryt oraz jest bardzo miękka i przyjemna w dotyku. Efekt miękkości i nawilżenia utrzymuje się do dnia następnego. Jak dla mnie kosmetyk jak na swoją cenę bardzo dobry, chętnie wrócę. Recenzja dotyczy skóry suchej oraz dojrzałej (40 plus), bez większej skłonności do podrażnień.
    Zalety:
    • atrakcyjna cena
    • przyjemny zapach obu produktów
    • nawilża
    • nadaje miękkość
    • wygładza
    • rozświetla
    • nie podrażnia
    • łatwo się spłukuje
    Goya5
    3 lipca 2022 o 8:03
    przyzwoita maseczka, ale bez efektu WOW!
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    kupiłam tę maseczkę w cenie promocyjnej w Drogerii, gdyż skusiło mnie opakowanie i jego kolorowy wygląd. Produkt jest podzielony na 2 części, które wystarczyły mi na zaaplikowanie na twarz i szyję. W pierwszej części, zgodnie z napisem na opakowaniu, znajdował się peeling o konsystencji gęstego kremu , zabarwiony na kolor kawowy ( kawa z mlekiem), z drobinkami ( zakładam, zę kawowymi, skoro tak jest reklamowany...:).Zapach jego też był kawowy, dla mnie przyjemny. Nie było tych drobinek zbyt dużo, jak na peeling, do tej pory spotykałam się z lepszymi gruboziarnistymi peelingami, ale nie przeszkadzało mi to zbytnio. Po jego zastosowaniu skóra była lekko odświeżona i na nią nakładałam drugą część kosmetyku, czyli maskę kremową. Kolor był jej już biały, faktycznie o konsystencji kremu, o delikatnym zapachu. Niestety, nie zauważyłam żadnego efektu WOW! po zastosowaniu tego kosmetyku. Ot, mam nadzieję, że przynajmniej odświeżyłam skórę, jakiś substancji odżywczych jej dostarczyłam, ale jak na skórę dojrzałą to wymagam większych efektów ( mam 45+). Ten kosmetyk mogę polecić dla osoby młodszej ode mnie, której skóra nie wymaga liftingujących efektów, a jedynie odpowiedniej pielęgnacji. Zdecydowanie dla skóry młodej, bez problemów skórnych.
    Zalety:
    • kolorowe opakowanie,
    • ilość wystarczyła na twarz i szyję
    • przystępna cena w drogerii
    • delikatny zapach
    Wady:
    • bez efektu rozświetlenia i wzmocnienia, jak zapewniano na opakowaniu