Kremy z filtrem do twarzy

Nivea Sun, UV Face Soothing Sensitive SPF 50 Krem do twarzy z filtrem SPF 50

• 30 czerwca 2023 o 12:19
    Super
    Bardzo dobry krem sprawdza się jeżeli chodzi o blokowanie promieni słonecznych w stopniu dla mnie zadowalającym. Krem bardzo dobrze się rozprowadza na skórze nie jest taki tempy jak niektóre czyli niedające się rozprowadzać. Ma delikatny ładny zapach, dość długo się wchłania na skórze przez co przez jakiś czas mam biała twarz ale nie jest to coś co mi przeszkadza bo chodzi mi o ochronę słoneczna. Fajne opakowanie pozwalające na wycisnąć tyle produktu ile chce. Cena adekwatna do jakości
    Zalety:
    • Działanie
    • Rozsmarowanie
    Wady:
    • Długo się wchłania
  • 10 kwietnia 2023 o 21:44
    KREM MA POTENCJAŁ, GDYBY NIE JEDEN PROBLEM...
    Nivea Sun wersja Sensitive zasługuje na jakąś specjalną nagrodę.. Ale na pewno nie w byciu sensitive. Zaskoczył mnie skubaniec! Krem świetny. Wchłania się szybciutko. Brak lepkiej warstwy. Nie bieli. Ultra lekki. Dobrze chroni przed słońcem. Uroczo pachnie. Ale jak Ci szogun zamigruje do oczu to jedyne o czym myślisz to wyłupaniu ich. Z tego względu zasłużył na miano idealnej ochrony dla dekoltu, szyi i uszu. Oby jak najdalej od oczu.. A szkoda, bo krem jest świetny i dobrze sprawdził się na mojej tłustej cerze. No i oczywiście brudzi ubrania ale Nivea tak już ma. Polecam i nie polecam jednocześnie. Jeśli macie supermoce i nic was nie szczypie to łapcie w ciemno bo ma śliczne wykończenie i cudnie wygląda pod makijażem.
    Zalety:
    • Wykończenie
    • Nie bieli
    • Nie zapycha
    • Lekki
    • Dobra ochrona UVA i UVB
    Wady:
    • SZCZYPIE W OCZY STRASZNIE
    • Brudzi ubrania
  • 6 listopada 2022 o 17:07
    Dobry, ale nie idealny
    Zalety ➕️nie jest ciężki ➕️nadaje się pod makijaż ➕️nie roluje się ➕️stosunkowo tani ➕️nie psuje makijażu ➕️są różne wersje tego spfa ➕️w miarę szybko się wchłania ➕️można kupić na Amazonie ⠀ Wady ➖️pachnie mocno alkoholowo ➖️nie jest taki sensitive, dlatego poszukuje idealnego spfa dalej aczkolwiek 4 butelki tego zużyłam ➖️jak go systematycznie stosuje mam bardziej zaczerwienioną skórę. ➖️nie jest to spf, który poprawia mi cerę jak frudia a jeśli jej nie naprawia oczekuje, że będzie dla niej obojętny. ⠀ Podsumowując, Warto przetestować, ponieważ cenowo i jakościowo jest na prawdę dobry, ale nie jest dla mnie idealny.
  • 8 maja 2022 o 13:57
    Całkiem w porządku, ale szczypie w oczy
    Produkt przychodzi do nas w pudełeczku, wewnątrz którego jest tubka, co jak dla mnie jest spoko rozwiazaniem, bo z tubki zawsze można sobie wycisnąć resztkę produktu rozcinając ją. Filtr ma ochronę SPF 50 i UVA w kółeczku, więc mi w to graj. Jeśli chodzi o zapach to nie wyczuwam żadnego. SPF ma postać kremu, powiedziałabym, że konsystencja jest ciut bardziej gęsta niż znany mi krem Nivea Soft. Całość nakłada się na buzię dobrze i dość dobrze wchłania. Wykończenie mi się podoba, nie jest matowe, ale też nie jest zbyt świetliste, powiedziałabym, że jak dla mnie jest w sam raz. Trzeba trochę odczekać, zanim można nałożyć cokolwiek po tym kremie na twarz i powiedziałabym, że lepiej poczekać dłużej, aniżeli krócej. Niby powinno starczać te 10-15 minut, ale przy nim niestety to nigdy nie jest pewne. Czasem jak nakładam go po takim czasie to trochę się roluje, a kiedy indziej jest w porządku. Zauważyłam też, że generalnie podkład nie wygląda na tym filtrze zbyt korzystnie. Nie tak glowy i delikatnie, tylko szpachliście, ja nie lubię takiego efektu. Niestety ten spf powoduje lekkie szczypanie oczu przez jakiś czas. Nie jest to mocno upierdliwe, ale jednak przez chwilkę to czuję, ale nie jest to taki efekt, żeby utrzymywal sie specjalnie długo. Reaplikacja na makijaż też jest możliwa, zazwyczaj robię to po prostu gąbeczka i wychodzi to całkiem nieźle, tylko cera się mocno świeci, tak jak zaraz po pierwszym nałożeniu go rano. Zapomniałam wspomnieć, że on ma dość bogatą konsystencję, co sprawia, że nie muszę pod niego nakładać już kremu rano (pod niektóre muszę - np Garnier Face fluid ten taki do potrząsania), ale tutaj całość jest na tyle komfortowa, że moja cera dodatkowego kremu już nie potrzebuje. Generalnie jestem całkiem zadowolona, zużyłam kolejne opakowanie i kupię sobie więcej, bo jest to jeden z spf, którym mogę ufać. Miałam z nim małą przygodę, że się rolował strasznie, ale po eliminacjach różnego typu metodą prób i błędów okazało się, że to serum które nakładałam pod niego było przyczyną tego extra mocnego rolowania, po wyeliminowaniu trefnego serum spf okazał się współpracować tak, jak opisałam powyżej, czyli całkiem nieźle. O wydajności się nie wypowiem, bo to spf, to wiadomo, ale osobiście na pewno kupię kolejne opakowania dla odmiany od mojego drugiego na razie najlepiej sprawdzającego się na mojej skórze filtra, czyli Garniera Face fluid. Wiadomo, żaden nie jest idealny, to wszystko sa filtry, ale te dwa są na tyle fajne, ze ciągle je odkupuję. Mam jednak wrażenie, że na Garnierze z racji tego że ma 'cieńszą' konsystencję i lepiej się wchłania to podkłady lepiej leżą, więc raczej będę głównie odkupywać Garniera.
  • 16 września 2021 o 10:34
    Niestety, to nie to.
    Niestety mi się nie sprawdził. Na mojej mieszanej cerze (wrażliwa i przetłuszczające w strefie T) szybko się wyświecał. Mimo tego, że pięknie się wchłaniał bez bielenia i tłustej warstwy po pewnym czasie mocno się błyszczałam. Moje podkłady też niezbyt się z nim dogadywały, odrywały się, powstawały takie wyraźne odcięcia. Na plus mogę powiedzieć, że nie szczypie w oczy.