Kremy uniwersalne

FroJo. Fruits & Vegetables Krem do twarzy `Pietruszka-mango`

Frojo

• 25 listopada 2022 o 18:26
    Zabójczy zapach
    Krem pachnie zabójczo mango i na tym jego plusy się kończą. Olej lniany jako nawilżacz sprawdza się słabo, nie pomaga następna w składzie gliceryna. Po nałożeniu kremu miałam wrażenie ściągniętej i napiętej skóry. Taki krem w zasadzie " do niczego". A przecież skład jest naprawdę obiecujący! Coś nie wyszło.
  • 2 lipca 2022 o 22:06
    Pomarańczowa skóra...
    Zaczniemy od pozytywów, krem świetnie matuje, strefa T wygląda po nim bardzo dobrze. W pod koniec dnia często świeciło mi się zazwyczaj czoło ale dzięki temu kremowi tak nie było. Przyjemny zapach mango, nie zatyka porów, zapobiega nowym niedoskonałością i ładnie wysusza istniejące ALE... niestety skóra po nim jest pomarańczowa tak jak barwa kremu... Mam bardzo bladą cerę, przez co pomarańczowe zabarwienie widać u mnie bardzo mocno. Dla osób z ciemniejsza karnacja może być w porządku. Ale niestety to że barwi skórę psuje u mnie wszystko, a mogło być tak dobrze. Używam go w domu, gdy nie muszę się nikomu pokazywać. Nie kupię go ponownie. Co najważniejsze producent nigdzie nie pisze o tym że krem zostawia takie zabarwienie.
  • 7 grudnia 2021 o 20:39
    Ciężka sprawa
    Krem zakupiłam na jednej ze stron internetowych. Skusiłam się na niego, ze względu na naturalny skład oraz dużą ilość pochlebnych opinii. Dla mnie - osoby, która ma skórę mieszaną krem okazał się dość problematyczny. Moim zdaniem krem posiada ciężką konsystencję (przeciwieństwo tego co zapewnia producent) i zbyt intensywny zapach mango, wskutek czego użytkowanie kremu ograniczyłam do aplikacji na noc. Ponadto krem bardzo mało nawilża moją cerę (kolejne przeciwieństwo tego co producent zapewnia). Nie spowodował także jej podrażnienia. Kosmetyk dobrze matuje cerę, ale to za mało żebym go poleciła, pomimo dobrego i naturalnego składu. Na ten dzień kremu używam sporadycznie, aby tylko go skończyć ponieważ szkoda mi wyrzucić produktu.
    Zalety:
    • dobrze matowi cerę
    • nie podrażnia
    • praktyczny słoiczek
    Wady:
    • mało nawilża
    • ciężka konsystencja
    • zbyt intensywny zapach
    Szpaksa
    29 października 2021 o 11:18
    u mnie za wiele nie robi :(
    Frojo jest nowym dzieckiem lubianej przeze mnie marki La Le. Podczas zakupów w drogerii Pigment natknęłam się na niego w promocyjnej cenie i postanowiłam przetestować. Mam cerę mieszaną w stronę tłustej, wrażliwą kapryśną. Krem ma bogaty naturalny, skład - ogromny plus. Zapach - bardzo intensywny, trochę jak napój multiwitamina, trochę irytujący. Krem ma żółty kolor i bardzo lekką konsystencję. Mimo, że jest na bazie olejów błyskawicznie się wchłania i nadaje na dzień, pod makijaż. Niestety z moją cerę średnio się polubił ( plus za to, że jej nie podrażnił). Brak wyraźnego nawilżenia, - mimo, że potrzeby mojej skóry są dość niewielkie w tym zakresie. Brak pomocy w zwalczaniu niedoskonałości- miałam ostatnio kilka gorszych dni, jeśli chodzi o stan cery, nie odczułam jednak działania antybakteryjnego, czy przyśpieszenia regeneracji. Byłam bardzo ciekawa tego produktu, niestety nieco się zawiodłam.