Kremy uniwersalne

Ziaja Krem aloesowy (nowa wersja)

Ziaja bio krem aloesowy 100 ml

• 15 kwietnia 2025 o 16:04
    Niestety nie dla mojej skóry
    Totalnie nie pamiętam gdzie kupiłam ten krem (chyba Allegro), nie pamiętam też ile kosztował ale sądzę że mniej niż 10 zł. Na pewno było to już dobrych parę lat temu kiedy jeszcze w kosmetykach ważniejsza była dla mnie cena od jakości. Ziaja wypuszcza na rynek sporo tanich kosmetyków niestety ze słabym składem. Działanie bywa różne, czasem jestem bardzo zadowolona a czasem w ogóle. Opakowanie to biały plastikowy słoiczek z minimalną szatą graficzną. Konsystencja jest przyjemna ,taka standardowa, nie tłusta. Zapach to trochę sztuczny aloes, taki bardziej w stylu pudrowym jak proszek do prania niż świeżym i soczystym. Krem dedykowany jest skórze suchej i normalnej. Ja mam mieszaną - przetłuszczająca się strefa T, normalne policzki, czasem przesuszają mi się niektóre partie. Mam też skłonność do zapychania porów jeśli w składzie kosmetyków znajdują się komedogenne substancje - parafina i dimetikon. Niestety w tym kremie są chyba oba te składniki. Także możecie się domyślić jaki był efekt na mojej twarzy (zapchanie cery w różnych miejscach, także tych suchych/ normalnych). Próbowałam go używać kiedy byłam przeziębiona i miałam suchą skórę, ale wtedy krem wywołał podrażnienie i pieczenie. Przeznaczyłam go na nogi po goleniu i tam sprawdzał się lepiej. Dość szybko się wchłaniał, nie zostawiał lepkiej skóry, ale nie dawał też poczucia nawilżenia ani ukojenia. Podsumowując, krem nie sprawdził mi się totalnie, powodował wysyp krostek, podrażniał skórę, nie odczuwałam nawilżenia. Zapach ma sztuczny, skład słaby. Z plusów to dość szybko się wchłania i nie zostawia lepkiej warstwy. Nie mogę polecić.
    • Dość szybkie wchłanianie
    Wady:
    • Skład
    • Znikome nawilżenie
    • Może powodować wysyp krostek i podrażnienie
  • 31 stycznia 2025 o 1:18
    Pomocny i niezwykły-To Ziaja!
    Gdy skóra jest w potrzebie i gdy doskwiera jej suchość i zaczerwienienia to z pomocą przychodzi klasyk tej marki legendy z wyciągniętym do ostatniej kropli wyciągiem z aloesu który jest bogactwem naturalnym od wieków i którego nasza skóra potrzebuje w każdej ilości i który pomaga na każdy problem a moja cera nie jedną suszę przechodziła i nie jednym była traktowana ale po użyciu tego kremu wiele lat temu i obecnie nie ma nic lepszego wśród tanich i ogólno dostępnych kosmetyków aloesowych o szybkim działaniu kojącym i nawilżającym bo skóra jest zarówno dogłębnie nawilżona i zdrowsza ale także znikają niekorzystne zmiany skórne i zaczerwienione partie mojej skóry które są wyraźnie jaśniejsze a cera jest gładka i świeża dlatego należy go mieć w pobliżu kiedy brakuje nam cennych składników które są umiejętnie ukryte w tym kremie którego wartość odkrywamy po zastosowaniu i wiemy jak Ziaja nigdy nie traci na jakości mając na myśli swoje flagowe produkty tak jak ten bardzo niedrogi krem którego polecam zakupić będąc tak jak ja w Dino lub w każdym sklepie w którym można znaleźć tą markę.
    Zalety:
    • Świetna jakość,niska cena i ogólna dostępność, pomocny i niezbędny
    Wady:
    • Nie ma i nie będzie
  • 28 grudnia 2024 o 10:56
    Nawilżenie na wysokim poziomie..
    Zacznę od ceny, ponieważ jest bardzo niska jak na taką pojemność. Produkt dostępny w aptekach jak i drogeriach stacjonarnych, czy online. Opakowanie małe, ale poręczne, bez problemu mieści się nawet w mniejszej kosmetyczce. Za to zdecydowanie duży plus, bo na wyjazdy jest idealny. Jeśli chodzi o sam produkt, to spełnia swoje zadanie, nawilża, skóra po użyciu jest miękka w dotyku, trochę się świeci, podejrzewam że to przez swoją konsystencję, która jest trochę tłuściutka - ale lekka. Dobry jest również jako baza pod podkład bądź krem bb, ogólnie pod makijaż u mnie się sprawdza. Wracając do wyglądu, chciałam jeszcze wspomnieć, że doceniam ten minimalistyczny, bardzo przyjemny dla oka design opakowania. Dla mojej suchej skóry jest dobry, lecz nie jestem pewna czy wpływa on dobrze na moje poszczególne partie twarzy, mam na myśli te części gdzie mam w ostatnim czasie jakieś wypryski czy krostki. Myślę, że po całkowitym zużyciu go sięgnę jednak po jakiś inny krem ze sporo lżejszą konsystencją, bez uczucia tego tłustego filmu na skórze, gdyż moja skóra przyjmuje lepiej kosmetyki bardziej wodniste - mam wrażenie że wtedy lepiej reaguje na takie kremy. Dla osób którym to tłuste uczucie na skórze nie przeszkadza będzie super.
  • 25 grudnia 2023 o 23:53
    Jest fajny
    Moja skóra nie jest skłonna do zapychania się/wyprysków/uczuleń dlatego stwierdziłam że przetestuję ten krem. U mnie sprawdza się bardzo dobrze, stosuję go codziennie wieczorem przed pójściem spać. Wchłania się ale wiadomo że nie w 100% dlatego nie będzie dobry dla osób które potrzebują kosmetyku który w momencie się wchłonie i nie pozostawi nic na skórze, dlatego np na dzień w lato by się kompletnie nie sprawdził. Zapach bardzo delikatny ale ładny! <3 Mam skórę suchą i jest naprawdę fajny, polecam!
    • nawilżenie
    • bardzo delikatny ładny zapach
    Wady:
    • Nie zauważyłam wad
  • 25 grudnia 2023 o 22:27
    Lekki i na co dzień
    Nie jest to krem do zadań specjalnych, to po prostu kosmetyk na co dzień dla normalnej skóry. Lekko nawilża, delikatnie pachnie i szybko się wchłania. Dobry na lato, zimą wolę użyć czegoś bardziej treściwego. Być może jeszcze do niego wrócę.