Kremy uniwersalne

Ziaja Krem oliwkowy (nowa wersja)

Ziaja Naturalny krem oliwkowy UV 50 ml

• 3 kwietnia 2025 o 12:06
    Kultowy krem oliwkowy
    Opis: Krem nawilżający przeznaczony do codziennej pielęgnacji cery suchej i normalnej. Zawiera olej z oliwek, który odżywia skórę i wspiera jej naturalne funkcje. Zalety: • Intensywnie nawilża i odżywia skórę. • Łagodzi podrażnienia i uczucie ściągnięcia. • Może być stosowany również jako krem pod oczy. Wady: • Pozostawia tłusty film na skórze, co może przeszkadzać osobom z cerą mieszaną lub tłustą. • Wymaga dłuższego czasu na wchłonięcie. Ocena: 4/5
  • 28 marca 2025 o 11:05
    Dobry
    Bardzo tłusty krem. Oczywiście nie wchłania się całkowicie tylko pozostaje naprawdę dużo nie wchłoniętej warstwy. Idealny na noc. Najlepszy dla skór podrażnionych. Skóra po użyciu kremu jest gladziutka i mięciutka jak pupcia niemowlaka. Pięknie nawilżona i odżywiona..polecam
  • 22 lutego 2025 o 12:11
    Nie przypadł mi do gustu.
    Krem oliwkowy Ziaja przeznaczony jest do pielęgnacji cery suchej i normalnej. Jego zadaniem jest odżywienie, wygładzenie, regeneracja i zapobieganie nadmiernej utracie wody. Stosować się go powinno rano i wieczorem. Krem schowany jest w skromnym ale ładnym, nawet wygodnym pojemniczku. Ma przyjemny oliwkowy, perfumowany zapach. Jego konsystencja jest gęsta i tłusta, dobrze się rozprowadza na twarzy. Rano skóra jest pokryta delikatnym tłustym filmem, jest też miękka i gładka, oraz wyląda nieco zdrowiej. Nie uważam aby stosowanie tego kremu rano było dobrym posunięciem, bo ta tłustość potrafi utrzymać się wiele godzin. Po kilku dniach stosowania w okolicy ust pojawiły się u mnie krostki, które nie były widoczne ale wyczuwalne w dotyku (co mnie bardzo zaskoczyło, bo niedoskonałości się u mnie nie pojawiają). W tym czasie wprowadziłam do pielęgnacji dwa kremy ale ze względu na skład (dość kontrowersyjny) zaczęłam podejrzewać właśnie ten krem. Oczywiście zastanawiałam się nad innymi przyczynami ale w tym okresie nie jadłam nic nowego ani nie zażywałam innych leków. Odstawiłam ten produkt i po około 2/3 dniach krostki zniknęły, dlatego myślę, że to ten gagatek na 99% za tym stoi.
  • 14 lutego 2025 o 16:56
    Niezmienny od lat
    Krem zamknięty został w plastikowym słoiczku o pojemności 50ml. W konsystencji wydaje się być gęsty ale jest lekki i dosyć tłusty przez wzgląd na oliwkę. Ma bardzo przyjemny zapach. Łatwo jest go wydobyć jak i rozsmarować. Na mojej twarzy pozostawia delikatny, ślizgi film. Co mi akurat nie przeszkadza. Kremu używam głównie na noc. Produkt pozostawia cerę nawilżoną oraz odżywiona, dodatkowo mocno świecącą się. Następnego dnia po umyciu twarzy skóra jest jędrna oraz w bardzo dobrej kondycji. Kosmetyk mnie nie uczula ani nie zapycha. Świetnie się spisuje i jako jeden z niewielu jest niezmienny od lat.
    Zalety:
    • Świetnie nawilża skórę, chroni przed mrozem, jest wydajny
    Wady:
    • Nie zauważyłam
    Yose13
    11 grudnia 2024 o 21:12
    Raczej nie dla mnie
    Moim zdaniem krem za tłusty. Miałam wrażenie, że w ogóle się nie wchłaniał. Nie wiem czy zapewniał efekt odżywienia, bo większość pewnie wytarłam w poduszkę. Krem bardzo wydajny. Zapach średni. Opakowanie wygodne. Cenowo super.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • zbyt tłusty
    • nie wchłania się