Opakowanie - skromne jak to Ziaja, chociaż tyle, że ma różowe napisy. Pojemność 50 ml czyli standardowa.
Cena niska. Dostępny w aptekach oraz sklepach firmy.
Zapach - pierwsze zaskoczenie. Spodziewałam się jaśminu, a jak dla mnie pachnie wiórkami kokosowymi przywołując na myśl Raffaello. Ciekawy zapach jak na krem, zachęcający do użytkowania.
Konsystencja - gęsta. Wchłania się szybko, pozostawiając tłustą warstewkę ochronną, przez to jest dla mnie idealnym kremem do rąk na noc. Nie podrażnia.
Zainteresowały mnie jego właściwości przeciwzmarszczkowe. Moje dłonie nie noszą jeszcze śladów starzenia typu zmarszczki czy przebarwienia, a stan ten chcę jak najdłużej utrzymać. Mają tendencje do przesuszania się. W składzie znajduje się parafina, silikony, gliceryna, masło shea, masło kakaowe, ekstrakt z mandarynki, olej makadamia, olej z bawełny, skwalan, olej z oliwy, olej ze słodkich migdałów, uwodorniony olej roślinny, olej jaśminowy, palmitoyl oligopeptide czyli matrixyl 3000, palmitoyl tetrapeptide-7 czyli tetrapeptyd, hydrolizowane proteiny ryżowe, ekstrakt z czerwonej koniczyny, kwas hialuronowy, lecytyna, glukonian wapnia. Skład ten jest więc bardzo dobry - peptydy, białka, bogata w substancje podobne do estrogenów czerwona koniczyna, oleje, kwas hialuronowy, rozjaśniająca mandarynka. Jest też tutaj podobno mikrokolagen, ale coś nie mogę go znaleźć. Krem testowany dermatologicznie.
Ma wygładzać, zmiękczać, uelastyczniać skórę, chronić przed utratą wody, delikatnie natłuszczać, likwidować szorstkość i pozostawiać przyjemny zapach. Wygładza i zmiękcza a pewno, czy uelastycznia nie wiem bo nie mam jeszcze zwiotczonej skóry, w kwestii ochrony przed utratą wody biorąc pod uwagę bogaty skład prawdopodobnie tak jest, dłonie stają się nawilżone, a konkretnie nawilżone i natłuszczone, przy tym nie są szorstkie. To krem bardziej z tej kategorii odżywczych. Zapach przyjemny, ale chwilę po aplikacji już go nie czuję, nie zastąpi perfum.
Wydajny, przy stosowaniu raz dziennie na noc zaczyna mi się kończyć po kilku miesiącach.
Zalety:
- Skład, nawilżające i natłuszczające działanie
- Cena
- Dostępność
- Długa data ważności