Maski do włosów

Trust My Sister Medium Porosity Hair, Emollient Hair Mask Emolientowa maska do włosów średnioporowatych

Trust My Sister
Trust my Sister Maska Emolientowa do Włosów Średnioporowatych 150ml
Nacomi Trust My Sister Emollient Hair Mask emolientowa maska do włosów średnioporowatych 150g primavera-5902539715286

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 grudnia 2024 o 13:23
    Dla moich suchych i porowatych włosów maska nie dostarczyła wystarczającego nawilżenia.
    Opis produktu: Maska emolientowa została zaprojektowana z myślą o włosach o średniej porowatości. Producent obiecuje intensywną pielęgnację, która zamyka łuski włosa, zabezpieczając je przed uszkodzeniami. Dzięki zastosowaniu oliwy z oliwek, oleju makadamia, awokado i słodkich migdałów, maska ma nawilżać, odżywiać, regenerować oraz przywracać naturalną barierę ochronną. Jest to produkt, który pomaga poprawić elastyczność włosów i zmniejsza ich podatność na uszkodzenia mechaniczne. Konsystencja i zapach: Maska ma konsystencję, która bardziej przypomina odżywkę niż tradycyjną maskę do włosów. Jest dość lekka i łatwa w aplikacji, dobrze się rozprowadza na włosach. Maska ma subtelny, przyjemny zapach, który jest delikatny. Można poczuć nuty oliwy z oliwek oraz olejów roślinnych, ale zapach nie jest zbyt intensywny. Moje włosy są suche i porowate. Nie byłam wcześniej zaznajomiona z marką Trust My Sister, ale na maskę trafiłam dzięki pozytywnym opiniom na stronie eZebra. Kupiłam maskę za 37 zł.
    Zalety:
    • 1. Skład.
    • 2. Opakowanie.
    • 3. Zapach.
    • 4. Maska dobrze wygładza włosy.
    Wady:
    • 1. Cena. (w porównaniu do innych produktów w tej cenie, maska nie spełniła moich oczekiwań)
    • 2. Jest mało wydajna.
    • 3. Brakuje mi wystarczającego nawilżenia.
    • Myślę, że produkt sprawdzi się u posiadaczek zdrowych, naturalnych włosów, które nie wymagają intensywnej regeneracji. Niestety, dla moich suchych i porowatych włosów maska nie dostarczyła wystarczającego nawilżenia. Oczekiwałam nieco innego efektu, dlatego nie zamierzam ponownie jej kupować.
  • 12 stycznia 2024 o 13:20
    Bardzo dobry produkt który jednak jest maską, a działa jak odżywka
    Jestem właścicielką kręconych, zadbanych włosów, do tego fanką naturalnej pielęgnacji i restrykcyjnej metody pielęgnacji włosów o nazwie "CG". Jako włosomaniaczka dbam przy tym o zachowanie równowagi PEH- czyli dostarczanie włosom Protein, Emolientów i Humektantów- w zależności od ich bieżących potrzeb. Zadaniem tego produktu, jak wskazuje już sama jego nazwa- jest dostarczenie włosom emolientów, czyli substancji które mają spowodować ich wygładzenie. I ten produkt co do zasady to właśnie robi.
    Zalety:
    • bardzo dobra wydajność;
    • bardzo dobry skład- zgodny z metodą CG;
    • bardzo dobra, niespływająca konsystencja;
    • bardzo przyjemny słodziutko- kremowy zapach;
    • podwójne wieczko pomaga utrzymać produkt w czystości;
    • działanie. Ten produkt robi to, co trzeba- czyli dostarcza wygładzenia moim kręconym, cienkim i niezbyt gęstym włosom, jednocześnie nie powodując ich przeciążenia;
    • co ciekawe- jego działanie jest zdecydowanie lepsze niż maski emolientowej dedykowanej włosom wysokoporowatym z tej samej serii, która w teorii powinna mieć przecież mocniejsze działanie.
    Wady:
    • działanie produktu bardziej przypomina mi odżywkę, niż maskę. Napotykałam już w swojej karierze włosomaniaczki na odżywki za połowę ceny tego produktu, których działanie i uzyskiwane rezultaty były dokładnie takie same jak w przypadku tej maski;
    • opakowanie wydaje się być konkretne i sprawia wrażenie dużego, jednak pojemność produktu to jedynie 150 gramów, co oznacza, że jego cena w odniesieniu do gramatury jest dosyć wysoka...
    • Reasumując - produkt co do zasady spełnia obietnice producenta. Myślę, że sprawdzi się u posiadaczek włosów zdrowych, zadbanych, które wymagają jedynie drobnego tuningu w celu podtrzymania ich dobrej kondycji, jak również w przypadku włosów cienkich i delikatnych- albowiem produkt ten raczej nie spowoduje ich obciążenia czy przyklapu. Jeśli ktoś liczy jednak na solidną porcję odżywienia i wygładzenia- np. w przypadku posiadania mocno zniszczonych, szorstkich włosów- którego to działania zazwyczaj oczekujemy od masek, to moim zdaniem może się rozczarować.
    • Ja kupuję ten produkt ze względu na jego piękny zapach i tylko wówczas, gdy znajduje się w promocyjnej cenie, gdyż uważam, że nie jest wart zakupu w cenie regularnej :) podobny efekt uzyskuję stosując odżywkę emolientową popularnej marki lubiącej tęczowe opakowania, której cena wynosi 15 zł. Produkt jest w porządku, ale to na pewno nie włosowy must- have :)
    • Gdyby ten produkt nazywał się odżywką, to dałabym mu 5 gwiazdek. Ale skoro jest maską, od której wymaga się znacznie więcej niż od odżywki, to na 5 gwiazdek w mojej ocenie nie zasługuje.
  • 2 marca 2023 o 0:29
    Przyjemna, ale bez efektu wow
    Ta maska jest moim kolejnym produktem z serii do włosów średnioporowatych tej marki. I jak zawsze, muszę pochwalić opakowanie. Jest to plastikowy, zakręcany pojemnik. Nic wymyślnego, ale wygląda bardzo ładnie na mój gust. Jednak co zasługuje na pochwałę, to matowość opakowania – to jest coś, co ładnie wygląda, a jednocześnie ułatwia użytkowanie, bo matowa powierzchnia lepiej trzyma się mokrej dłoni, nie wyślizguje się i łatwiej odkręcić nakrętkę. Po prostu. Maska pachnie przyjemnie, kremowo, delikatnie – to zapach charakterystyczny dla całej serii. Jest gęsta i kremowa, wygodnie nabiera się ją dłonią, nie przelewa się pomiędzy palcami, ale jednocześnie dobrze się rozprowadza na włosach. Po zmyciu pozostawia na nich delikatny zapach. Mam włosy długie, średnioporowate, już w dosyć dobrym stanie, choć skłonne do łamania i podatne na pogroszenie stanu, kiedy o nie wystarczająco nie zadbam. Staram się użyć maski bądź odżywki po każdym myciu i dobrze mi się to sprawdza. Tę maskę, tak jak wszystkie inne, nakładam od wysokości uszu w dół. Jak z niektórymi odżywkami emolientowymi potrafiłam przesadzić (czy z ilością, czy z częstotliwością), to z tą nie dam rady. Zazwyczaj trzymam ją około 20-30 minut. Krótszy czas u mnie nie przynosi zadowalającego efektu. Natomiast zdarzało mi się ją czasem przetrzymać około godziny i w tym przypadku nic złego się nie działo – efekt nie był ani lepszy, ani gorszy. Moje włosy przyjemnie wygładza. Ładnie się błyszczą, są śliskie, ale nie są w żaden sposób obciążone ani oklapnięte. Jest to dla mnie po prostu przyjemny, całkiem dobry produkt, ale nie robi efektu wow. Po niektórych emolientowych odżywkach moje włosy mocniej się błyszczą i są bardziej mięsiste w dotyku i taki efekt chyba lubię bardziej. Jednak z tymi produktami już da się przesadzić i uzyskać odwrotność – ta maska pod tym względem jest dla mnie bezpieczna i niezawodnie stabilna, bez ryzyka wpadki, więc fajna na szybko bez zastanawiania się. Po niej włosy wyglądają po prostu ładnie i są lekkie, co znowu jest plusem w przypadku, kiedy chcemy na przykład użyć lokówki – dzięki temu, że włosy nie są obciążone, są bardziej podatne na stylizację. Jednak ja raczej rzadko specjalnie stylizuję włosy, więc dla mnie to akurat opcja mniej istotna.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach, wygodne opakowanie
    • Nie obciąża
    • Wygładza i nabłyszcza
    • Trudno zrobić sobie nią krzywdę
  • 31 października 2022 o 21:43
    Dość fajna
    Maska do włosów jest bardzo praktyczna w stosowaniu łatwa aplikacja opakowanie jest bardzo wydajne, włosy są delikatnie nawilżone lecz nie aż taki efekt jak zapewnia producent stosując się do ceny jaką jest
    izamak1
    31 października 2022 o 21:09
    Totalny hit
    Jako posiadaczka włosów średnioporowatych, odratowanych po wielu latach zniszczenia jestem wielką fanką produktów emolientowych. Sprawdziłam już ich naprawdę wiele w tym przodujące teraz marki. ŻADNA maska ani odżywka nie dały mi tak pięknego efektu wygładzenia i "ujarzmienia" włosów jak ta. Do tego moje włosy stały się na codzień miękkie i gładkie. Jestem totalnie zachwycona tym produktem i na pewno zostanie ze mną na dłużej.
    Zalety:
    • Jakość
    • Ogólnie wszystko!