SkinTra Prebiotyczny tonik pielęgnacyjny `Everything What Your Skin Will Love`
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
2 hity!
SkinTra - Everything What Your Skin Will Love - kremowy tonik, którego zadaniem nie jest tylko przywrócenie fizjologicznego pH naszej skórze. Posiada wielofunkcyjne zastosowanie oparte na wielofunkcyjnych składnikach. Dzięki ultra lekkiej formule emulsji, może być stosowany jako krem, którego właściwości nawilżające, wygładzające i zmiękczające uzyskano głównie poprzez składniki hydrofilowe (lubiące wodę). Emolienty, takie jak: skwalan czy Isoamyl Laurate dobrano tak, aby możliwie maksymalnie zminimalizować potencjał komedogenny, a nawet go obniżyć, nadal dbając o płaszcz lipidowy skóry. Dzięki zawartym prebiotykom chroniony jest także mikrobiom, co znacznie przyspiesza regenerację, łagodzi egzemę i redukuje trądzik bakteryjny. Wysokie stężenia składników rozszerzyły zakres pielęgnacyjny dodatkowo o prewencję i rozjaśnianie przebarwień (bez wywoływania złuszczania), ochronę przed wolnymi rodnikami, czyli spowolnienie procesów starzenia i wyciszanie stanów zapalnych. Dlatego kosmetyk przybrał również formę serum, którym możesz wzbogacić działanie swojego kremu. Sposób użycia dostosuj uwzględniając typ cery. Produkt ma pH około 5,5.
Produkt zawiera:
- skwalan - emolient, odpowiednik ludzkiego skwalenu, który wchodzi w skład sebum i cementu międzykomórkowego, zapewnia ochronę skóry m.in. nadmiernym odparowywaniem wody z naskórka i szkodliwym działaniem wolnych rodników, dodatkowo zmiękcza i poprawia elastyczność skóry, nie działa komedogennie,
- Isoamyl Laurate - emolient suchy - nazywany naturalnym silikonem; zmiękcza i wygładza, pozostawiając jedwabistą warstwę na skórze, obniża tłustość formuły i poprawia jej właściwości aplikacyjne, niekomedogenny,
- Galactomyces Ferment Filtrate 5% - produkt uboczny procesu fermentacji drożdży. Jest silnym antyoksydantem, przez co opóźnia procesy starzenia się skóry oraz przyspiesza regenerację, dogłębnie nawilża oraz reguluje fizjologiczny proces złuszczania, ponadto wycisza stany zapalne i zapobiega powstawaniu przebarwień,
- azeloglicynę 2% - połączenie kwasu azelainowego oraz glicyny - rozjaśnia przebarwienia naskórkowe i skórno-naskórkowe, hamuje tyrozynazę (zapobiega powstawaniu przebarwień), reguluje pracę gruczołów łojowych, a ponadto właściwości antybakteryjne, przyczyniają się do zminimalizowania ilość powstających wyprysków; podobnie jak kwas azelainowy działa przeciwzapalnie, przyczyniając się redukcji stanów zapalnych oraz przyspieszenie mechanizmów regeneracji; antyoksydant, ogranicza utlenianie sebum i aktywność wolnych rodników,
- Izomerat Sacharydowy 2% - polisacharyd - dogłębnie nawilża oraz utrzymuje odpowiedni stopień nawilżenia skóry, redukuje przesuszenie, podrażnienia oraz świąd,
- niacynamid 2% - witamina B3 - składnik o wielokierunkowych właściwościach, przyspiesza regenerację, nawilża oraz wycisza stany zapalne, ponadto ogranicza produkcję sebum oraz syntezę melaniny,
- inulinę 2% - prebiotyk - stymuluje wzrost fizjologicznej mikroflory skóry, będąc pożywką dla probiotyków bytujących na powierzchni skóry. Wspomaga właściwości nawilżające kosmetyku, łagodzi podrażnienia oraz stany atopowe oraz wycisza aktywność wyprysków bakteryjnych,
- beta-glucan - polisacharyd penetrujący w głąb skóry; silnie nawilża, pobudza oraz minimalizuje szorstkość, dodatkowo chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, spowalniając przedwczesne starzenie i wspomagając procesy regeneracji,
- Black BeeOme ™ Powder - opatentowany składnik pozyskiwany z fermentowanego miodu czarnych pszczół ze Szwajcarii. Przywraca zdrowy balans mikroflory skóry, poprawia poziom nawilżenia, elastyczności oraz ogranicza nadprodukcję sebum, zapobiegając tzw. wyświecaniu,
- alantoinę - pochodna kwasu moczowego, dogłębnie nawilża, a także zmiękcza i koi, dodatkowo wspomaga regenerację.
Działanie produktu:
- przywraca fizjologiczne pH skóry,
- nawilża,
- wzmacnia naturalny mikrobiom skóry,
- koi i łagodzi podrażnienia,
- rozjaśnia przebarwienia.
Rodzaje skór oraz defekty kosmetyczne, dla których ten produkt może być pomocny:
- każdy rodzaj skóry,
- naruszony mikrobiom skóry wywołany stosowaniem drażniących substancji aktywnych lub podczas kuracji dermatologicznych.
Sposób aplikacji: Produkt może pełnić kilka funkcji tj. tonik, serum i krem. W zależności od typu cery wybierz dla siebie odpowiedni sposób aplikacji.
Cera sucha: aplikuj przed nałożeniem kremu nawilżającego. Wówczas tonik pełni funkcję serum. Krem zyska silniejsze właściwości pielęgnacyjne bez dodatkowego obciążenia. Produkt sprawdzi się idealnie nakładany przed SPF.
Cera mieszana: stosuj na wszystkie możliwe sposoby. Jednak tym, który spodoba się najbardziej jest aplikacja miejscowa. Czyli na strefę T, która nie wymaga tak silnego nawilżenia i ma tendencję do zapychania i wyświecania. Na pozostałe miejsca stosuj tradycyjny krem.
Cera tłusta: ideał kremu. Nie spowoduje silniejszego wyświecania się cery w ciągu dnia, a w nocy zapewni odpowiednie nawilżenie. Nie musisz stosować kilku produktów, ponieważ kompleksowe właściwości znajdziesz w 1 kosmetyku.
Niepozorny, uniwersalny produkt. Można stosować jako tonik, serum czy krem. Może okazać się świetnym produktem w podróży. Ja stosuję jako krem na noc i w tej roli sprawdza się bardzo dobrze. Nawilża, nie zapycha, łagodzi cerę.
Opakowanie w formie pompki ułatwia dozowanie, dodatkowo widać zużycie.
Skład produktu jest bardzo bogaty ale nie zapycha cery. Mam cerę skłonną do niedoskonałości a ten produkt nie przyczynia się do ich zwiększonego powstawania. Cera jest przyjemnie nawilżona i świeża.
Nie wyobrażam sobie swojej pielęgnacji bez tego produktu. Uważam, że to świetny kosmetyk, w przystępnej cenie. Sprawdza się zarówno u mnie jak i mojego chłopaka. Ma bardzo uniwersalne działanie. Ja widzę u siebie ujednolicenie kolorytu cery, wygładzenie, złagodzenie stanów zapalnych i nawilżenie. W większości przypadków dogaduje się z innymi elementami pielęgnacji, które nakładam.
Stosuje ten produkt jako krem/balsam. Nie widze możliwości stosowania jako tonik zupełnie, może serum ewentualnie. Rzeczywiście może być alternatywna na zastąpienie paru produktów podczas podróży. Ale efekty nie są te same :)
Wydajny, skład fajny, dozowanie okej.
Nie zauważyłam jakichś szczególnych dobroczynnych efektów, dodatkowo pozostawia dla mnie zbyt lepki film (mam cerę dojrzała mieszana), zatem nie kupię go ponownie sama, ale jest to produkt godny uwagi i wypróbowania / polecenia.
Bardzo dobry tonik, przyjemna konsystencja lejącego kremu/gęstego serum. Od razu nawilża i koi skórę, jednak przy mojej cerze ze skłonnościami do podrażnień i wysuszenia muszę stosować dodatkowe produkty nawilżające. Myślę, że dla cer mało problematycznych sprawdzi się idealnie. Na pewno kupię ponownie.
Everything What Your Skin Will Love - prebiotyczny tonik SkinTra
Tonik zamknięty jest w szklanej butelce z pompką. Ma lekką konsystencję emulsji. Dobrze się go nakłada. Jego zapach jest neutralny. Może być stosowany też jako krem lub serum np. rano pod SPF.
W składzie znajdziemy emolienty o niskim potencjale komedogennym i szereg substancji, które mają za zadanie m.in.: wzmocnienie mikrobiomu, wspomaganie regeneracji, nawilżenie, odżywienie oraz ukojenie cery. Cudowną inicjatywą jest to, że kupując ten produkt, zapewniamy posadzenie 0,5m² lasu.
Tonik świetnie nawilża, zmiękcza cerę i łagodzi stany zapalne. Nie działał u mnie komedo- ani acnegennie. Szybko się wchłania, pozostawiał delikatnie błyszczące wykończenie.
Analiza składu:
Woda
Skwalan
Isoamyl Laurate = emolient suchy
Propanediol = rozpuszczalnik, nośnik
Filtrat z drożdży Galactomyces 5% = nawilża, przyspiesza regenerację, antyoksydant, przeciwzapalny, rozjaśnia przebarwienia
Azeloglicyna 3% = rozjaśnia przebarwienia, seboregulująca, przeciwzapalna, pomocna przy
trądziku, antyoksydant
Izomerat Sacharydowy 2% = nawilża
Niacynamid 2% = nawilża, przeciwzapalny, ogranicza produkcję sebum
Inulina 2% = prebiotyk, stymuluje wzrost fizjologicznej mikroflory skóry, nawilża,
łagodzi podrażnienia oraz stany atopowe
Maltodekstryna = nawilża
Sodium Carboxymethyl Beta-????Glucan = nawilża, wspomaga regenerację,
Emulgatory: Polyglyceryl-6 Behenate, Polyglyceryl-6 Stearate,
Zymomonas Ferment Extract = opatentowany składnik pozyskiwany z fermentowanego miodu czarnych pszczół ze Szwajcarii
Ekstrakt z miodu
Alantoina = koi, nawilża, łagodzi
Glyceryl Stearate = emulgator
Konserwanty: Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol
Dipropylene Glycol, Pentylene Glycol = nośniki, rozpuszczalniki
Xantan Gum = zagęstnik
Regulatory pH: Citric Acid, Sodium Citrate
Kwas mlekowy = nawilża
Zalety:
konsystencja
łatwość aplikacja
ciekawe składniki, które maja za zadanie m.in. wzmacnianie mikrobiomu,
Nigdy nie myślałam, że aż tak bardzo pokocham jakiś produkt pielęgnacyjny, a w szczególności tonik. Podeszłam do jego testowania bardzo sceptycznie, ale już po pierwszym użyciu wiedziałam, że będzie to miłość na lata.
Jest to produkt wielowymiarowy, który może pełnić rolę tonika, serum lub lekkiego kremu. Ma mleczną konsystencję, która szybko wchłania się w skórę, pozostawiając ją nawilżoną i ukojoną.
Produkt można zakupić wyłącznie z sklepie cosibella w wersji 100 i 200 ml. Po zużyciu dwóch opakowań 100 ml, zdecydowałam się na zakup wersji 200 ml (zdecydowanie lepsza cena).
Moja skóra wręcz uwielbia ten produkt. Używam go jak na razie wyłącznie w wieczornej pielęgnacji, ale jak tylko wyzeruję tonik eene meeny przerzucam się z nim również na dzień. Skóra jest ukojona, niedoskonałości i zaczerwienienia wyciszone, daje fajne nawilżenie. Co najważniejsze ratuje moja skórę przed egzemą, która pojawia mi się pod oczami czy na karku.
Uwielbiam!
Zalety:
jakość produktu,
skład - niacynamid, prebiotyki, etc.
opakowanie 100 i 200 ml (oba z pompką),
polityka firmy (ochrona drzew i środowiska),
cena... troszkę wysoka 100 ml 82 zł, 200 ml 116 zł, ale a taka jakość mega się opłaca,
bardzo wydajny (starcza na kilka miesięcy codziennego stosowania)
Wady:
dostępny tylko online na stronie cosibella, ale przesyłka tam jest już od 1.99 zł, więc ok
SkinTra, Prebiotyczny tonik pielęgnacyjny `Everything What Your Skin Will Love`
Prebiotyczny tonik pielęgnacyjny Skintra to jeden z produktów, które śmiało można nazwać uniwersalnymi. :) Konsystencją niewiele ma wspólnego z powszechnie rozumianym "tonikiem". ;) Dla skór suchych sprawdzi się jako emulsyjne serum, a w przypadku tłustych z powodzeniem może zastąpić nawet krem. Bardzo przyjemna formuła oraz skład
Spodziewałam się toniku o rzadkiej i lejącej konsystencji i bardzo się zaskoczyłam odkrywając, że jest gęsty i treściwy. Tonik może być esencją, serum, boosterem (co uważam za zaletę). Mimo gęstej konsystencji tonik nie zapycha i nie wywołuje wyprysków. W formule znajdują się też prebiotyki co powoduje, że działanie toniku nie sprowadza się tylko do jednego – wyrównania pH skóry, ale także do wspierania bariery ochronnej, mikrobiomu, zapobieganiu utracie wody przez naskórek. Co więcej tonik koi i łagodzi podrażnienia, rozjaśnia przebarwienia i zmniejsza tendencję do powstawania nowych, a także działa przeciwstarzeniowo. Dla mojej cery się sprawdził.
Jest to cudowny, kremowy tonik, po którym moja twarz jest miękka, nawilżona i taka gładka! Wielkim plusem jest jego kremowa konsystencja - w wakacje, kiedy temperatury są bardzo wysokie stosuję tylko ten tonik i SPF, ponieważ ten tonik robi całą robotę
Tonik kupiłam przez internet. Jest dość drogi jak na tonik,ale postanowiałam się skusić na kolejny produkt tej marki. No i niestety jak się okazało to kolejny nie wypał który zamiast pomagać to szkodzi.Tonik który nie wygląda jak tonik,ma konystenceje takiego rzadkiego mlecznego serum bo tak naprawdę może być i tonikiem ,serum i kremem.Po nałożeniu na skórę nie czułam jakoś wielkiej różnicy tak jakby nie robił nic,po ok.2 tygodniach używania mocno pozapychał pory,więc podziękowałam za ten produkt.Nie polecam bo zrobił mi więcej szkody jak pożytku. Dodatkowo jest bardzo drogi.Nie warto.Teraz używam tylko do rąk i stóp.