Kremy na noc

Floslek Mist Cream, Lekka emulsja do twarzy `Ashwagandha - wzmocnienie`

shewild
    28 marca 2025 o 15:40
    Nietypowy, ale ciekawy kosmetyk
    Kupiłam kiedyś ten kosmetyk na sporej wyprzedaży, nie wiedząc do końca czym jest ani jak się go stosuje. Emulsja – niby to krem, niby serum albo i nawet tonik. Nie wiedziałam jak ją wpleść do codziennej pielęgnacji, więc odczekała swoje, ale w końcu się zmobilizowałam i znalazłam jej miejsce w codziennym użyciu. Wrażenia mam w sumie pozytywne, ale działanie mnie nie do końca przekonało. Taki trochę bazowy kosmetyk, którego fajnie się używa, ale żeby coś konkretnego robił, to nie powiedziałabym. Używałam emulsji jako serum, po tonizacji i przed nałożeniem kremu. W takiej formie sprawdziła się u mnie, chociaż można ją też stosować jako lekki krem. Ma bowiem półpłynną konsystencję, która jednak zostawia miękki film na twarzy, nie wchłania się do matu. Nie klei się, na mojej skórze efekt był podobny do typowego kremowego serum. Emulsja ma żółty kolor, ale nie barwi skóry ani się nie odznacza. Zapach jest nietypowy, kwiatowy ze szczyptą orientu, gdzieś w tle czuję jakąś delikatna pikanterię, jakby imbiru. Nie jest zbyt mocny, ale musiałam się do niego przyzwyczaić, bo po nałożeniu na twarz czułam ten zapach przez dłuższą chwilę. Emulsja dostarcza lekkiego nawilżenia, zmiękcza i stanowi dobrą bazę pod krem. Niweluje uczucie suchości i napięcia, fajnie wygładza i dodaje świeżości, skóra wygląda na zadbaną. I w zasadzie tyle. Fajne, delikatne efekty, ale pewnie bardziej by mi się podobały 10 lat temu, jak miałam jeszcze młodą i mało wymagającą cerę. Teraz lubię jak kosmetyki łączą w sobie więcej widocznych rezultatów, np. nawilżają, jednocześnie odżywiając, dodając blasku, promienności i widocznej lepszej kondycji, a już w ogóle super, gdy mają też działanie przeciwzmarszczkowe i ujędrniające. W przypadku emulsji jest pozytywnie, ale no właśnie bardzo łagodnie i raczej bez wielkiej rewolucji. Ta emulsja stanowiła dla mnie taki miły dodatek do codziennej pielęgnacji. Dobrze mi się jej używało, ale nie sądzę, żebym szybko do niej wróciła, czegoś mi brakowało. Wydajność jest spora, ale to jest też wynikiem dużej pojemności. Produktu jest bowiem aż 100 ml, to naprawdę sporo, bo klasyczne sera zazwyczaj mają 30 ml lub niewiele więcej. Emulsja mieści się w plastikowej buteleczce z atomizerem i to zaskakująco dobre rozwiązanie. Bałam się, że będzie pryskać naokoło, ale wystarczy wycelować w zagłębienie dłoni i kilka psiknięć dozuje nam odpowiednią ilość emulsji. Wiele złego o emulsji nie powiem, dla mnie jest po prostu trochę zbyt lekka i nie przynosi wymiernych efektów. Fajna dla normalnej skóry do przyjemnego nawilżenia i wygładzenia, dość uniwersalna. Chwilę mi zeszło, żeby ją zużyć i może też ta spora objętość mnie nieco zmęczyła, bo na ten moment nie planuję powtórki.
  • 27 czerwca 2024 o 15:49
    Bardzo fajna lekka emulsja
    Jestem wielką fanką tej emulsji! Floslek Mist Cream z ashwagandhą to prawdziwe odkrycie. Jest lekka, szybko się wchłania i nie obciąża skóry, co jest dla mnie bardzo ważne. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że moja skóra jest bardziej nawilżona i wygląda na zdrowszą. Dodatkowo, skład z ashwagandhą naprawdę wzmacnia skórę i sprawia, że wygląda promiennie. Używam jej codziennie i polecam każdemu, kto szuka skutecznego i lekkiego produktu do codziennej pielęgnacji. Naprawdę warto!
    Zalety:
    • Jakosc
    • Nawilzenie
    • Lekkosc
    Ramija
    9 czerwca 2023 o 12:14
    Bardzo dobry kosmetyk
    Emulsja skusiła mnie dobrym składem i tym, że jest to kosmetyk bezzapachowy. Ma lekką konsystencję, łatwo się wchłania w skórę, bardzo dobrze ją nawilża, ale i odżywia, odbudowując barierę hydrolipidową. Łagodzi i koi podrażnienia. Cera jest rozświetlona, promienna, gładka i elastyczna. Wygląda młodziej. Oprócz twarzy stosowałam ją również na ciało. Skóra po niej się nie klei, nie zostawia na ciele żadnej warstwy, czuć nawilżenie. Aplikuje się ją łatwo, sprej działa bez zarzutu, a przeźroczysta butelka pozwala nam kontrolować zużycie. Jest dość wydajna.
    Zalety:
    • nawilżenie i odżywienie
    • odbudowa bariery hydrolipidowej
    • łagodzenie podrażnień
    • skład produktu
    • bez zapachu
  • 1 grudnia 2021 o 12:48
    Lekkość ale wzmocnienie
    Lekka emulsja do twarzy ashwagandha przeznaczona jest do cery wrażliwej, a także dla fanów delikatnej pielęgnacji. W swym składzie zawiera ashwagandhę, czyli unikalną roślinę adaptogenną, która ma za zadanie chronić skórę przed stresem oksydacyjnym. W emulsji możemy znaleźć dodatkowo prebiotyki, które wspierają i regenerują mikrobom skóry oraz olej z marchwi, który nadaje emulsji naturalny kolor. Lekka emulsja to bezzapachowy kosmetyk, choć na skórze pozostawia przyjemny aromat, jej mleczna konsystencja zamknięta w poręcznej buteleczce o pojemności 110 ml, dodatkowo „opakowana” w tekturowy kartonik w pięknej żółtej barwie, co spójnie tworzy jedną całość. Kosmetyk wyposażony jest w innowacyjną formułę w postaci kremu w spray’u. Samo opakowanie jest przezroczyste, dzięki czemu widzimy ile nam zużywa się kosmetyku. Barwa żółta, jedna aplikacja w zupełności wystarczy gdyż dwa psiknięcia dają cięższe uczucie na cerze. Kosmetyk posiada aż 98% składników pochodzenia naturalnego. Emulsja jest dla cery delikatna, jak opisuje producent stosujemy ją rano i wieczorem, po oczyszczeniu cery. Mgiełkę nałożoną na twarz możemy potraktować jak serum, bo świetnie nadaje się pod makijaż. Jej zadaniem jest wzmocnienie, choć świetnie sprawdza się w roli kosmetyku nawilżającego. Lekka emulsja do twarzy ashwagandha zapewnia skórze natychmiastowe ukojenie i przyjemny relaks dla cery. Efekty zauważalne są już po pierwszym użyciu, dodatkowo zmiękcza skórę, wzmacniając barierę hydrolipidową, co ma przekład na to, że cera jest gładka i elastyczna. Kosmetyk ten sprawia, że znacznie poprawił się wygląd cery, bo wygląda na znacznie młodszą i odświeżoną. Warto zauważyć, że kosmetyk szybko się wchłania w skórę, nie pozostawia uczucia lepkości, jedynie co to trzeba chwilę poczekać aby się emulsja wchłonęła. Jednym słowem kosmetyk rewelacja.
    • kolor
    • delikatna
    Wady:

Zobacz także inne Kremy na noc