Kremy uniwersalne

Tołpa Pure Trends, All Green, Krem-żel witalizujący

Ann_ek
    12 sierpnia 2023 o 22:54
    Przepraszam, ale jest fatalny
    Jak w tytule. Mogłabym w zasadzie już skończyć tę recenzję, bo pisząc ją będę się męczyć równie tak, jak podczas używania tego cuda. Postaram się więc przez to przejść szybko i konkretnie. Mam cerę mieszaną, ale ostatnio odwodnioną. Do tego jest wrażliwa. Opakowanie nie wygląda najładniej na świecie. Jakiś ten plastik cienki, wygląda na kruchy, ale muszę mu oddać, że jest trwały. Na pewno słoiczek jest lekki, dobrze nada się w podróży. Zakrętka też niczego sobie, dobrze spełnia swoją rolę, zabezpiecza produkt, nie zacina się. A no i całość jest transparentna, ja zawsze lubię kontrolować poziom zużycia. Co prawda w słoiczkach nie ma z tym problemu, bo każdorazowo podczas aplikacji i tak zaglądamy do środka. Nie każdy lubi tę formę podania, uważając ją za mało higieniczną. Mi to nie sprawia kłopotów i nie szkodzi mojej cerze. Opakowanie zawiera typowo 50 ml kremu. Produkt ma formę żelową, co zresztą producent wspomina w nazwie. Jest całkiem przyjemna w dotyku, gładka, taka satynowa. Bardzo ładnie się rozprowadza i ekspresowo wchłania. Leciutko się lepi (nie jest to nieprzyjemne), ale może dlatego, że nakładałam go bardzo obficie. Sprawdza się dzięki temu pod makijaż, podkłady dobrze się do niego "przyczepiają", nie zjeżdża, nie roluje się. Nie powoduje przyspieszonego wydzielania sebum. Wydajność optymalna, jak najbardziej na plus. Skład jest wegański, co zawsze chwalę i w 96% naturalny. Jak czytam zapewnienia producenta co do działania to chce mi się śmiać. Wszystko jest dokładnie na odwrót, serio. Nie nawilża, wręcz wysusza. Nie odżywia ani nie regeneruje. Łagodzi podrażnienia? Wolne żarty, wręcz je wywołuje. Po jego aplikacji skóra natychmiastowo staje się ściągnięta, swędzi i błaga o nawilżenie. O tyle dobrze, że mnie nie zapchał. "Efekt działania zobaczysz natychmiast"- no faktycznie, błyskawicznie po aplikacji marzyłam o zmyciu go. Nie przyspiesza wydzielania sebum, ale nie zauważyłam, żeby chronił przed błyszczeniem. Nie znoszę marnować kosmetyków, więc prawie go zużyłam, ale z przerwami na inne, bardziej przyjazne mi formuły i za każdym razem zastanawiałam się, po co się tak męczę. Co prawda mam cerę wrażliwą, ale aż tak negatywnych odczuć co do produktu pielęgnacyjnego nie miałam chyba nigdy? Zamykam recenzję jednym z moim ulubionych cytatów literackich, który idealnie się tutaj wpisuje- kończ waść, wstydu oszczędź.
    Zalety:
    • dobrze sprawdza się pod makijaż
    • szybko się wchłania
    • wegańska formuła
    Wady:
    • obietnice producenta to nieśmieszny żart
    • podrażnia i ściąga skórę
  • 27 marca 2023 o 16:35
    Bardzo słaby
    To chyba najgorszy krem jaki miałam w życiu. Po 10 minutach od nałożenia nie czuć go już w ogóle na twarzy, musiałam go aplikować nawet kilka razy dziennie, żeby czuć w ogóle jakiekolwiek nawilżenie na twarzy. Zużyłam jedno opakowanie i nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • jedyną zaletą jest to, że mnie nie uczulił w żaden sposób
    Wady:
    • brak jakiegokolwiek działania
  • 11 grudnia 2022 o 11:13
    Cudo dla tłustej/trądzikowej cery
    Ten krem jest świetny dla cery tłustej i trądzikowej jak moja. Jednak ważne jest poprawne używanie tego kremu. Nakłada się go tylko troche, cienką warstwę bo inaczej podrażnia. Po wielu niewypałach z popularnymi kremami (np cerave) ten krem sprawdził się najlepiej. Goi wszystkie niedoskonałości, moja skóra jest w cudownym stanie jak używam tego kremu. Reguluje wydzielanie sebum, moja skóra nie błyszczy się aż tak i jest ładny matowy efekt. Trzeba też pamiętać o dobrym spf po nałożeniu tego kremu, wtedy nie ma się uczucia ściągnięcia. Polecałabym ten krem tylko dla osób, które mają bardzo tłustą cerę i znalazły już swój żel/płyn myjący który im odpowiada. Mi się dobrze sprawdził żel do mycia twarzy z tołpy z kwasem mlekowym lub żel do mycia twarzy dla cery tłustej z cerave.
    • Matuje skóre
    • Świetnie radzi sobie z wypryskami
    • Odżywia
    • Idealny dla cery tłustej
    Wady:
    • Źle używany może podrażniać
    • Nie dla każdego typu cery
    b_tab
    9 października 2022 o 12:08
    Okropny
    Mam bardzo odporną cerę nawet na najgorsze formuły i pierwszy raz zdarzyło mi się, że musiałam zmywać krem, bo uczucie pieczenia było nie do wytrzymania. Bardzo mocno podrażnia, próbowałam go stosować w różnej kombinacji z różnymi metodami oczyszczania, ale niestety rezultaty zawsze były takie same.
    Zalety:
    • żelowa konsystencja
    Wady:
    • podrażnia
  • 8 sierpnia 2022 o 14:12
    Dla mnie super :)
    Kupiłam go jak zwykle na promocji w Rossmannie, za niecałe 20 zł. Nigdy nie miałam żadnego kremu z Tołpy, nie wiedziałam czego się spodziewać. Kremy do twarzy wybieram dość ostrożnie, nie mogą mieć w składzie zbyt wielu olejów, które mojej tłustej cerze zwyczajnie nie służą. Ten wydał mi się wówczas najlepszym wyborem. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie mały kartonik, a w nim maleńki słoiczek, podoba mi się takie minimalistyczne podejście. Konsystencja, jak wskazuje nazwa, była trochę żelowa. Krem łatwo się rozprowadzał, szybko wchłaniał i nie zostawiał żadnej warstwy. Matowił twarz na ładnych kilka godzin, a później zaczynała zdrowo się błyszczeć - lubię taki efekt. Również moja skóra polubiła się z tym kremo-żelem. Nic mnie nie podrażniło, nie wysypało, wszystko było niemal idealnie. Niemal - używałam go zimą i wczesną wiosną, gdy sezon grzewczy był w pełni, a w moim domu suche powietrze rozgościło się aż miło - brakowało mi wtedy dodatkowej dawki nawilżenia. Gdy twarz zaczynała mi się powoli przesuszać zainwestowałam w sprawdzony, bardziej nawilżający krem, którego używałam co kilka dni. To wystarczyło, żebym utrzymała dobrą kondycję skóry. Zaskoczył mnie również zapach, ale czytałam gdzieś, że kosmetyki Tołpy mają swój charakterystyczny aromat. Średnio mi się spodobał, taki błotno - dziwny, ale przyzwyczaiłam się do niego i po kilku dniach nie zwracałam już na niego uwagi, tym bardziej, że nie utrzymywał się na skórze. Wydajność standardowa dla tej pojemności - około 2 miesięcy stosowania 2 x dziennie. Podsumowując, byłam z niego naprawdę zadowolona, pomimo tych dwóch małych minusów. Z chęcią kupię go ponownie albo wypróbuję inne kremo - żele z tej serii. Daję mu 4,5 gwiazdki.