Bazy pod cienie

Lumene Bright Eyes Eyeshadow Primer - 5ml baza pod cienie
LUMENE Bright Eyes Baza pod Ciennie do Powiek 5ml

• 11 marca 2024 o 16:01
    Nic nadzwyczajnego
    Ostatnio nie mam szczęścia do baz. Tę znalazłam w kalendarzu adwentowym Lumene. I szczerze- szału nie robi. Cień czasami się na niej grudkuje. Nie zawsze, ale zdarza się. Kiepsko przedłuża trwałość cieni i po kilku godzinach znajduje się ona w załamaniach powieki. Jest niewydajna. Aplikator na plus. Z pewnością więcej się na nią nie zdecyduję. W tej cenie wygrywa zdecydowanie Kiko i do niej wrócę.
    Summer
    12 grudnia 2023 o 16:05
    Gorsza jakość
    Używałam przed wielu laty bazy tej firmy zapakowanej w srebrną tubkę (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5358,lumene-eye-make-up-base-baza-pod-cienie-stara-wersja.html) - było to moje wielkie kosmetyczne odkrycie i wielka w tym zasługa Wizażu. :-D Baza ta została wycofana z rynku, przerzuciłam się na inne, a jakiś czas temu, sprawdzając, czy może producent nie wypuścił jej ponownie - trafiłam na tą. Niestety, nie jest to godny następca - jest to produkt o gorszej jakości. Ogólnie, porównując z innymi używanymi przeze mnie bazami pod cienie wypada tak gdzieś w środku - no ale to oznacza, że są lepsze. Baza jest mniej trwała, cień szybciej na niej blednie i szybciej gromadzi się w załamaniach powiek - wytrzyma może z połowę dnia. Poza tym jest zapakowana mniej higienicznie - mamy tu aplikator z gąbeczką, typowy dla błyszczyków, ja wolę tubki z wąskim dziubkiem - tak jak to było w starej wersji.

Zobacz także inne Bazy pod cienie