Kremy z filtrem do twarzy

Shiseido Urban Environment, UV Protection Cream Plus SPF 50

elbrus
    14 lipca 2015 o 13:57
    Smalec ekstremalny
    Krem nie bieli, skóra jest po nim bardzo nawilżona, taka wręcz fizycznie ochroniona. Jednkże BŁYSZCZY SIĘ NIEMIŁOSIERNIE! Konia z rzędem temu, kto zaradzi na błysk spowodowany tym kremem!! Obecnie, oczywiście (sic!) krem kosztuje już więcej, bo 165 zł. To wg mnie stanowczo za dużo. Jego największą zaletą jest fakt, że rzeczywiście jest blokerem i niestraszne słońce cerze ubranej w ten krem. Raczej nie zapycha. Niemniej, nie mogę go nakładać w dni, kiedy pracuję, gdyż wyglądam po nim jak umorusany smalczykiem boczek. A w dni, kiedy nie pracuję, zazwyczaj chcę się zrelaksować, pójść gdzieś ze znajomymi, albo wyjechać na weekend i co? I również chcę mile ten czas wspominać, a nie czuć non stop dyskomfort związany z błyszczącą jak bombka choinkowa twarzą. Podsumowując: Dla mnie nie do przyjęcia, gdyż po prostu jest: - niepraktyczny - drogi - źle wygląda na twarzy Nie dam mu jednak mniej niż połowę gwiazdek, gdyż doceniam za: + wygodną tubę + wydajność + realną ochronę przeciwsłoneczną + niezatykanie porów Niemniej, nie kupię ponownie, gdyż nie stać mnie na kosmetyk za 165 zł, który użyję 3 razy w roku, bo w pozostałe dni nie mogę sobie pozwolić na tak ekstremalne świecenie. Używam tego produktu od: łącznie przez wiele miesięcy Ilość zużytych opakowań: 50 ml
  • 16 czerwca 2014 o 10:54
    Mnie niestety nie pasuje..
    Co 2msc korzystam z Ferulac - zależało mi na kremie z filtrem, który nie bieli skóry i nie tworzy ulepku. Po kwasach obowiązkowy na lato. Padło na Shiseido. Markę znam i lubię więc decyzja zapadła szybko. Wygodna tubka i krem o powiedzmy lżejszej konsystencji niż typowe filtry dodatkowo zachęcił mnie do stosowania. Nie mam zarzutu odnośnie ochrony SPF i właściwości nawilżających, Mam spory kłopot odnośnie zatkania porów. Odkąd go stosuję, walczę z błyskiem i dodatkowymi niespodziankami. Mam wrażenie, że moja skóra nie radzi sobie z ciężkością tego kremu. W teorii opisywany jako lżejszy coś na styl emulsji ale w praktyce jest naprawdę bogaty krem. W tej kwestii chyba ciężko o porozumienie. Jeśli chcę chronić twarz od słońca i przebarwień muszę się liczyć z wysypem. Moja cera nie pozostawia mi wyboru. Ale faktycznie nie bieli i wchłania się całkiem szybko pozostawiając cienki film. Szkoda miałam nadzieję, że zostanę z nim na dłużej. Używam tego produktu od: 2msc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Kamlisa
    4 lutego 2014 o 15:32
    błysk
    Krem jest drogi, wydajny. Zapakowany w poręczna, miekka tubę. Konsystencja ok, nie jest lekka emulsja, ale normalnym kremikiem. Ma całkiem przyzwoite właściwości pielęgnacyjne, więc może być stosowany solo, na serum. Nie bieli, dobrze się rozsmarowuje, nieźle wchłania. Wierzę, że filtry ma ok. Raczej tego nie sprawdze, bo to prewencja przy stosowaniu retinolu, natomiast nie mam skóry wrażliwej na słonce, ani nie mam skłonności do przebarwień. Skąd taka niska ocena...? Krem nabłyszcza - mocno, długotrwale. Skóra nie jest teoretycznie tłusta, ale błysk imponujący. Zwłaszcza, że mam cere dojrzała, bliską normalnej, obecnie przesuszona po retinolu, więc nie jest to dla mnie rzecz oczywista. Błysk się zmniejsza przy stosowaniu bibułek shiseido, ale wtedy się zastanawiam, czy to nie szkodzi filtrom ;) Podsumowując - zbyt mało komfortowy, jak na mój gust :) Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    ronit
    13 grudnia 2013 o 0:52
    mój faworyt
    Mam cerę mieszaną.Na mojej twarzy pojawia się często zmasowany atak wszelakiego typu wyprysków,ale to głównie po dobraniu nieodpowiedniego kremu. Owszem,posiada gęstą konsystencję,ale nie nakładam kremu w masowych ilościach.Co ciekawe,nie zapycha mojej skóry.Fajnie nawilża i chroni skórę.Cera wygląda naprawdę ładnie. Muszę używać tak maksymalnej ochrony(50) ponieważ jestem posiadaczką bardzo jasnej skóry. Staram się ukryć nieznaczne,ale jednak,świecenie pod pudrem w kompakcie Clinique.I daje radę. Osobiście jestem zadowolona z tego produktu skoro stosuję go,kiedy tylko pojawił się na rynku.
  • 23 sierpnia 2013 o 15:47
    Źle nie jest, ale to nie to...
    Od lat walczę z przebarwieniami i zmuszona jestem do stosowania kremów z wysokim filtrem prawie przez cały rok. Przez moją toaletkę przewinęła się ich masa. Tańsze i droższe, lepsze i gorsze, skuteczne i buble i wreszcie komfortowe w stosowaniu i takie, które nie ułatwiają życia. Ten krem należy do kategorii: droższy, lepszy, skuteczny i wyjątkowo niekomfortowy w stosowaniu. Krem zapakowany jest w bardzo wygodną i estetyczną tubę. Lubię taki minimalizm w szacie graficznej. Zapach jak dla mnie neutralny. Krem jest koloru białego i ma dość gęstą konsystencję. Na twarzy rozprowadza się bez problemu, nie tworzy smug i nie bieli skóry. Jednak nie wchłania się do końca. Pozostawia tłustą, bardzo błyszczącą warstwę. Bez makijażu wygląda się jak latarnia. Zwykły puder niewiele pomaga. Jedynie puder dr. Hauschka sobie radził z tym kremem, ale stosowany w tym duecie dłużej przesuszał cerę. Makijaż się z nim nie polubił. Spływał po jakimś czasie. Jednak nie mogę zarzucić temu kremowi złej ochrony, wręcz przeciwnie, na tym polu spisał się bardzo dobrze. I jeszcze jedno- to chyba jedyny krem z tak wysokim filtrem, który pielęgnuje skórę. Moje cera po nim ożyła. Nie zapycha, nawilża, chroni, odżywia. Skóra jest jakaś bardziej miękka, nie jest ziemista. I do tego krem dobrze chroni przed słońcem. Cena do najniższych nie należy. Gdyby komfort stosowania tego kremu szedł w parze z właściwościami pielęgnacyjnymi, niewątpliwie byłby to jeden z najlepszych kremów tej kategorii na rynku. Niestety taki tłuścioch nie jest dla mnie. Używam tego produktu od: około 3 m-ce Ilość zużytych opakowań: jedno