Kremy z filtrem do twarzy

Altruist Face Fluid SPF 50 Lekka emulsja do twarzy

Altruist Face Fluid
Altruist Face Fluid Lekka Emulsja do Twarzy SPF50 50ml

• 19 września 2024 o 18:07
    Jako krem na PLAŻĘ jest świetny, ale nie w mieście, pod makijaż
    W swojej kategorii, czyli kremu na plażę, mocne słońce, intensywne nasłonecznienie, wielkie upały jest to świetny produkt. Wysoka ochrona UVA i UVB, czyli to, na czym mi zależy. Kupiłam go też w jakiejś promocji i zapłaciłam wtedy za niego ok. 30 zł. Świetnie się sprawdza na plaży, można go dokładać, chociaż jest dość ciężki i lekko tłusty, ale nie klei się i nie lepi, więc na moje standardy jest ok. Podczas jego używania nie opaliłam się mimo leżenia na plaży i spacerów w intensywnym słońcu. Ja go pod makijaż nie lubię, dla mnie jest za ciężki, ale pożyczyłam znajomej i ona była zadowolona - kwestia typu skóry i preferencji. Ogólnie to polecam!
    Zalety:
    • bardzo wysokie PPD
    • ideał na plażę, spacery w słońcu
    • świetny dla osób z przebarwieniami, melazmą
    • jak go użyjesz to się nie opalisz
  • 12 kwietnia 2023 o 10:12
    Świetny w konsystencji, lekki, nie bieli i nie podrażnił mi oczu
    Skończyła się zima i wjeżdżają nowe filtry z zapasów :P na pierwszy ogień poszedł Altruist, o którym tyle dobrego słyszałam, że już nie mogłam się doczekać. Cenie tę markę za jej manifest i korzenie powstania. Po wersję fluidową sięgnęłam ze względu na: + bardzo wysoką ochronę UVA - PPD54, w skali Bootsa 5 gwiazdek + wysoką ochronę UVB SPF50 w kółeczku + wodoodporny + niacynamid w składzie - mam skórę mieszaną z tendencją do niedoskonałości + lekką leistą konsystencję - łatwo się rozprowadza + nie bieli + nie bieli po kontakcie z wodą + nie szczypie w oczy + długie PAO - 12 m-cy + praktyczna tubka - może stać na korku i zmieści się do torebki + rozsądna cena vs objętość Jedyna rzecz, która mi trochę przeszkadza, to zapach podczas aplikacji - dość chemiczny. Potem szybko się ulatnia. Do przyzwyczajenia. Filtr dość mocno się wyświeca. Wymaga przypudrowania. Ale dobrze łączy się z poprzednimi warstwami pielęgnacji i makijażem, wiec jest bezproblemowy. To mój pierwszy produkt z tej marki i na pewno będę sięgała po kolejne. Polecam!
    cola201
    14 października 2022 o 16:43
    Mój ulubieniec
    Żałuję, że takie marki są tak mało popularne. Opakowanie trochę inne niż wszystkie to jest wąskie i fajnie wszędzie się zmieści. Wewnątrz konsystencja kremu o dość leistej formule w kolorze białym. Trzeba uważać aby go nie wylać na dużo. Po nałożeniu całej pielęgnacji, nakładamy krem z SPF czyli te. Szybko sie wchłania, nie bieli skóry, to 2 najważniejsze rzeczy. Do tego ładnie pachnie, jeszcze lekko nawilża i nie pozostawia żadnej warstwy na skórze, ani lepkiej ani tłustej. Po prostu ideał. Wysoki SPF, oraz składniki pochodzenia naturalnego tę markę stawiają u mnie bardzo wysoko. Nie mam skóry wrażliwej, ale często coś mnie uczula. Ten krem nic takiego nie spowodował. Wystarczył mi praktycznie na cały sezon. Od maja/kwietnia do października. Szkoda, że nie ma go w Rossmanie, ale on line, bez problemu go kupicie. Polecam! P.S. Szkoda ze wizaż daje możliwość oznaczenia tak małą ilość hitów, bo na pewno by się tam znalazł.
  • 1 października 2022 o 16:57
    Średniak
    Filtrów do twarzy używam codziennie, więc już kilka w swoim życiu wypróbowałam. Dodatkowo, ze względu na wrażliwą, a zarazem tłustą skórę jestem dosyć wybredna. Ten nie jest zły, ale też nie jest świetny. W miarę łatwo się rozprowadza, nie uczulił mnie, ale zostawia cerę tłustą/łatwo się wyświeca. Jest w przystępnej cenie, ale raczej go nie kupię ponownie.
    • łatwo się rozprowadza
    • nie bieli
    Wady:
    • zostawia skórę tłustą
    • trudno dostępny stacjonarnie
  • 17 września 2022 o 6:29
    Bardzo fajny krem
    Jestem pod dużym wrażeniem tego kremu, odkryłam go kilka tygodni temu i aktualnie jest to mój ulubiony kremem z filtrem do twarzy. Nie bieli, jest lekki, łatwo się go rozprowadza, po przypudrowaniu jest kompletnie niewidoczny i nie wyświeca się w ciągu dnia. W kategorii kremów z filtrem do twarzy jest naprawdę wyjątkowy. Jedyną istotną wadą jest to że trochę się klei, dlatego nie stosuję go na szyi, jedynie na twarzy, gdzie puder skutecznie sobie z tym radzi. Ponadto, wolałabym żeby nie miał niacynamidu w składzie, przez to że nie chcę go łączyć z serum z witaminą C (ascorbic acid). Ogólnie super produkt. Kończę pierwsze opakowanie i kolejne mam już w zapasie.
    Zalety:
    • Bardzo wysoka ochrona przed UVA (PPD 54)
    • Nie bieli
    • Łatwo się wchłania
    • Po przypudrowaniu jest niewidoczny na skórze, nie wyświeca się w ciągu dnia (bez pudru jednak trochę za bardzo się świeci)
    Wady:
    • Mogą się do niego kleić włosy, wymaga przypudrowania.