Peelingi do skóry głowy

OnlyBio Hair of the Day, Peeling do skóry głowy

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 sierpnia 2024 o 7:12
    brak efektu wow
    zużyłam w końcu całe opakowanie, nie m tego efektu który np daje PHARMARCERIS słabo działa oczyszczająco, trudno to zmyć ze skóry głowy drugi raz nie kupię
    Zalety:
    Wady:
    • trudno się zmywa
    • brak efektów oczyszczających
    patt_19
    9 maja 2024 o 18:21
    Ten peeling to koszmar!
    Peeling używałam jakiś czas temu. Kupiłam go nie zwracając uwagi na to, że jest to peeling mechaniczny z drobinkami. Raczej omijam takie peelingi, gdyż nie chce podrażnić skóry głowy. Tubka jest trochę myląca, gdyż kojarzy się z peelingiem enzymatycznym. Ale jak już go kupiłam to postanowiłam przetestować. Zwłaszcza, że lubię kosmetyki OnlyBio i ta seria mi się sprawdzała jak do tej pory super. Peeling zamknięty jest w tubce, z której można aplikować go bezpośrednio na skórę głowy. Jak dla mnie jest to wygodny sposób aplikacji. Zapach produktu jest dość przyjemny. Peeling ma czarny kolor, przypominający maseczkę węglową. Jego konsystencja jest dość gęsta i zawiera w sobie dużo drobinek. Drobinki te są w formie małych kuleczek. Nie zauważyłam żeby podrażniały skórę głowy, gdyż są dość spore. Jednak te drobinki to był dla mnie koszmar. Bardzo mocno wchodzą we włosy i trudno je wypłukać. Nigdy nie mogłam ich do końca wymyć z włosów. Po myciu i wysuszeniu, dalej znajdowałam je we włosach. Dla mnie to był dramat. Włosy po peelingu powinny być odświeżone, a te drobinki powodowały, że czułam jakby były niedomyte. Dodatkowo czarny kolor peelingu osadzał się na wannie. W miarę łatwo można go wyczyścić, ale nie za fajnie to wygląda jak po myciu pół wanny jest w czarnym osadzie. Jeśli chodzi o samo działanie, to nie zachwycił mnie jakoś bardzo ten peeling. Przez te drobinki, dla mnie peelingowanie tym produktem było koszmarne. Zdecydowanie go więcej nie kupię!
    • aplikator
    Wady:
    • drobinki, które ciężki się wypłukują
    • czarny kolor, który się osadza na wannie
    • niewidoczne efekty
  • 27 stycznia 2024 o 17:06
    Nie przypadł mi do gustu
    Kuleczki ciężko się zmywa. Odrobinę odświeża, nie ogranicza przetłuszczania, nawet stosowany regularnie nie dał mi oczekiwanych efektów. Zapach nie spodobał mi się. Cena normalna, jak większość.
    Zalety:
    • delikatne działanie
    Wady:
    • kuleczki
    Iwona_C
    23 października 2023 o 20:03
    Skład, zapach, konsystencja i działanie - super. Gorzej idzie z wypłukaniem drobinek peelingujących z włosów.
    Peelingi do skóry głowy stosuje systematycznie, ten był chyba jednym z pierwszych jakie miałam okazję używać, a otrzymałam go w boksie kosmetycznym. Opakowanie to czarna miękka plastikowa tuba z dozownikiem który ułatwia ma rozprowadzanie produktu bezpośrednio na skórze głowy. Szata graficzna jest w białym i turkusowo-metalicznym kolorze z widocznymi lokami włosów oraz niezbędnymi informacjami na temat produktu. Dziubek dozujący posiada blokadę która otwiera się po prezes przez jego przekręcanie i tu wszystko działa idealnie. Konsystencja jest kremowa, gęsta z wyczuwalnymi zatopionymi w niej drobinkami peelingującymi. Zapach jak przy wszystkich kosmetykach tej firmy bardzo przyjemny, słodki i owocowy. W składzie znajdziemy węgiel aktywny, naturalne drobinki peelingujace, olej z pestek winogron, olej z słodkich migdałów, kwas mlekowy, glicerynę, witaminę E, zapach i delikatne konserwanty. Peeling łatwo aplikuje się na skórę głowy, podczas masowania dobrze się pieni. Mocno czuć te drobinki peelingujące które nawet podczas długotrwałego masażu nie ulegają się rozpuszczeniu i ciężko je wypłukać z włosów. I to jest chyba jedyna wada tego peelingu. Czasami nawet po długotrwałym płukaniu drobinki i tak pozostawały i wyczuwałam je na umytych i suchych włosach. Peeling dobrze oczyszcza skórę i dotlenia ją. Również włosy po umyciu z użyciem tego kosmetyku są odświeżone i pozbawione zanieczyszczeń . Po wyschnięciu zyskują ładną objętość, są odbite u nasady, leciutkie i sypkie. Mimo dużej ilości drobinek peeling działa delikatnie nie podrażnia skóry głowy i nie powoduje przesuszania włosów. Podsumowując samo działanie produktu jest bardzo dobre, dodatkowo jest on przyjemny w użyciu. Niestety uciążliwe jest wypłukiwanie drobinek z włosów i jest to jedyna cecha tego kosmetyku która zniechęca mnie do ponownego zakupu. Tym bardziej że w ofercie Onlybio są inne i świetnie działające peelingi.
    Zalety:
    • gęsta kremowa konsystencja z dużą ilością naturalnych drobinek peelingujących
    • śliczny owocowy zapach
    • peeling dobrze się pieni
    • oczyszcza i dotlenia skórę głowy
    • odświeża ii dobrze domywa włosy
    • pozostawia włosy odbite u nasady, lekkie , sypkie z ładna objętością
    • świetny skład
    • nie podrażnia skóry głowy, nie przesusza włosów
    • ładne opakowanie z wygodnym dzióbkiem dozującym
    Wady:
    • ciężko wypłukać drobinki z włosów
  • 12 września 2023 o 18:38
    Bardzo fajny peeling z drobinkami
    Typ włosów Farbowane na ciemny brąz, falowane, średnioporowate+ Działanie Peeling enzymatyczny doskonale spełnia swoją rolę, oferując głębokie oczyszczenie skóry głowy. Po jego użyciu skóra staje się wyraźnie gładsza i bardziej miękka, a uczucie świądu zostaje zminimalizowane. Produkt skutecznie radzi sobie z nadmiarem sebum oraz zanieczyszczeniami. Drobinki w peelingu skutecznie oczyszczają i odświeżają skórę, pozostawiając uczucie świeżości. Jest to idealny wybór dla osób, które potrzebują dokładnego oczyszczenia skóry głowy, zwłaszcza po długim okresie stosowania kosmetyków do stylizacji. Efekty Po zastosowaniu peelingu włosy u nasady zyskują na objętości i są lekko uniesione. Peeling zapewnia także długotrwałe uczucie świeżości i czystości skóry głowy, co sprawia, że jest to idealna pielęgnacja do częstszego stosowania, zwłaszcza w przypadku problemów z przetłuszczaniem się włosów. Aplikator Minimalnym minusem jest aplikator, który może sprawiać pewne trudności. Choć jego celem jest wydobycie małej ilości produktu, często trudno jest go kontrolować. Zbyt duża ilość peelingu wydobywa się przy każdym wyciśnięciu. Dodatkowo wyciskanie produktu nie jest tak łatwe i precyzyjne, jak bym tego oczekiwała, co może wpływać na komfort aplikacji bezpośrednio na włosach. Podsumowanie Peeling enzymatyczny to świetna opcja do oczyszczania skóry głowy, zwłaszcza gdy zależy nam na dokładnym, głębokim oczyszczeniu. Idealny dla osób, które borykają się z nadmiarem sebum lub problemami skórnymi. Skóra staje się gładka, miękka, a uczucie świeżości towarzyszy przez długi czas. Dodatkowo włosy zyskują na objętości, a cała pielęgnacja staje się bardziej efektywna. Mimo kilku drobnych minusów, takich jak aplikator czy obecność drobinek we włosach, produkt sprawdza się doskonale, a ja z pewnością będę go używać w mojej pielęgnacji.
    Zalety:
    • Dobrze oczyszcza skórę głowy
    • Pozostawia ją bardziej miękką i gładką
    • Świetnie radzi sobie z usuwaniem nadmiaru sebum
    • Skóra głowy po użyciu jest świeża i odświeżona
    Wady:
    • Minimalnie za dużo drobinek, które są nadal obecne nawet po wysuszeniu włosów
    • Aplikator może być problematyczny – trudno kontrolować ilość wydobywanego produktu