Serum do twarzy

Niuqi Kojące serum do twarzy w sztyfcie `Ogórek`

• 19 września 2024 o 20:00
    Nie spodzewałam się za wiele a otrzymałam całkiem sporo!!
    Kosmetyk ten spodobał mi się w Biedronce na tyle, że bez zastanowienia sięgnęłam po niego i wylądował w moim koszyku. Mały zielony sztyfcik z wyciągiem z ogórka to przecież tak banalna rzecz, że aż pozazdrościc tej marce pomysłowości i wypuszczenia na rynek produktu na lato. Dlaczego uważam, że na lato? Sztyft który mieści się w torebce, lodówce i wszędzie tam gdzie go akurat potrzebujemy, jest super rozwiązaniem na gorące dni kiedy budzimy się z opuchnięciami i zaczerwieniona skórą którą chcemy ukoić. Osobiście trzymam serum w lodówce więc za każdym jego użyciem czuję niesamowite ukojenie i ulgę w okolicach oczu oraz policzków. Uzywam produktu właśnie w tych miejscach i z takim zamiarem go kupiłam. Produkt jest bardzo wydajny i świeżo pachnie. Ekstrakt z ogórka jest wyczuwalny i na serio ładnie koi opuchnięte miejsca. Rano sprawdza się świetnie na rozpoczęcie dnia a wieczorem schładzam nim oczy które w ciągu dnia ciężko pracowały- oczywiście mówię o okolicach oczu nie o gałkach :D Od produktu nie oczekiwałam sporo jednak dużo zyskałam ufając mu. Jest ciekawą alternatywą która jest tak urocza w swojej prostocie, że nie wiem czemu nikt tego wcześniej nie wymyślił. Jak zachowuj się sama skóra? Z początku masz wrażenie, że posmarowane miejsca są jakby tłuste ale uczucie to znika wraz z wsiąknięciem preparatu. Cóż, nie jest to złoty środek który odmieni twoje życie jednak jeśli lubisz tanie a sprytne rozwiązania to z ciekawości proponuję ci skorzystac z tego gadżetu!
    Zalety:
    • Praktycznie same zalety!
    • Dobra cena
    • Fajne opakowanie
    • Bardzo wydajny
    • Usuwa opuchniecia
    • Ładnie się wchłania
    • Przyjemnie pachnie
    • Jest i kosmetykiem i gadżetem
    Inne
  • 28 stycznia 2024 o 18:46
    Nic w sztyfcie
    To kosmetyk typu nic. Rozumiem, że za kilkanaście złotych nie ma co spodziewać się cudu, no ale po co tworzyć takie kosmetyki? Produkt nałożony na skórę daje chwilowe uczucie chłodzenia. Nie nawilża, nie odżywia, nie łagodzi. Dla mnie samą aplikacja nie jest komfortowa, bo produkt nie nakłada się lekko, tylko trzeba trzeć tym sztyftem. Jak dla mnie zerowy efekt pielęgnacyjny. Nie spełnia nic z tego co obiecuje producent. Ani komfort, ani efekt. Podziękuję.
  • 28 stycznia 2024 o 4:12
    Serum w moich top 3 ulubionych
    Serum w sztyfcie o pięknym zapachu ogórka. Bardzo poręczne, odświeżające, łatwe do nałożenia i w moim przypadku świetnie sprawdzające się pod oczy i na "wory pod oczami" bardzo sobie cenie ten produkt i żałuję, że częściej nie spotyka się serum w sztyfcie - świetne rozwiązanie
    Zalety:
    • Odświeżające
    • Nawilżające
    • Świetnie sprawdza się pod oczy
    • W bardzo wygodnym opakowaniu
    • Pięknie pachnie
    • Nie zapycha i nie jest tłuste
    • Bardzo wydajne
  • 15 listopada 2023 o 0:04
    Iluzja ukojenia
    Kojące serum w sztyfcie kupiłam w tym samym czasie, co nawilżającą wersję z motywem agawy, od początku zdając sobie sprawę z tego, że nie są to przełomowe kosmetyki, a raczej kosmetyczne gadżety. Zaintrygowała mnie jednak niekonwencjonalna forma aplikacji, a niewysoka cena przeważyła o zakupie obu wersji. Samo opakowanie jest bardzo poręczne, a sztyft w zielonym kolorze wysuwa się w bezawaryjny sposób. Serum faktycznie ma zapach ogórka i mimo że nie do końca mi on odpowiada, muszę przyznać, że ogórek jest tu ewidentnie wyczuwalny, więc wielbicieli takich nut powinien (przynajmniej do pewnego stopnia) zadowolić. Sztyft ma przezroczyste zabezpieczenie w formie naklejki dające poczucie, że nikt przed nami go nie otwierał. Mimo wątpliwości dotyczących higieniczności aplikacji postanowiłam nie skreślać tego serum i dać mu trochę szans, by ocenić jego deklarowane działanie kojące bez uprzedzeń. Niestety serum się w tej kwestii nie spisało. Podrażnione miejsce przykrywało tylko warstwą, co dawało chwilową iluzję uspokojenia skóry. Trwało to jednak bardzo krótko, maksymalnie kilka sekund, po czym nieprzyjemne odczucia wracały (tym razem uzupełnione o odczuwalną powłokę pozostawioną przez serum). Podsumowując: niestety nie mogę temu specyfikowi wystawić równie wysokiej oceny, co jego błękitnemu bratu, ponieważ w przeciwieństwie do wersji nawilżającej to serum nie spełniło roli, którą deklarował producent (choć krzywdy produkt też nie zrobił). W pełni podzielam więc zdanie innych recenzentek oceniających je bardziej jako gadżet lub ciekawostkę niż realną pomoc w ukojeniu skóry wrażliwej lub podatnej na podrażnienia.
  • 11 października 2023 o 10:43
    Lekkie i szybkie odświeżenie
    Dlaczego w wcześniej nikt mi nie powiedział, że to serum jest aż tak fajne ? Kojące serum do twarzy w sztyfcie z wyciągiem z ogórka od Niuqi z biedronki. Kosmetyk został zamknięty w wykręcanym sztyfcie o pojemności 30 g. Produkt jest o zielonym zabarwieniu oraz pięknym zapachu ogórka. Konsystencja wydaje się być bardzo treściwa jednak w kontakcie z cerą rozprowadza się bardzo lekko. Już po pierwszy posunięciu sztyftu po twarzy poczułam bardzo miłe ukojenie cery. Produkt od razu zaczął się wchłaniać. Nie pozostawił po sobie żadnego tłustego czy lepkiego filmu. Pozostała po nim gładkość oraz nieskazitelna świeżość. Nałożone na serum kolejne etapy pielęgnacji cudownie się wchłonęły. Serum świetnie również działa jako kompres pod oczy. Delikatna aplikacja zapewni odświeżenie oraz jędrność tak delikatnej części twarzy. Z produktu jest bardzo zadowolona !
    Zalety:
    • Łatwa aplikacja. Szybkie ukojenie oraz odświeżenie

Zobacz także inne Serum do twarzy