Kosmetyki brązujące

OnlyBio Havana Oh Na Na, Brązujący balsam do twarzy i ciała

• 27 stycznia 2025 o 10:04
    Pięknie pachnie
    Balsam pięknie pachnie, jak siedzę myślę co tak pięknie pachnie a to ja :) ten zapach jest tak ładny że wącham swoją rękę :) Jakby istniał zwykły balsam o tym zapachu i tych składnikach byłby to mój must have ponieważ wyjątkowo dobrze działa - mocno regeneruje, nawilża, tworzy warstwę ochronną. Nałożony na twarz mocno regeneruje skórę przy trądziku różowatym (!) :o kombo składników to coś pięknego wosk z borówki który tworzy warstwę na skórze, olej z orzechów brazylijskich, dwa bezpieczne oleje z migdałów i słonecznikowy, kakaowiec, rokitnik, shea, mango, bardzo fajny odżywczy ochronny i regenerujący skład. Ma odpowiednią konsystencję, na skórze szybko się wchłania, nie jest tłusty. Po nałożeniu zostawia bardzo przyjemną warstwę ochronną, która nie jest tłusta ale taka w odczuciu silikonowa, jedwabista. Skóra jest taka miękka i smooth. Natomiast opalenizna wygląda bardzo naturalnie, z czasem ciemnieje, ale na mnie trochę za mocno. Edit: ostatnio zechciałam znowu użyć ten balsam, na następny dzień po użyciu skóra czoła i oczu była przesuszona, pojawiły mi się znamiona na prawej części brzucha oraz z prawej części nosa pękło naczynko, podejrzewam o to dihydroksyaceton. Trochę się boję użyć ponownie :(
    Zalety:
    • Skład
    • Cechy pielęgnacyjne balsamu
    • Naturalny kolor
    • Szybko się wchłania
    • Zostawia przyjemną jedwabista warstwę na skórze odpowiednią dla cery tłustych
    • Skóra jest miękka
    Wady:
    • Dihydroksyaceton, następnym razem wybiorę balsam z erytrulozą
    • Trochę za ciemny jak dla mnie
    • Powoduje powstawanie znamion
    • Wysusza
  • 29 października 2023 o 8:07
    Mój najlepszy kosmetyk brązujący
    Ten balsam pokochałam i zaraziłam miłością do niego koleżanki Doceniam za naturalny skład. Po jednej aplikacji skóra zyskuje ładny, delikatnie brązowy odcień. Nie pomarańczowy. Ma miły zapach, więc śmiało można nałożyć go i wyjść z nim z domu albo położyć się spać, bo nie daje charakterystycznego, spalonego smrodku, jak niektóre kosmetyki z tej katagorii. W promocji można go dostać już za 13 zł, a to naprawdę niska cena za taką jakość. Aplikuję go głównie na nogi, wystarczy co 4 dni, żeby efekt się utrzymał. Polecam serdecznie, w tej półce cenowej nie ma sobie równych.
    Zalety:
    • Działanie- ładnie zdrowo brązuje
    • Estetyczne opakowanie
  • 20 sierpnia 2023 o 16:27
    Zdecydowanie nie jest to hit
    Balsam kupiłam zachęcona ceną w promocji. Miałam wcześniej do czynienia ze sporą ilością kosmetyków tej marki (głównie do włosów) i każdy z nich pięknie pachniał. Jakież było moje rozczarowanie, gdy powąchałam ten balsam! Niestety przeokrutnie śmierdzi, jak tani, duszący perfum sprzed 15 lat. Najgorsze jest to, że ten zapach bardzo długo się utrzymuje... Przechodząc jednak do najważniejszego, czyli do działania. Mam bardzo jasną karnację i produkt nie zostawia u mnie smug, jednak ciężko się go rozsmarowuje i zajmuje to dużo czasu. Na początku kolor jest ładny, ale po kilku aplikacjach wchodzi już w klasyczną pomarańcz. Niestety na rękach brzydko mi się odrywa zostawiając plamy. Podsumowując, nie jest to najgorszy produkt tego typu jaki stosowałam, niemniej jednak do ideału mu daleko.
    • nie zostawia smug
    • szybko widać efekty
    Wady:
    • po kilku aplikacjach odrywa się i zostawia plamy
    • bardzo ciężko się rozprowadza
    • przeokrutnie śmierdzi
  • 7 sierpnia 2023 o 14:00
    Najlepszy balsam brązujący ever !
    Kocham ten balsam i chyba nigdy nie kupię już innego. Zacznijmy od tego, że to jest balsam nie bronzer więc nie spodziewajmy się opalenizny w stylu czekoladki. Balsam nadaje lekki odcień brązu skórze, który można stopniować. Z racji, że już jestem lekko opalona, ale chce efekty utrzymywać to używam go średnio 2 razy w tygodniu po kąpieli, ale tu dopiero po ok pół godziny, kiedy skóra już jest dostatecznie sucha. Nie robi kompletnie żadnych plam wtedy, wystarczy dobrze rozsmarować i naprawdę nawet nie wprawne ręce nie zrobią sobie brzydkich pomarańczowych przebarwień. Zapach jest również delikatny, orzechowy, nie jak śmierdzące bronzery, które czuć z daleka. Nie plami odzieży i też nie zmywa się przy pierwszej kąpieli. Kupiłam pierwszy raz na promocji w Hebe za 9,99 zł ;)
    • brak smug
    • łatwość aplikacji
    • delikatny efekt
  • 23 maja 2023 o 18:33
    Nie dla jasnej karnacji, zostawia smugi.
    Używam kosmetyków brązujących i ten balsam jest jedym z gorszych. Konsystencja jest całkiem dobra, wydajny, dobrze się rozprowadza i to tyle z plusów. - Balsam zostawia plamy, szczególnie na kolanach, stopach, łokciach kolor jest dużo ciemniejszy niż np. na łydkach. Używałam na różne sposoby, nakładam nawet na balsam nawilżający i za każdym razem efekt był taki sam. - Balsam wyciera się na skórze, np. przy myciu rąk schodzi z nadgarstków i ręce wyglądają bardzo brzydko. - Kolor. Dla mnie kolor jest fatalny. Na jasnej karnacji wychodzi brudny, pomarańczowy. - Zapach. Zapach bardzo mocny, wyczuwalny, nieładny. Bardzo długo utrzymuje się duszący zapach typowego, taniego samoopalacza. - Efekt nie jest naturalny, widać od razu, że jest to kosmetyk. Pomarańczowe plamy wyglądają brzydko. Produkt nierówno schodzi i bardzo brzydko wygląda. - Opakowanie to tubka, z której ciężko wycisnąć produkt pod koniec użytkowania. Do tego plastikowy dozownik trudno się zamyka. Biorąc pod uwagę fakt jak sprawdza się na ciele, nie użyłabym go do twarzy. Szukam dalej ideału na lato. Nie polecam. Produkt być może sprawdzi się na ciemnej opalonej skórze, dla mocnego efektu?
    Zalety:
    • nie zauważyłam
    Wady:
    • nieporęczne opakowanie
    • nie dla bardzo jasnej karnacji, wychodzi pomarańczowy
    • zostawia plamy i smugi
    • bardzo nietrwały, przy myciu rąk kolor schodzi i wygląda to nieestetycznie
    • posiada bardzo nieprzyjemny zapach