Płyny do demakijażu

Nivea Rose Touch, Płyn micelarny z wodą różaną

Bodyland.pl
Nivea Rose Touch micelarny płyn dwufazowy z organiczną wodą różaną 400ml 92502-uniw

• 11 marca 2025 o 9:06
    Mój ulubieniec
    Płyn micelarny dwufazowy ma bardzo przyjemny zapach, bardzo dobrze domywa makijaż nawet ten wodoodporny, co ważne nie szczypie u oczy i jest wydajny.Na promocji nie kosztuje więcej niż 20 zł.Jest to już moje kolejne zużyte opakowanie i z pewnością nie ostatnie.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Nie szczypie w oczy
    • Domywa makijaż wodoodporny
    • Przyjemny zapach
    Wady:
  • 31 października 2024 o 12:38
    Szczypie w okoloicy oczu
    Płyn jest bardzo wydajny i ma dość przyjemny, lekko różany zapach. Nadaje się do oczyszczenia twarzy w przypadku lekkiego makijażu lub jego braku. Oczywiście radzi sobie z tuszem czy korektorem, ale trzeba się do tego przyłożyć i czasem pocierać. Niestety podrażniał mi skórę w okolicach oczu, strasznie szczypało. Z tego powodu więcej go nie zakupię.
  • 1 września 2024 o 18:38
    Niestety płyn micelarny od Nivea okazał się średni :/
    Kupiłam płyn micelarny z organiczną wodą różaną razem z pianką z serii Rose Touch zachęcona różanym zapachem, który uwielbiam pod każdą postacią. Duża przeźroczysta butla z zamknięciem na klik ułatwia szybkie otwieranie, dozowanie na wacik i zamykanie. Pojemność 400 ml, PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Wszystkie niezbędne informacje dotyczące produktu zostały podane na opakowaniu. Czytając opis działania i obietnice producenta byłam w siódmym niebie, oj potrafią producenci zachwalać swój towar ;) Niestety czytając skład, a to dopiero szczegółowo sprawdziłam w domu w innym przypadku odłożyła bym butelkę na półkę, woda, PEG-i już na drugim miejscu na liście oraz inne nieciekawe składni. Wylewają odrobinę płynu ma wacik przystąpiłam do oczyszczenia twarzy z makijażu składającego się z kremu z SPF, kremu do twarzy na dzień, kremu BB, tuszu do rzęs i cienia do powiek. Jakie było moje zdziwienie gdy używałam wacik po waciku, a podkład nadal był widoczny, najgorsze jest usunięcie tuszu do rzęs. Niby wystarczy chwilę przytrzymać na powiece i delikatnie zebrać rozpuszczony tusz, nic bardziej mylnego. Tusz jak był na rzęsach tak jest...ew. nieco się rozpuścił i trzeba było trzeć powieki, oczy pieką i szczypią okropnie. Dawno się tak nie wnerwiałam robiąc demakijaż. Odradzam zakup, połowa butelki stoi na półce i się kurzy.
  • 21 kwietnia 2024 o 19:40
    Podrażnia
    Kupiłam ten płyn razem z płynem dwufazowym z tej serii. Moim zdaniem oba są słabe, ale ten jest słabszy. Jeśli ktoś chce go używać do demakijażu to musi się uzbroić w cierpliwość. Potrzeba naprawdę dużej ilości płynu i wacików żeby usunąć makijaż. Konieczne jest pocieranie. Cera jest podrażniona i wręcz gorąca w dotyku. Bardzo często szczypie. Nie polecam, a jeśli ktoś ma delikatną, wrażliwą lub naczynkową cerę to wręcz odradzam
  • 12 kwietnia 2024 o 15:43
    Bardzo średni
    Kupiłam ten płyn na odmianę od klasycznej czarnej wersji mając nadzieję, że ta różana okaże się równie skuteczna. Opakowanie identyczne w kształcie, jak wersja czarna, tylko buteleczkę mamy przezroczystą i płyn różowy (w sumie w tej czarnej butelce nie wiadomo, jaki płyn ma kolor). Zapach jest delikatny, ale czy to są róże to chyba bym nie powiedziała, jednak ten aromat nie irytował mojego nosa, więc może być. Po odkręceniu nakrętki mamy dziurkę, przez którą wylewamy nasz preparat, czyli wszystko w porządku, wizualnie i użytkowo nie mam żadnych zarzutów. Niestety rozczarowanie nastąpiło już przy pierwszym użyciu, kiedy przekonałam się, że ten płyn działa bardzo słabo. Zmycie nim niewoodpornego makijażu zajmuje wieki i minimum 4 waciki, a nawet wtedy widziałam, że jeszcze mam niedomytą między rzęsami kreskę od eyelinera (który też nie jest wodoodporny). Po każdym zmyciu makijażu miałam wrażenie, że skóra jest podrażniona, możliwe, że przez sam produkt, ale możliwe, że trochę przez tarcie wacikami, ale po prostu nie da się inaczej, bo ten płyn jest tak mało skuteczny, że jedno czy dwa przetarcia jednej okolicy po prostu nie wystarczą. Po wymęczeniu cery każdego wieczoru miałam wrażenie, że jest ona przesuszona i ściągnięta. A to dopiero przecież był wstępny etap... Czasami nawet użycie 5 wacików i przecieranie wielokrotnie nie zmywało makijażu w 100%, często budziłam się wciąż mając pandę pod oczami od tuszu, albo ze śladami eyelinera na linii rzęs. Nie jestem zadowolona, zużyłam ten preparat w bólach za każdym razem denerwując się na jego brak skuteczności.