Żele pod oczy

Rodial Dragon's Blood Eye Gel Nawilżający żel pod oczy na cienie i opuchnięcia

ALM007
    30 czerwca 2024 o 23:27
    Od próbek do pełnego opakowania, czyli odświeżone spojrzenie
    Rodial Dragon's Blood Eye Gel to nawilżający żel pod oczy, który obiecuje redukcję cieni i opuchnięć oraz intensywne nawilżenie delikatnej skóry wokół oczu. Po wypróbowaniu próbki tego produktu, byłam na tyle zadowolona, że postanowiłam zakupić pełnowymiarowe opakowanie. Oto moja szczegółowa recenzja po kilku tygodniach regularnego stosowania. Opakowanie i konsystencja Żel Rodial Dragon's Blood Eye Gel jest zapakowany w elegancki flakonik, który zapewnia higieniczne i precyzyjne dozowanie produktu. Opakowanie prezentuje się luksusowo i jest bardzo praktyczne w codziennym użyciu. Konsystencja żelu jest lekka i chłodząca, co sprawia, że aplikacja jest przyjemna i odświeżająca. Składniki aktywne Żel pod oczy Rodial zawiera starannie dobrane składniki, które mają na celu intensywną pielęgnację skóry wokół oczu: - Ekstrakt z żywicy smoczego drzewa (Dragon's Blood) – działa kojąco i regenerująco, tworząc ochronną barierę na skórze. - Hialuronian sodu – intensywnie nawilża i wiąże wilgoć w skórze. - Arnika – redukuje opuchnięcia i działa przeciwzapalnie. - Kompleks tetrapeptydowy – redukuje cienie pod oczami i poprawia elastyczność skóry. - Witamina B3 (niacynamid) – rozjaśnia skórę i zmniejsza widoczność drobnych zmarszczek. Działanie Od pierwszego użycia żelu Rodial Dragon's Blood zauważyłam, że skóra pod oczami jest bardziej nawilżona i wygładzona. Żel szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu, co jest idealne pod makijaż. Chłodzący efekt żelu działa kojąco na opuchnięcia, przynosząc natychmiastową ulgę. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam wyraźną poprawę w wyglądzie skóry wokół oczu. Cienie stały się mniej widoczne, a opuchnięcia znacznie się zmniejszyły. Skóra jest bardziej elastyczna i wygląda na wypoczętą. Żel również działa przeciwzmarszczkowo, poprawiając ogólną kondycję skóry. Cena Cena Rodial Dragon's Blood Eye Gel jest wyższa w porównaniu do standardowych żeli pod oczy, ale biorąc pod uwagę jego skuteczność i wysoką jakość składników, uważam, że jest warta swojej ceny. Podsumowanie Rodial Dragon's Blood Eye Gel to nawilżający żel pod oczy, który spełnia swoje obietnice. Dzięki skutecznym składnikom i widocznym efektom, żel ten zapewnia skórze wokół oczu intensywne nawilżenie, wygładzenie i redukcję cieni oraz opuchnięć. Jest to doskonały wybór dla osób poszukujących luksusowego i skutecznego produktu do pielęgnacji okolic oczu.
    Zalety:
    • Eleganckie opakowanie – luksusowy wygląd i higieniczne dozowanie.
    • Lekka konsystencja – szybkie wchłanianie i przyjemny, chłodzący efekt.
    • Skuteczne składniki – ekstrakt z żywicy smoczego drzewa, hialuronian sodu, arnika, kompleks tetrapeptydowy, witamina B3.
    • Intensywne nawilżenie – skóra jest gładka i elastyczna.
    • Redukcja cieni i opuchnięć – wyraźna poprawa wyglądu skóry wokół oczu.
    • Przeciwzmarszczkowe działanie – poprawa kondycji skóry.
    • Wydajność – jedno opakowanie starcza na długi czas.
    Wady:
    • Cena – wyższa w porównaniu do standardowych produktów, ale adekwatna do jakości.
    Iwona_C
    13 lipca 2023 o 18:00
    Świetnie działający krem który widocznie odmładza skórę, ale parę wad w nim znalazłam.
    Krem otrzymałam w boxie kosmetycznym, miałam okazję stosować wiele kosmetyków tej firmy i te z witaminą C są naprawdę super. Krem pod oczy wydaje mi się być prawie idealnym kosmetykiem, bo jedynie czego mogłabym się czepiać przy takiej cenie to składu. Opakowanie jest mega wygodne i chyba teraz w modzie.Jest to niewielki słoiczek z pompką naciskaną od góry, która uwalnia dość dużą ilość kosmetyku jak pod oczy i wskazane jest nie naciskanie jej do oporu. Całość wykonana jest z przeźroczystego plastiku wewnątrz którego znajduje się ciemno - łososiowy wkład. Opakowanie jest eleganckie i wydaje się być trwałe choć mnie górna zatyczka zabezpieczająca pękła po niecałym tygodniu mimo że nie upadła mi i podchodziłam do niej bardzo delikatnie. Wszystkie dodatki są w srebrnym kolorze i ogólnie całość prezentuje się bardzo elegancko a dodatkowo zabezpieczona jest kartonikiem ochronnym. Produkt ma konsystencję lekkiego żelu w mętnym białawym kolorze bez wyczuwalnego zapachu. Skład jest całkiem dobry ale przy takiej cenie (ponad 300 zł za 15 ml) pozostawia wiele do życzenia. Mamy tu: hydrolat z róży damasceńskiej , glicerynę, smoczą krew, ekstrakt z kwiatów arniki, wyciąg z alg, skwalan, kwas hialuronowy. Kilka razy przewija się silikon do tego fenoksyetanol wysoko na liście, dodatkowo mikroplastik i edta. Krem się bardzo dobrze rozprowadza, natychmiastowo wchłania i nie pozostawia lepkiego filmu.Nie koliduje z innymi kosmetykami i sprawdza się pod makijaż. Jest również łagodny dla oczu, nie podrażnia ich ani skóry. Samo działanie określiłabym jako świetne, u mnie produkt widocznie zregenerował skórę i sprawił ze wyglądała ona młodziej. Od razu po aplikacji skóra jest mocno wygładzona i ładnie napięta. Kosmetyk jest długotrwałym i intensywnym nawilżaczem, moja skóra już od pierwszego zastosowania była w świetnej kondycji. Muszę powiedzieć że w czasie kiedy używałam kremu to spojrzenie było świeże i pełne blasku, nie występowały żadne zasinienia, podkrążone oczy czy opuchnięcia. Wydajność jest porównywalna z innymi kosmetykami tego typu, a cena do najniższych nie należy. Podsumowując żel w działaniu jest super i robi wszystko to co obiecuje producent. Zawiedziona jestem składem i z pewnością nie zakupie go w cenie regularnej ale jak trafi się w promocji to jak najbardziej.
    Zalety:
    • lekka konsystencja żelu
    • bezzapachowa formuła
    • łatwo się rozprowadza, szybko wchłania, nie pozostawia kleistego filmu
    • dobrze współpracuje z innymi kosmetykami, sprawdza się pod makijaż
    • świetnie nawilża, odżywia i regeneruje skórę
    • wygładza i napina
    • niweluje cienie i obrzęki
    • nadaje spojrzeniu świeżości
    • jest łagodny dla skóry i dla oczu
    • eleganckie opakowanie
    • wygodna pompka dozująca
    Wady:
    • sporo kontrowersyjnych dodatków w składzie
    • wysoka cena

Zobacz także inne Żele pod oczy