Kremy na noc

FaceBoom Seboom, Mikrozłuszczający krem do twarzy na noc `Wieczorny magik`

• 10 stycznia 2025 o 10:44
    Lekko złuszcza i tyle.
    Lubię od czasu do czasu kupić sobie jakiś produkt mikrozłuszczający, zazwyczaj moja skóra dobrze na takie reaguje (mam tłustą cerę z tendencją do niedoskonałości). Krem zapakowany jest w zakręcaną tubkę z precyzyjnym dzióbkiem, łatwo wycisnąć pożądaną ilość kosmetyku. Bez problemu później ją rozcięłam i zużyłam resztki. Początkowo stosowałam krem zgodnie z instrukcją na opakowaniu: kilka dni z rzędu na noc, a później przerwa. Z czasem zaryzykowałam i często stosowałam go każdej nocy. Nie podrażnił mnie w żaden sposób, nie powodował powstania nowych niedoskonałości, nawilżał. Czułam, że skóra jest gładsza, więc mikrozłuszczanie działało. Nie musiałam robić często peelingów, bo nie miałam takiej potrzeby. Krem miał dobrą konsystencję, biały kolor i dziwny zapach, kwasowy, średnio przyjemny, choć nie intensywny. Łatwo się rozprowadzał i wchłaniał pozostawiając przez kilkanaście minut lekko klejąca warstwę. Był bardzo wydajny, katowałam go prawie pół roku. Niestety wśród tych wszystkich plusów, mam pewien niedosyt. Nie zauważyłam, żeby krem robić coś ponad to, co wypisałam. Nie miałam wobec niego jakichś specjalnych oczekiwań, ale może jakąś nadzieję na małą pozytywną rewolucję w pielęgnacji... Sama nie wiem. Denkując tubkę mogłam stwierdzić, że trochę złuszcza, ale ogólnie szału z nim nie ma. Ucieszyłam się na jego koniec. Nawet gdyby go w międzyczasie nie wycofali (chyba), to nie kupiłabym go ponownie.
  • 8 lutego 2024 o 21:51
    Zmniejsza przetłuszczanie się cery
    Konsystencja jest lekka i szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy, co jest ważne dla mojej skóry, ponieważ nie lubi ona ciężkich kosmetyków. Jego zapach jest delikatny, ale charakterystyczny, raczej mało przyjemny. Stosuję ten krem trzy razy w tygodniu, wieczorem, na oczyszczoną skórę twarzy. Już po kilku aplikacjach zauważyłam ogromną poprawę w kondycji mojej cery. O poranku cera wygląda dużo lepiej, pory są zwężone i mniej się tego dnia przetłuszcza. Jednocześnie cera nie jest wysuszona. Co najważniejsze, pojawienie się niechcianych wyprysków również zostało zredukowane. Skóra stała się bardziej wygładzona, pory jakby mniej widoczne oraz pozbyłam się drobnych krostek na skroniach i policzkach. Warto wspomnieć, że jego skład oparty w aż 97% na składnikach pochodzenia naturalnego zgodnie z normą ISO 16128. Dla mnie jako osoby, która zwraca uwagę na naturalne składy, zwierzęta i dbanie o środowisko, jest to niezwykle istotne. Nie znajdziecie tu SLS, PEG-ów, parabenów ani olei mineralnych. Całość została zamknięta w wygodnej tubce, zastanawiam się tylko, jak będzie pod koniec jego używania. Jedyny jego minus to wydajność, u mnie znika bardzo szybko.
    Zalety:
    • redukuje pojawianie się niedoskonałości,
    • zwęża pory,
    • cera mnie się przetłuszcza i świeci,
    • wygładzenie cery i zredukowanie drobnych wyprysków,
    • szybko się wchłania,
    • bogaty i naturalny skład,
    • idealny do cery problematycznej,
    • nie zostawia lepkiej warstwy,
    • nie wysusza skóry.
    Wady:
    • wydajność.
  • 2 lutego 2024 o 12:02
    Przyzwoity zawodnik
    Kosmetyk został zamknięty w tubce o pojemności 50 ml . W konsystencji jest lekki o białym zabrawieniu oraz ładnym zapachu. Zaaplikowany szybko się wchłonął pozostawiając cera świetnie nawilżoną bez żadnych nieprzyjemnych filmów. Cera po kilku użyciach jest widocznie gładsza oraz bardziej aksamitna. Za kazdym razem jest matowa w wykończeniu co akurat bardzo lubie. Odkąd go używam zniwelowało mi się wydzielanie sebum do minimum. Produkt mnie nie uczulił ani nie podrażnił.
    Zalety:
    • Świetnie się wchłania, pięknie matowi naturalnie cere
    Wady:
    • Ma dziwny zapach
  • 19 stycznia 2024 o 21:44
    Spektakularnie wyrównuje koloryt i wygładza cerę, chociaż kilka wad też się znajdzie
    Produkt otrzymałam w paczce dla Recenzentki Miesiąca, za co bardzo dziękuję :) Krem dostajemy zapakowany w kartonowe pudełko. Wewnątrz mieści się opakowanie właściwe w miętowym kolorze ze srebrnymi, błyszczącymi elementami. Prezentuje się niezwykle estetycznie na półce. Mamy tutaj tubkę o pojemności 50 ml, które należy wykorzystać w ciągu 6 miesięcy od otwarcia. Tworzywo, z którego wykonano opakowanie, jest elastyczne, co ułatwia dozowanie produktu. Pod światło możemy kontrolować, ile kosmetyku nam jeszcze zostało. Tubka została wyposażona w wydłużony dzióbek (jak w kremach pod oczy), co pozwala na wyciśnięcie dokładnie tyle kremu, ile potrzebujemy. Dozownik został zabezpieczony odkręcanym korkiem, na którym z powodzeniem możemy postawić tubkę. Zapach niestety nie należy do zalet kosmetyku. Jest jakby kwaskowy. Nie można nazwać go przyjemnym, ale przynajmniej nie jest zbyt intensywny. Dzięki temu da się go stosować bez konieczności wstrzymywania oddechu. Nie utrzymuje się na skórze, przez co nie męczy, a to najważniejsze. Specyfik jest w kolorze białym. Ma gęstą konsystencję, ale pod palcami można wyczuć, że jest kremowo-żelowa. Lepiej wycisnąć małą porcję kosmetyku i w razie potrzeby go dołożyć, bo potrafi się mazać. Przy małej ilości łatwo się rozprowadza i szybko się wchłania. Pozostawia delikatnie satynowe wykończenie, jednak nie jest ono tłuste w dotyku. Dodam tylko, że mam cerę mieszaną - lekko przetłuszczająca się strefa T oraz suche policzki, a do tego jest wrażliwa, skłonna do zaczerwienień. Z tego powodu trochę się obawiałam, czy ten produkt nie będzie dla mnie zbyt agresywny. Z góry powiem, że obyło się bez podrażnień, skończyło się jedynie na lekkim zaróżowieniu cery. Stosowałam go 2 razy w tygodniu i taka częstotliwość wystarczyła, abym była zadowolona z efektów. Krem działa już od pierwszego użycia. Po wieczornej aplikacji rankiem obudziłam się ze świeżą cerą o przepięknie wyrównanym i jaśniejszym kolorycie. Aż nie mogłam się na siebie napatrzeć :D Ponadto skóra była niesamowicie gładka w dotyku. Efekt ujednolicenia kolorytu oraz wygładzenia jest spektakularny. W dodatku kosmetyk reguluje wydzielanie sebum w problematycznej strefie T, a jednocześnie nawilża w stopniu optymalnym nawet suche policzki. Jeśli chodzi o działanie na zaskórniki i pory, jest ono raczej niewielkie. Nie widzę zbyt widocznych rezultatów na tym polu. Podobnie w przypadku redukowania wyprysków - na krostki nie działa u mnie w ogóle. Krem jest warty zainteresowania chociażby ze względu na ujednolicenie kolorytu i wygładzenia cery - te efekty są na poziomie wow. Nie spełnia wszystkich deklaracji producenta - brakuje mi tu trochę mocniejszego wpływu na niedoskonałości. Może nie jest ideałem, ale mimo to jestem z kosmetyku całkiem zadowolona i spokojnie mogę go polecić. Zasługuje na mocne 4 gwiazdki.
    Zalety:
    • rozjaśnia i wyrównuje koloryt cery,
    • wygładza,
    • ogranicza nadmierne wydzielanie sebum,
    • nawilża,
    • nie podrażnia,
    • skład,
    • wydajność.
    Wady:
    • działanie na pory i zaskórniki jest niewielkie,
    • brak wpływu na niedoskonałości,
    • zapach.
  • 2 listopada 2023 o 23:03
    Efekt jest!
    Co prawda na co dzień moja cera jest raczej suchą, a nawet bardzo suchą, jednak ostatnio coś mi na niej zaczyna się dziać. Jakieś dziwne kosmiczne rzeczy, wypryski i tego typu udogodnienia. Po prostu sobie skacze, raz tak raz tak. Postanowiłam na szybko wypróbować krem, który był w pudełku Pure beauty. I oprócz tego, że niefajnie pachnie, to dobrze się go nakłada, ma lekką konsystencję i jest w bardzo ładnym opakowaniu. Wydaje mi się, że coś tam też działa, bo cera się uspokaja, a te galaktyczne stwory znikają ???? Generalnie jestem zadowolona z efektu i kremu, zresztą córka potwierdza, że naprawdę działa!
    Zalety:
    • Skuteczny, ma cudne opakowanie