Kremy pod oczy

Creamy Krem pod oczy `Pequi Eye`

• 2 czerwca 2022 o 18:11
    Warty uwagi. Zdecydowanie przebija wszystkie drogeryjne kremy pod oczy jakie wypróbowałam.
    Rewitalizująco-regenerujący krem pod oczy PEQUI EYE zamknięty jest w niewielkim 15g słoiczku. Dotąd chwaliłam tylko tubki, ale jednak taka forma opakowania również bardzo przypadła mi do gustu. Po pierwsze materiał z którego wykonany jest słoiczek, czyli szkło- super! Po drugie bardzo wygodnie jest nabrać taką ilość jakiej potrzebujemy. Po trzecie słoiczek ciekawie się prezentuje i choć mały to przykłuwa spojrzenie i przypomina o codziennym używaniu. Krem ten należy do tych ze średniej półki cenowej. Jest tylko odrobinę droższy od typowych drogeryjnych kremów, których używałam najczęściej (z wielu nie do końca byłam zadowolona), ale też o wiele tańszy od kilku innych produktów tego typu np marki Lancome. Ja nie mam pojęcia, czy warto wydawać ponad 200 zł za krem pod oczy, ale wiem jedno : ten od Creamy jest totalnym sztosem i cieszę się, że go odkryłam. Sprawdza się idealnie w przypadku delikatnej, wiotkiej skóry wokół oczu przynosząc niezłe efekty, więc ja na pewno zostanę mu wierna na dłużej. Bez wątpienia jest wart swojej ceny tych (ok 100 zł). Zapach kremiku jest taki specyficzny, na szczęście delikatny, dzięki czemu w ogóle mi nie przeszkadza. Szczególnie bardzo podoba mi się jego treściwa konsystencja. Bogate w składniki odżywcze masełko, które zapewnia pielęgnację skóry wokół oczu na wysokim poziomie. Formuła zawiera olejki pequi, moringa, jojoba i masło kakaowe, a także ekstrakt z alg czerwonych , ceramidy, witaminę E, hydrolat lipowy i bisabolol. Jest moc! To doskonale czuć podczas aplikowania kremu na skórę. Dobrze nawilża i delikatnie natłuszcza skórę wokół oczu. Bardzo ją uelastycznia i wygładza. Regeneruję, niweluje oznaki zmęczenia, odrobinę zmniejsza cienie sprawiając, że spojrzenie wygląda młodziej. Regularnie stosowany pomaga wygładzić pierwsze drobne zmarszczki. Dzięki niemu moje powieki wyglądają na zadbane, a oczy nie są zmęczone. Fajne jest w nim szczególnie to, że nie znika magicznie ze skóry, a po prostu czuć że coś zostało nałożone. Jest dosyć ciężki, ale nie powoduje dyskomfortu, bo nie zostawia lepkiej, tłustej warstwy na powiece , a taką przyjemną, ochronną i regenerującą , jak dla mnie w sam raz. Poprawia wygląd spojrzenia, poza tym doskonale nadaje się pod makijaż, czy cienie. Nie zauważyłam negatywnego wpływu na trwałość makijażu oka. Maluję się codziennie do pracy, więc to dla mnie ważna kwestia. Krem też nie szczypie i nie podrażnia oczu. Jest mały, ale, dzięki swojej skoncentrowanej formule niesamowicie wydajny. Krem ten wywarł na mnie mega pozytywne wrażenie i z pewnością zakupię kolejny słoiczek. Uważam, że jednak warto dołożyć te kilka złotych i w niego zainwestować, bo jest rewelacyjny.
    Zalety:
    • treściwa, bogata formuła
    • dobrze wygląda na powiece poprawiając wygląd spojrzenia
    • skład
    • działanie
    • opakowanie szklany sloiczek
    • nie szczypie i nie podraznia oczu
    • cena, do najtańszych nie nalezy, ale nie jest tez bardzo drogi
  • 25 maja 2022 o 10:49
    W moim TOP 3 kremów pod oczy
    Naprawdę super krem pod oczy. Jestem pod wrażeniem. Długo szukałam idealnego kremu na te okolice i ten jest naprawdę blisko. Jedyna wada-nieco za tłusty na powieki, cienie się warzą. Ja lubię produkty, które są w miarę wielofunkcyjne, czyli jak pod oczy, to i na powieki. Ale i tak jest super. Krem jest dość treściwy, ale po roztarciu w palcach, super się aplikuje. Wystarczy delikatnie wklepać. Pomimo że treściwy, nie jest jakiś mega tłusty. U mnie ładnie się wchłania, zostaje lekki film, stanowiący dobrą bazę pod korektor. Krem utrzymuje przyzwoite nawilżenie w ciągu dnia, pod makijażem. A to jest bardzo duża zaleta, gdyż większość kremów pod oczy sobie z takim zadaniem kompletnie nie radzi. Lekko też napina skórę. Linie nie są podkreślone, wręcz lekko wygładzone. Jak najbardziej na plus. Opakowanie estetyczne, czasami ciężko odkręcić pokrywkę, ale nie jest to duży kłopot. Ogólnie krem ma u mnie bardzo wysoką ocenę :-)
  • 13 kwietnia 2022 o 22:22
    Ciężko ale bardzo skutecznie
    Krem zamknięty w małym, szklanym słoiczku. W składzie prawdziwa bomba składników odżywczych: olej pequi, moringa, jojoba, wyciąg z pączków jarzębu domowego, czerwonych alg, grzybów Chaga , ekstrakt z lipy, ceramidy i witaminy. Skład robi wrażenie i są to składniki dosyć oryginalne i raczej nie często spotykane w tego typu produktach. Krem ma gęstą, kremowo-masełkową formułę i intensywny, ziołowy zapach. Zapach nie do końca moja bajka ale za to działanie wybaczam mu ten fakt. Jest naturalny, wegański oraz bezpieczny dla kobiet w ciąży. Zanim przejdę do sedna nadmienię, że formuła kremu jest ciężka. W mojej ocenie krem nadaje się na noc, może w jakiś minimalnych ilościach na dzień ale nie zaryzykowałabym go pod makijaż. Ja na dzień lubię lżejsze formuły dlatego wtedy go nie używałam, za to na noc aplikowałam go w nieco większej ilości, jako swojego rodzaju maskę pod oczy, wtedy budząc się rano miałam go jeszcze odrobinę na skórze. Tworzył na skórze pod oczami swojego rodzaju kompres. Jak on pięknie nawilża i odżywia! Bajka! Skóra pod oczami wygląda znacznie lepiej, a co za tym idzie zarówno cienie pod oczami jak i zmarszczki mimiczne są mniej widoczne. Okolica pod oczami wygląda młodziej. Składniki w nim zawarte wykazują silne działanie przeciwzmarszczkowe. Myślę, że jeszcze do niego wrócę pomimo nie najniższej ceny. Jeden z bardziej skutecznych kremów pod oczy na noc jaki używałam. Jeśli nie boicie się cięższych kremów pod oczy warto się nim zainteresować.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    Alyszka
    19 stycznia 2022 o 23:59
    Wielki mały słoiczek
    Jestem zachwycona tym kremem. Rzadko kupuję krem pod oczy, jakoś nie chce mi się ich aplikować. A ten wyjątkowo przypadł mi do serca (i okolic oczu) ma dość gęstą bogatą formułe, ktora świetnie się wchłania i otula wrażliwą skórę pod oczami. Będę zamawiać regularnie, bo na dobre zagościł w mojej kosmetyczce.
    Zalety:
    • Konsystencja, wchłanialność, zapach
    Wady:
    • nie ma
  • 10 stycznia 2022 o 11:45
    Rewelacyjny i niedoceniony
    Wspaniała bogata konsystencja idealnie odżywia i nawilża !!! Dziewczyny naprawdę serdecznie polecam bo krem jest lepszy od drogeryjnych i w dużo lepszej cenie
    Zalety:
    • Działanie konsystencja