Wcierki do włosów i skóry głowy

Trust My Sister Different Porosity Hair, Scalp Serum Wcierka do skóry głowy i włosów

Nacomi Scalp Serum wcierka do skóry głowy i włosów 100ml

• 18 czerwca 2023 o 11:06
    Bardzo przyjemna
    Jest to wcierka bezalkoholowa, więc sprawdzi się nawet u osób z wrażliwą skórą. Zawiera bardzo dużo ekstraktów roślinnych, w tym między innymi z aloesu, owsa, awokado, czy palmy sabałowej, które zdecydowanie poprawiają kondycję i wygląd włosów. Po jej użyciu czułam że moja skóra głowy jest przyjemnie nawilżona i ukojona. No i oczywiście ten przyjemny zapach - ziołowy, ale zarazem lekko słodkawy
  • 9 marca 2023 o 14:06
    Trochę pomogło
    Któregoś razu, gdy miałam spięte włosy w kucyk, ktoś zrobił mi zdjęcie i mimo że wcześniej nie zwracałam na to tak dużej uwagi, tym razem aż się przeraziłam jak zobaczyłam jakie mam „zakola”. Jest to miejsce, w którym miałam tak mało włosków, że z daleka wyglądało to jak łysina. Wtedy stwierdziłam, że muszę znaleźć coś co trochę zagęści moje włosy zwłaszcza w tym obszarze. Jako że chciałam i tak przetestować pielęgnację z Trust My Sister, to skusiłam się także na to serum. Używałam go głównie właśnie w tym obszarze, ale czasem też i na całej głowie. Nie uważam, że zmniejszyła wypadanie moich włosów, ale może to właśnie dlatego, że naprawdę rzadko rozprowadzałam je wszędzie. Jeżeli chodzi o ten fragment na którym się skupiałam to zauważyłam różnicę, może nie jakąś mocną drastyczną, ale faktycznie tych włosków „baby hair" zrobiło się więcej. To nie jest produkt, który całkowicie zniwelował mój problem, ale trochę pomógł. Ładnie pachnie, fajnie dopełniał całą pielęgnację i w pewnym sensie spełniał swoją rolę. Jestem z niego całkiem zadowolona, choć nadal szukam czegoś lepszego.
    Drogeria Cocolita.pl
    Ariessa
    28 grudnia 2022 o 0:19
    Nie działa, przetłuszcza - wszystko poszło nie tak
    Od czasu do czasu funduję sobie kurację "wcierkową". Mam zdiagnozowane łysienie androgenowe i miejsca na głowie z wyraźniej przerzedzonymi włosami. Nie są to jeszcze typowe łysawe placki, ale z dużym prawdopodobieństwem nic już w tych miejscach nie odrośnie, nawet preparaty na receptę nie przyczyniły się do poprawy. Po co więc stosuję drogeryjne wcierki? Ano dlatego, że najczęściej powodują porost tak zwanych baby hair - w innych miejscach niż pożądane, zwykle przy skroniach i czole, ale przecież dobre i to, prawda? Żartuję sobie, że zbieram materiał na "zaczeskę" i cenię sobie każdy nowy włosek. Większość stosowanych dotychczas wcierek przyczyniła się do mniejszego lub większego wysypu baby hair, ale po Scalp Serum oczekiwałam zdecydowanie więcej. Dlaczego? Ponieważ produkt bogaty jest w ekstrakty roślinne m.in. z aloesu, nasion owsa i awokado, ale przede wszystkim palmy sabałowej, która jak wyczytałam może być pomocna w przypadku łysienia androgenowego z racji blokowania działania dihydroergosteronu, hormonu hamującego wzrost włosów. Sądziłam, że to przełom i bardzo czekałam na pozytywne efekty. Scalp Serum umieszczone jest w srebrnoopalizującym opakowaniu, które jest bardzo fajne, posiada również zupełnie niefajny aromizer, który psika tak symboliczną ilością produktu, że aby cokolwiek znalazło się na głowie musiałam naciskać pompkę kilka razy. I tak przy każdym fragmencie łepetyny, aż dziw że starczyło mi cierpliwości. Biorąc pod uwagę, że trafiła mi się buteleczka z felernym mechanizmem, chciałam ją otworzyć i zawartość przelać do innej - zamknięte na amen. Wcierkę należy stosować na oczyszczoną skórę głowy, więc nie jest to coś do stosowania przed myciem. A powinno, gdyż preparat Trust My Sister masakrycznie przetłuszczał mi głowę i włosy. Mam włosy przetłuszczające się u nasady i suche na długości, po kilku godzinach od wmasowania wcierki miałam na głowie tłuste strąki, chociaż zwykle wystarcza mi mycie co drugi dzień. I tak przez całą kurację smalec na głowie... Pomijając uciążliwość w użytkowaniu serum miało wzmocnić cebulki włosowe, poprawić kondycję skóry głowy oraz zapobiegać wypadaniu włosów. Przykro mi, ale nie moge tego potwierdzić. Zużyłam dwa opakowania (każde wystarczyło na około miesiąc przy niemal codziennym stosowaniu) i nie tylko nie widzę mniejszego wypadania włosów, ale to chyba jedyna wcierka, po której nie rzucają mi się w oczy baby hair. Brak efektów, przetłuszczanie nawet świeżutkich, umytych włosów, kiepskiej jakości atomizer - tu wszystko poszło nie tak. Trudno uwierzyć, że preparat o obiektywnie bogatym, dobrym składzie zawiódł tak bardzo, może dla kogoś innego okaże się ideałem, ja nie sięgnę więcej po Scalp Serum, zupełnie mi się nie sprawdziło. Dwie gwiazdki wyłącznie za wspomniany skład, innych plusów nie znalazłam.
    Zalety:
    • Kilka ekstraktów roślinnych w składzie
    Wady:
    • Brak efektów w postaci baby hair
    • Nie hamuje wypadania włosów
    • Przetłuszcza skórę głowy i włosy
    • Słabej jakości aromizer
  • 23 maja 2022 o 19:47
    cudowny zapach
    Wcierka ma naturalny i bogaty skład, więc oczekiwania wobec niej miałam na prawdę spore. Zacznijmy od zapachu który jest wspaniały, ciężko mi go do czegoś porównać, generalnie przypomina mi jakieś perfumy. Opakowanie bardzo wygodne, posiada atomizer, choć dla mnie to minus bo wolę pipety. Jest dosyć wydajna, przy regularnym stosowaniu starczyła mi na jakieś 3 tygodnie. Bardzo fajnie nawilżała skórę głowy, niestety nie zauważyłam jakiegoś przyrostu czy też baby hair, więc jestem dosyć rozczarowana bo po tak bogatym składzie spodziewałam się super efektów. Duży plus za dostępność w hebe i częste promocje, choć jej regularna cena też jest okej. Gdyby nie jej piękny zapach nie wiem czy kupiłabym ponownie, bo za połowę tej ceny można kupić chociażby Joannę, która daje ten sam efekt.
    Zalety:
    • przepiękny zapach
    • fajnie nawilża skalp
    • dostępność w hebe
    • przystępna cena
    • bogaty skład
    Wady:
    • brak porostu czy też baby hair
    • atomizer zamiast pipety