Lakier od marki Schwarzkopf jest bardzo trafionym wyborem. Mimo, iż nie stosuję go na co dzień, to bardzo się cieszę, że go mam.
Mimo, iż na co dzień nie układam swoich włosów jakoś specjalnie, to znaczy ani nie prostuję ich, ani nie kręcę, to zawsze staram się mieć w swoich łazienkowych zbiorach lakier do włosów. Jest to moim zdaniem bardzo przydatny produkt, jeden z tych, który tak naprawdę nie wiemy, kiedy może się przydać. Swoją czuprynkę stylizuję jedynie przed większymi, naprawdę ważnymi wydarzeniami, najczęściej również tymi, które wymagają ode mnie bardziej eleganckiego stroju, więc i fryzurę warto wtedy dopasować. Kupując propozycję od marki Schwarzkopf tak naprawdę nie miałam żadnych oczekiwać, bo tak szczerze to nie znam się za mocno na kosmetykach z tej kategorii. Liczyłam jedynie na godne utrwalenie, bez efektu sklejenia czy sztuczności.
Wybrałam dla siebie wersję z serii Shine, ponieważ jestem tego zdania, że odrobina blasku włosom nie zaszkodzi. Kosmetyk ten bardzo łatwo dostępny jest w wielu drogeriach i oraz supermarketach, zarówno stacjonarnie, jak i internetowo. Nie jest drogi, w cenie promocyjnej kosztuje około jedenastu złotych, a pamiętajmy, że nawet przy codziennym użytkowaniu płacimy w tym wypadku za sporą wydajność. Opakowanie tego lakieru zostało wykonane z aluminium i ma intensywny, czerwony kolor. W mojej wersji, chyba nie tej najnowszej, na opakowaniu znajdziemy jeszcze mieniącą się grafikę jakiejś kobiety. Oprócz tego jest tutaj logo producenta, nazwa produktu i jego moc, czyli w tym wypadku Ultra Strong 4 na 5 możliwych, także nie będzie to najlepsza w utrwalających opcji, ale też powinna coś niecoś bez problemu utrzymać.
Kosmetyk ten, jak już wspomniałam, jest przeze mnie stosowany naprawdę od święta. Ma go już ponad dwa lata i najprawdopodobniej nie zużyłam nawet jednej trzeciej jego zawartości. Mimo to naprawdę lubię go stosować i ostatecznie cieszę się, że stale gości w mojej łazience. Przede wszystkim bardzo fajnie utrwala, zarówno loki, jak i upięcia czy wyprostowane włosy. Nie skleja ich, chyba, że naprawdę przesadzimy z ilością. Sprawia, że stają się odrobinę bardziej sztywne, ale mnie to ostatecznie nie przeszkadza. Dodatkowo faktycznie otrzymują delikatny, pięknie prezentujący się efekt blasku, który trudno pomylić jest z np. z nadmiarem sebum.
Moim zdaniem lakier od marki Schwarzkopf jest bardzo trafionym wyborem. Mimo, iż nie stosuję go na co dzień, to bardzo się cieszę, że go mam. Fajna, łatwa w użyciu, nie sprawiająca problemów opcja. Zdecydowanie polecam.
Zalety:
- Brak duszącego zapachu