Odżywki do włosów

Hair Queen Proteinowa odżywka do włosów średnioporowatych

• 19 października 2024 o 16:43
    Najlepsza odżywka
    Kupiłam ją przez przypadek w Pepco na promocji i to najlepsza odżywka jaką używałam. Nie mogę jej teraz nigdzie dostać a chętnie kupiłabym ponownie. Cudowny zapach, wydajna i sprawia, że włosy są pełne blasku, miękkie i cudownie zadbane.
    Zalety:
    Wady:
    • Dostępność
  • 7 lipca 2024 o 10:18
    Jest przyzwoicie Hair Queen
    Szukałam typowej odżywki proteinowej. Moje włosy są farbowane na blond, miewają okresy kiedy są suche, są średnioporowate. Do odżywki nie wiedziałam jak się zabrać, bo początkowo nie przynosiła ona żadnych efektów. Potem odkryłam, że najlepiej sprawdza się po umyciu włosów mocnym szamponem. Kiedy włosy są dobrze oczyszczone to odżywka wspaniale w nie wnika i już podczas zmywania czuć, że włosy są bardzo miękkie. Oprócz wyjątkowej miękkości czuć nawilżenie. Włosy łatwiej się rozczesują. Są wygładzone, a jednocześnie puszyste. Uważam też, że nie jest to odżywka do codziennego stosowania. Nadmiar tej odżywki powoduje jakby szorstkość włosów. Trzeba sobie wyrobić system, który będzie nam odpowiadał. Zapach kosmetyku jest owocowy, ale też mocno kwaśny. Opakowanie to solidna tubka z zamknięciem na zatrzask typu klik, bardzo poręczna, z którą nie miałam żadnych problemów. Niestety nie widać ile odżywki zużyliśmy. Odżywka jest kremowa w białym kolorze. Ma dość gęstą konsystencję, nie spływa i nie przelewa się przez palce. Zostaje w całości na włosach i dobrze się spłukuje. Polecam!
  • 21 maja 2024 o 19:05
    Najlepsza odżywka
    Jestem posiadaczką włosów kręconych średnioporowatych i ta odżywka to strzał w 10! Żadna inna odżywka nie dała mi takiej definicji i podbicia skrętu. Włosy są zawsze miękkie, lśniące i pięknie skręcone ❤️ OPAKOWANIE Bez zastrzeżeń, klasyczne opakowanie które bez problemu wytrzymało cały okres używania odżywki. ZAPACH Zapach jest naprawdę przepiękny, słodki- mycie włosów staje się czystą przyjemnością :) CENA I DOSTĘPNOŚĆ Odżywka jest dostępna w wielu drogeriach internetowych i w sklepie Biedronka, a cena jest naprawdę niska.
    Zalety:
    • Wszystko!
    Wady:
    BorIza
    30 grudnia 2023 o 21:42
    Jest ok.
    W pielęgnacji stosuję metodę PEH, dodatkowo od pewnego czasu metodę OMO. Ciężko mi będzie zatem ocenić działanie konkretnego kosmetyku. Na wygląd moich włosów ma wpływ kilka kosmetyków. Ale mogę ocenić pewne cechy odżywki oraz wpływ na pielęgnację. Odżywka ma kolor jasny, kremowy, jej zapach jest owocowy, osobiście mnie nie męczy, aczkolwiek wiele kosmetyków miałam już owocowych i czasami tęsknię za czymś innym :). Szata graficzna jest ok, ale nie można zobaczyć ile kosmetyku zostało w środku. Konsystencja w porządku, dobrze nakłada się odżywkę na włosy. Ja delikatnie wczesuję lub wcieram we włosy. Czekam chwilę, myję skórę głowy, spłukuję i nakładam odżywkę emolientową. Wspomniana odżywka to odżywka proteinowa, stosuję ją raz w tygodniu, czasami dwa razy w tygodniu, ale nie częściej. Pielęgnację dobieram w ten sposób, aby nie mieć zbyt sztywnych włosów, strączkujących sie, spuszonych, łamiących się czy też oklapniętych Stosując ten kosmetyk nie zauważyłam, by włosy były przeproteinowane bądź by równowaga PEH została zachwiana na korzyść humektantow. Jest ok. Włosy też nie łamią się, a ich porowatość znacznie się nie zwiększa przy końcówkach. Dodam, że czytając skład odżywki można ją zaklasyfikować do bezpieczniejszych odżywek proteinowych, którymi trudniej jest przeproteinować włosy. Plusem odżywki jest również cena. Minus? Pewnie są produkty, które dają lepsze rezultaty, ale dla mnie ta daje ok, więc wystawiam ocenę 5/5.
  • 21 października 2023 o 15:28
    Nie wróće do niej ponownie ale nie odradzam zakupu. Kosmetyk jest raczej przeciętny w działaniuu
    Od jakiegoś czasu mam w łazience różne odżywki, maski dedykowane dla danej porowatości włosów. Tę od Hair Queen otrzymałam w prezencie. Mam włosy bardziej wysokoporowate, rozjaśniane, zniszczone ale często próbuje też kosmetyki dedykowane dla włosów średnio-czy niskoporowatych bo czasem coś sprawdzi mi się lepiej gdy nie jest z mojej „kategorii” # opakowanie to standardowa tubka o pojemności 200ml. Grafika całkiem fajna i charakterystyczna dla marki. W tym przypadku utrzymana w różowej kolorystyce. Każda porowatość ma inne kolory opakowań Zapach bardzo fajny coś jak cukierki landrynki. Słodkie ale nie mdłe. Długo utrzymuje się na włosach Działanie Odżywki proteinowe stosuje 1-2 razy w tygodniu. Częstotliwość zależy od kondycji moich włosów. Zazwyczaj trzymam ją kilka minut na włosach po czym spłukuję. Włosy od razu są bardziej mięsiste, grubsze w dotyku. Już podczas odciskania wody czuć że zwiększyły nieco swoja objętość. Produkt nie jest jakiś spektakularny w działaniu ale za tę cenę jest to poprawna odżywka. Znam lepsze w podobnej cenie więc do tej zapewne nie wrócę. Ne jest to bubel tylko produkt jakich wiele.
    Zalety:
    • Plusy
    • skład w 98% naturalny i wegański
    • cukierkowy zapach który utrzymuje się dość długo na włosach
    • ładna grafika i wygodna tubka
    • odpowiednia konsystencja
    • niska cena
    • poprawia wygląd włosów, dodaje objętości, zmiękcza, ułatwia rozczesywanie