Peelingi do ciała

Avon Planet Spa, The Energise Ritual with Chinese Green Tea, Body Scrub Scrub do ciała z ekstraktem chińskiej zielonej herbaty

• 23 czerwca 2023 o 10:23
    Przyjemny, pięknie pachnie i dobrze oczyszcza
    W sporej tubie w energetycznym kolorze zamknięty jest pięknie pachnący peeling do ciała. Zapach jest niezwykle energetyczny i pobudzający, dobry na lato, z nutami herbaty i cytrusów. Konsystencja odpowiednia dla tego typu produktów, dobrze się nakłada i nie spływa. Delikatnie, ale skutecznie złuszcza martwy naskórek, nie podraznia i nie uczula. Zapewnia skórze solidną dawkę orzeźwienia i odświeżenia.
  • 22 kwietnia 2023 o 19:34
    Mój ulubiony scrub do ciała
    Scrub do ciała w tubce , o pięknym zapachu zielonej herbaty. Posiada dużo drobinek i pomarańczowy kolor . Jest jednym z najlepszych moim zdaniem peelingów do ciała jakie były i są w Avon. Dodatkowo po wykonanym peelingu tym produktem skóra jest nawilżona. Uwielbiam i za zapach i za konsystencję. Produkt bardzo wydajny.
    • formuła
  • 17 maja 2022 o 10:35
    To bardziej żel peelingujacy niż peeling
    Z doświadczenia wiem , że Avon nigdy w swojej ofercie nie posiadał ostrego peelingu a ja właśnie takie preferuje najbardziej . Dlatego unikam ich propozycji z działu '' scrub '' . Ten kupiłam w momencie premiery i to właściwie tylko dlatego , że serię PS uważam za jedną z najlepszych w ofercie tej marki . No i po raz kolejny okazało się , że ich peelingi nie są dla mnie . A peelingi kocham to moje ukochane produkty do pielęgnacji . Ten finalnie może i nie jest taki zły ale ja jednak od kosmetyku tego typu oczekuje nieco innych właściwości . Opakowany w plastikową dość miękką tubę o pomarańczowym odcieniu ze schludną i estetyczną charakterystyczną dla serii Planet Spa grafiką . W moim egzemplarzy zatyczka się nie zacina , nie pęka i nie stawia żadnego oporu przy próbie otwarcia czy zamknięcia produktu . Pod koniec użytkowania nie ma żadnego problemu z tym by tubę rozciąć i zużyć zawartość do końca . Peeling ma konsystencję żelu leciutko barwionego na odcień pomarańczowy , jest to też leciutko lepka formuła . Posada dość dużo białych drobinek peelingujących . Zapach przyjemny - faktycznie herbaciany z lekką cytrusową nutą . Nie wadzi ale też nie ma efektu wow . Peeling zawsze wykonuje na dobrze odmoczoną skórę . Ten na ciało aplikuje się bez problemu , możemy nim szybko wykonać masaż całego ciała bez obaw o to , że odklei się z ciała , spadnie do wanny i tyle . W czasie rozprowadzania wydaje się być leciutko olejkowy . Wnerwia mnie jednak to , że aż tak się pieni. Gdybym z własnej woli kupiła żel peelingujący to bym nie marudziła a tutaj miał być po prostu peeling dlatego dla mnie aż taka wysokopienność produkty który dla mnie osobiście nie ma być produktem typowo myjącym jest irytująca . No i drobinki oczywiście - jest ich dużo to fakt , ale są bardzo delikatne . Jak dla mnie aż za delikatne . Łatwo spłukać je z ciała czy też później z wanny . Działanie pielęgnujące jakieś tam o dziwo posiada . Oczywiście jak dla mnie z powodu delikatności drobinek nie ma takiego efektu ścierającego jaki lubię ale zaraz po użyciu delikatnie zmiękcza i wygładza ciała dobrze je przygotowując na resztę preparatów pielęgnacyjnych , można go też z powodzeniem stosować bezpośrednio po depilacji gdyż nie wywołuje żadnego pieczenia , szczypania czy zaczerwienień . Jest w miarę wydajny i często bywa na promocji . Ja osobiście nie wrócę ale osoby które wolą delikatny efekt z pewnością będą z niego zadowolone .
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • przyjemny zapach
    • ułatwiająca masaż konsystencja
    • delikatnie zmiękcza i wygładza
    • w miarę wydajny
    Wady:
    • pieni się niczym żel pod prysznic
    • zbyt delikatny jak dla mnie efekt ścierający
  • 18 kwietnia 2022 o 17:55
    Dziwny zapach
    Scrub w pomarańczowej tubie. Konsystencja gęsta, dużo drobinek peelingujących. Masa ma pomarańczowy kolor. Bardzo dobrze się pieni i super oczyszcza skórę z martwego naskórka. Trochę nie podobał mi się zapach tego scrubu. Wydaje się trochę chemiczny. Ale swoje zadanie spełnia jak najbardziej. Kosmetyk jest wydajny.
    Zalety:
    • Działanie. Konsystencja.
    Wady:
  • 2 kwietnia 2022 o 14:42
    Peeling nie do zdarcia :D
    plusy: + delikatny herbaciano-cytrusowy zapach + dokładnie wygładza skórę + dobrze oczyszcza + gęsta żelowa konsystencja + zawiera dużo drobnych, ostrych drobinek + nie zostawia tłustej warstwy minusy: ? inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - wysoka cena - niska dostępność - trudne do otwarcia opakowanie