WIZAŻ logo

Bell Hyaluronic Moist Powder Utrwalający puder z kwasem hialuronowym

4,3 (26)
6 hitów!

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 czerwca 2026 o 12:03
    Fajnie wygładza, ale uwaga na kolor!
    Kupi ponownieNie
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Moja cera: Tłusta Puder z kwasem hialuronowym od Bell to dla mnie produkt pełen sprzeczności. Używam go dość sporadycznie, ponieważ nie do końca wpasował się w moje codzienne potrzeby, choć nie można mu odmówić kilku fajnych właściwości. Zacznę od największego minusa, przez który ten puder średnio u mnie "siedzi" w codziennym makijażu. Zdecydowanie nie jest to produkt transparentny. Na mojej skórze totalnie oksyduje – mocno przyciemnia i wręcz brązuje twarz. Z tego powodu używam go wyłącznie do nagrywek wideo, gdzie w sztucznym świetle ten mankament nie jest tak problematyczny. Jeśli chodzi o sam efekt, puder daje ładne, satynowe wykończenie i całkiem w porządku matuje. Niestety, zostawia przy tym dość charakterystyczną, typowo pudrową warstwę, którą po prostu widać. Trzeba mu jednak oddać, że naprawdę świetnie wygładza strukturę skóry. Twarz wygląda na gładszą, a sam produkt – prawdopodobnie dzięki kwasowi hialuronowemu w składzie – nie powoduje nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia. Mały zgrzyt pojawia się przy samym użytkowaniu. Opakowanie niesamowicie mnie irytuje – z pozoru wygląda na banalnie proste, ale bywa bardzo oporne i czasem muszę z nim dosłownie walczyć przy otwieraniu. Daję mu 3/5, bo technicznie robi to, co do niego należy (wygładza i całkiem nieźle matuje), ale przez mocne przyciemnianie i to widoczne, pudrowe wykończenie na pewno nie zostanie moim kosmetycznym ulubieńcem.
    Zalety:
    • Zauważalnie wygładza strukturę skóry.
    • Daje ładne, satynowe wykończenie.
    • Całkiem okej radzi sobie z matowieniem strefy T.
    • Dobrze sprawdza się przed kamerą (do nagrywek).
    Wady:
    • Absolutnie nie jest transparentny – mocno przyciemnia i brązuje.
    • Zostawia na twarzy typowo pudrową, widoczną warstwę.
    • Oporne, irytujące przy otwieraniu opakowanie.
  • 8 maja 2026 o 17:00
    bardzo go lubię
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Najczęściej używam go tak że najpierw nakładam go pod oczy i na strefę T a dopiero później delikatnie przypudrowuję twarz pudrem sypkim. I wtedy wygląda u mnie najlepiej. On robi taką fajną bazę pod dalsze utrwalenie makijażu wygładza skórę, ale nie daje efektu ciężkiego pudru. Pierwsze co zauważyłam to że bardzo ładnie wygląda pod oczami większość pudrów po kilku minutach zaczyna mi podkreślać zmarszczki albo robić suchy efekt, a tutaj tego praktycznie nie mam. Wiadomo, po całym dniu trochę się zbiera w załamaniach, ale dużo mniej niż inne pudry, których używałam. Konsystencja jest bardzo drobna i miękka . Jak nabiera się go na pędzel albo gąbeczkę, to od razu czuć, że nie jest suchy czy kredowy. Na twarzy też wygląda lekko nie robi efektu mąki ani płaskiego matu. Ja mam cerę mieszaną i zauważyłam, że on bardziej daje taki naturalny efekt niż mocne zmatowienie. Strefa T i tak po kilku godzinach zaczyna mi się świecić, szczególnie nos, ale szczerze wolę to niż ten przesuszony, tępy mat, który wygląda dobrze tylko przez pierwszą godzinę. Fajnie też współpracuje z innymi produktami. Nie roluje mi podkładu, nie robi plam, nie psuje korektora pod oczami. Nakładałam go i na lekkie podkłady, i na bardziej kryjące i praktycznie zawsze wyglądał dobrze. Opakowanie jest zwykłe, plastikowe, bez efektu luksusu, ale wygodne. Nic się nie zacina, puder się nie rozsypuje bardziej niż standardowo. W sumie wrzucam go do kosmetyczki bez zastanowienia. Nie powiedziałabym, że to jest puder idealny dla osób które chcą ekstra matu na 12 godzin, bo on taki nie jest. To bardziej puder dla osób, które lubią naturalny wygląd skóry i chcą tylko lekko utrwalić makijaż bez efektu przesuszenia.
    Zalety:
    • bardzo ładnie wygląda pod oczami i nie robi suchego efektu
    • wygładza skórę bez ciężkiej, pudrowej maski
    • ma drobno zmieloną, lekką konsystencję
    • nie podkreśla mocno zmarszczek ani suchych skórek
    • dobrze współpracuje z podkładem i korektorem
    • daje naturalny efekt skóry, a nie tępy mat
    • nie robi plam i łatwo się nakłada
    • świetnie sprawdza się do strefy T i pod oczy
    • wygodny do codziennego używania
    • wydajny
    Wady:
    • przy tłustszej cerze mogą być potrzebne poprawki
    • po wielu godzinach delikatnie zbiera się pod oczami
  • 28 kwietnia 2026 o 11:14
    dobry puder do suchej skóry
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    Od kilku lat używam pudru Eveline i bardzo go lubię za dobre krycie oraz mocne działanie matujące. Zimą moja skóra była jednak bardziej przesuszona, a tak mocno matujące produkty tylko pogłębiały ten problem. Postanowiłam więc spróbować czegoś lżejszego i wybór padł na puder Bell, który miał sporo dobrych opinii. Ogólnie oceniam go pozytywnie. Puder jest transparentny, dobrze dopasowuje się do skóry i nie zostawia sztucznego efektu. Matuje cerę, ale nie jest to płaski, ciężki mat — skóra nadal wygląda naturalnie i świeżo. Dodatkowo puder ładnie wygładza cerę, dzięki czemu twarz prezentuje się bardziej estetycznie. Puder dobrze się nakłada i jest wygodny w codziennym użyciu. Na co dzień sprawdza się bardzo dobrze, natomiast na większe wyjścia nadal wracam do pudru Eveline, który daje mocniejszy efekt i lepsze krycie. Niestety ma też minusy. Potrafi podkreślać suche skórki, dlatego przy jego stosowaniu bardzo ważne jest wcześniejsze, dobre nawilżenie skóry. Na szczęście sam w sobie nie wysusza cery, co jest dużą zaletą. Dla mnie wadą jest również brak krycia, szczególnie gdy chcę uzyskać mocniejszy efekt makijażu. Na plus zasługuje również przyjemny zapach oraz wygodne opakowanie zamykane na klik, które dobrze sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Plusy: transparentny, dopasowuje się do skóry naturalny efekt matu, bez płaskiego wykończenia wygładza skórę nie wysusza cery dobrze się nakłada idealny na co dzień ładny zapach wygodne opakowanie zamykane na klik atrakcyjna cena Minusy: słabe krycie podkreśla suche skórki wymaga dobrze nawilżonej skóry przed aplikacją na większe wyjścia może być zbyt delikatny w porównaniu do Eveline
  • 21 lutego 2026 o 20:16
    Niestety wygląda dość ciężko
    Kupi ponownieNie
    Gdzie został kupiony produktW hipermarkecie
    👁️‍🗨️ Po moim zauroczeniu korektorem z linii moist, zdecydowałam się na test pudru. Kupiłam go w supermarkecie. Cena bardzo przystępna. Kolor świetny. Opakowanie wygodne, dobrze się otwiera. Z plusów chyba tyle. Niestety puder od pierwszego nałożenia wyglądał bardzo ciężko. Testowałam aplikację każdy narzędziem. Nawet luźnym puchatym pędzlem nałożony w małej ilości nie wygląda lekko. Puder po nałożeniu jest dość matowy, ale bardzo szybko się wyświeca. Nałożony w większej ilości jest bardzo mocno wyczuwalny i daje uczucie ściągnięcia i suchości. Nie trafił w moje serduszko. Na pewno nie kupię go ponownie.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    11 listopada 2025 o 17:44
    Akurat ten z Bell nie jest moim ulubieńcem
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Używałam różnych pudrów z Bell i ten jest okej, ale nie będzie wśród ulubionych. Cenię go za niezłą trwałość i brak bardzo matowego efektu. Puder daje miękkie, satynowo-matowe wykończenie. Jest dość trwały; szczególnie przy poprawkach, bo wtedy najczęściej go używałam. Do samodzielnego utrwalania podkładu sprawdzał mi się tak sobie, bo coś nie mógł się pogodzić z podkładem czy korektorem, ale już przy poprawkach i nakładaniu na wcześniej utrwalony makijaż, działał o dziwo fajnie. Nie daje też uczucia suchości, nie psuje makijażu. Jest transparentny. Cena, jak to przy kosmetykach Bell, nie jest wysoka. A jakość naprawdę solidna. Raczej nie wrócę do niego, ale nie był zły.
    Zalety:
    • Niezła trwałość;
    • Niska cena;
    • Wydajność;
    • Fajny do poprawek.
    Wady:
    • Do utrwalania podkładu nie sprawdzał mi się.

szukaj