Jeśli jesteś posiadaczem/posiadaczką cery suchej i nie znasz tego pudru, to musisz koniecznie go poznać! To tania propozycja od marki Bell, swego czasu dostępna w limitowanej edycji w Biedronce, ale chyba całkiem nieźle poszła sprzedaż, skoro można go kupić przynajmniej w kilku drogeriach internetowych. Wcale mnie to nie dziwi, bo to naprawdę godny uwagi kosmetyk na każdą kieszeń.
Jak już wspomniałam puder kupiłam w hipermarkecie Biedronka w zawrotnej cenie 13,49zł, przy czym jego pojemność to 9,5g i jest w formie prasowanej. Opakowanie jest w porządku, w formie kompaktu zamykanego na zatrzask, który nie był oporny w otwieraniu, ale jednocześnie nie miałam obaw, że sam będzie się otwierał w kosmetyczce. Do samego końca służył dobrze, bo tak się składa, że pudry Bell to jedne z tych, które jak już polubię to zużywam do samego denka. A używało mi się go z prawdziwą przyjemnością, bo przy mojej suchej, wrażliwej cerze unikam raczej kosmetyków matujących a stawiam na te lekkie, nie obciążające skóry. Tu mamy puder, który pod palcami jest bardzo jedwabisty i sprawia wrażenie bardziej świetlistego niż nałożony na twarz. Na skórze twarzy wygląda satynowo, niczym druga skóra + utrwala podkład i korektor w stopniu bardzo dobrym. Nie wysusza skóry, cały czas jest komfortowy, nie migruje po twarzy, nie zbiera się w załamaniach. W moim odczuciu najlepiej wygląda po jakichś 2-3h noszenia, kiedy to skóra zaczyna z nim 'pracować', bo wygląda wtedy super naturalnie. Najchętniej nakładam go dużym, puchatym pędzlem syntetycznym, bo z łatwością się na niego nabiera, nie sypie się przy tym mocno a dodatkowo bezproblemowo rozprowadza po skórze. Ma delikatnie beżowy kolor, co bardzo doceniam, bo nie boje się o to, że będzie bielił skórę. Konturowanie i wszystkie inne kosmetyki dobrze się z nim łączą, bez smug, dziur czy plam.
Podsumowując polubiłam się z nim bardzo. Jedno takie opakowanie wystarczyło mi na kilka miesięcy używania i chętnie ponowię zakup. Jego atutem, poza niską ceną, jest niewątpliwie piękny, świeży zapach, dość mocno wyczuwalny, charakterystyczny dla kosmetyków z kwasem hialuronowym, który mi akurat przypadł do gustu. Po raz kolejny się przekonałam, że Bell to jednak potrafi w pudry i brązery <3
Polecam serdecznie, jeśli jeszcze go nie znasz, póki zniknie ze sprzedaży <3
Zalety:
- bardzo lekki, nie obciążający skóry i jedwabisty w formule
- umiejętnie nabierany na pędzel nie sypie się
- bezproblemowo się rozprowadza
- dobrze łączy się z innymi kosmetykami
- nie zbiera się w załamaniach, jest komfortowy w noszeniu
- nie wysusza skóry
- bardzo dobrze utrwala makijaż
- ma beżowy kolor
- ładnie, świeżo pachnie