Balsamy do ciała

notino.pl
Dove INTENSIVE Krem intensywnie nawilżający 150ml

iwonab1
    10 sierpnia 2024 o 20:36
    Ponadczasowy, treściwy i jak zawsze dobry.
    Odżywczy krem Dove to kosmetyk, który powinien być w każdym domu. Opakowanie o pojemności 150 ml to koszt ok 15 złotych. Cudowny, gęsty i aksamitny krem, który może być stosowany zarówno do twarzy jak i do ciała. Krem nie bieli, ma cudowny zapach i pomimo tego, że jest dość treściwy szybko się wchłania. Doskonale sobie radzi z przesuszoną skórą, idealnie wygładza łokcie i kolana. Przy codziennym stosowaniu skóra jest gładka, nawilżona i miękka w dotyku. Krem jest bardzo wydajny i dobrze się rozprowadza. Moja skóra jest odżywiona i pięknie pachnie. Jest to ponadczasowy, uniwersalny kosmetyk, który od lat gości w moim domu, idealny o każdej porze roku.
    Zalety:
    • Cudownie nawilża i pielęgnuje
    • Doskonale odżywia przesuszoną skórę
    • Wydajny
    • Bogata konsystencja
    • Piękny zapach
    • Do twarzy i ciała
  • 20 kwietnia 2024 o 9:16
    Jak po SPA - wSPAaniale!
    Krem bardzo odżywczy, gęsty, bogaty w składniki naturalne, ma konsystencję typowo kremową, tłustą. Dobrze się rozsmarowuje, dobrze się wchłania, zostawia skórę lekko tłustą, kremową i odżywioną, Krem w tubie -150 ml - jest dość wydajny (nałożenie niewielkiej porcji). Krem ładnie delikatnie pachnie, świetnie ochrania skórę przed niekorzystnymi warunkami środowiska. Moja skóra nie traci wilgoci i czuję że jest bardziej miękka, elastyczna i odżywiona. Świetny krem zamiast balsamu do ciała! Polecam!
    Zalety:
    • kremowy
    • tłusty
    • świetnie chroni skórę przed utratą wilgoci
    • odżywczy
  • 26 kwietnia 2022 o 11:34
    Jest ok
    Kremik zakupiłam w super przecenie w Biedronce także wyniosło mnie to prawie jak da darmo. Ogólnie nie używam kremów tego typu, bo nie jestem ich fanką, ale za taką cenę czemu by nie. Zaczęłam go używać przy wysuszonej skórze całego ciała. I tu się sprawdza. W tej chwili testuję różne kremy ale ten jest nawet ok. Zapach nie jest przesadzony i nie drażni nosa, mimo iż jest bardzo perfumowany. Krem nie podrażnił mi skóry, jednak zauważyłam, że do rąk całkowicie się nie nadaje gdyż jest tępy, czyli nie nawilża a ma się uczucie aby szybko go zmyć ze skóry. Dlatego jeśli chodzi o ręce to stosuję go tylko na noc bo wtedy się tego tak nie odczuwa. Dobrze, że jest to dość małe opakowanie bo to tylko 75 ml, więc szybko skończę. ZALETY: dobrze nawilża ale nie jest to tłusta formuła można zakupić w fajnej cenie na promocjach nie podrażnił skóry WADY: nie nadaje się do rąk
  • 25 kwietnia 2022 o 21:50
    Ulepszona wersja kremu Nivea
    Sięgnęłam po ten kremik w okresie zimowego przesuszenia gdy skończyła mi się Nivea. Osobiście w zimniejszych miesiącach sięgam po tego typu kremy i aplikuje dość grubą warstwę na noc, gdyż moja mieszana cera zimą zmienia się w ekstremalnie suchą, szczególnie na czole i policzkach. Krem zaskoczył mnie pozytywnie. Za 7zl dostajemy uniwersalny krem w wygodnym opakowaniu, który nada się zarówno do ciała jak i twarzy. Krem nie jest ciężki, nie zapycha, nie spowodował u mnie żadnego wysypu niedoskonałości czy podrażnień. Przyzwoicie nawilża, szczególnie jak stosujemy go codziennie przez dłuższy czas to można zauważyć różnice, ja tym sposobem pozbywam się suchych skórek na czole i nosie. Nie próbowałam go stosować pod makijaż, bo jednak na dzień wolę lżejsze kremy, ale myślę że się nada. Wchłania się szybko, nie jest tłusty i chociaz zostawia lekki film na buzi to nie jest on uciążliwy czy przesadzony, taki w granicach normy jak dla mnie. Ciężko mi zdefiniować jego zapach, jakby lekko perfumowany, trochę na myśl przywodzi mi dawne kosmetyki, których używała babcia - taki pudrowy, nietypowy zapach zarezerwowany dla starszych Pań. W każdym razie nie jest nachalny, wyczuwalny głównie na dłoniach, mi odpowiada.