Kremy uniwersalne

Natural Secrets Better Skin, Krem odbudowujący z ceramidami

• 9 stycznia 2023 o 14:57
    Nie podzielam zachwytów
    O tym kremie naczytałam się trochę w internecie i byłam przekonana, że muszę go mieć. Miał wspomagać odbudowę bariery hydrolipidowej oraz działać kojąco na skórę tymczasowo uwrażliwioną przez kuracje dermatologiczne. Mam skórę mieszaną, w trakcie kuracji dermatologicznej, lekko uwrażliwioną, z tendencją do zaczerwienienia oraz łzs. Szukałam czegoś odżywczego na zimę, co ładnie zabezpieczy skórę przed mrozem, deszczem oraz suchym powietrzem z kaloryferów. Krem Natural Secrets zamknięty jest w pięknym i naprawdę porządnie wykonanym opakowaniu. Ma dosyć intensywny cytrusowo-słodki zapach oraz wyrazisty żółty kolor. I tu zaczynają się schody. Mam bardzo jasną skórę, więc u mnie ten krem jest widoczny po nałożeniu i daje taki nieładny żółty glow, jakbym miała chorą wątrobę lub nie spała od miesiąca. Może u osób z ciemną karnacją efekt będzie odwrotny i ten żółty kolor kremu da zdrowy blask, niestety u mnie to był niewypał. Krem więc nadawał się tylko na noc. Jeśli chodzi o samo użytkowanie, to kosmetyk jest ekstremalnie wydajny, wystarczy dosłownie groszek aby posmarować całą twarz. Po posmarowaniu ewidentnie czuć go na skórze, jest dosyć ciężki. Niestety ja to odczułam głównie jako natłuszczenie, natomiast nawilżenie było bardzo znikome i ten krem spełniał się jedynie w pielęgnacji warstwowej, której ja nie jestem fanką. Nie zauważyłam też specjalnej regeneracji, zmniejszenia wrażliwości czy poprawy kolorytu, który zawsze u mnie następuje gdy stosuję odpowiedni krem. Największym minusem jednak był fakt, że chociaż miałam ładnie zaleczoną skórę, to po tym kremie zaczęłam mieć lekkie zaczerwienienia i suche skórki wokół nosa i brwi - łzs zaczęło wracać. Krem nie jest stricte "olejowym" kosmetykiem, dlatego trochę mnie zaskoczył ten efekt. Używałam wcześniej lipidowych kosmetyków z apteki np dużo tańszego kremu Ziaja Med ale nie spowodował on nawrotu łzs. Także zawód na całej linii. Polecam ten krem osobom z normalną/suchą/dojrzałą skórą, które szukają głównie natłuszczenia. Bardzo chciałam go polubić, ale niestety. Na pewno do niego nie wrócę, są ciekawsze kremy odbudowujące na rynku.
    Zalety:
    • wysoka wydajność
    • ładny zapach
    Wady:
    • nie nawilża
    • barwi skórę na żółto
    • obciąża skórę
  • 7 września 2022 o 15:43
    Zakochałam się.
    To mój pierwszy krem z ceramidami, rzadko kiedy pozwalam sobie na kupowanie produktów z wyższej półki cenowej, ale robię wyjątki dla marek, które mają naturalne składy i ponoć robią niezłą furorę. I ten zdecydowanie ją robi! Przygotowuję swoją buzię pod kwasy, oczywiście bez wysypu na początku drogi się nie obędzie, ale to co robi ten krem przechodzi wszystkie moje oczekiwania! Mam skórę mieszaną w kierunku tłustej, jeśli nawet nie mam tłustej skóry. Ten krem szybko się wchłania, nie zostawia żadnej powłoki na mojej twarzy (taki efekt lubię). Świetnie pachnie. Na początku po pierwszych aplikacjach, moja skóra jeszcze bardziej się przetłuszczała, ale potem już było tylko lepiej. Budzę się bez przetłuszczonej twarzy rano (a wierzcie mi mało kremów tak dobrze mi robi). Stosuję stosunkowo krótko, ale na razie mnie nie zapycha i liczę, że będzie tylko więcej dobrych efektów! Minus za krem w tubce zamiast na pompkę. Ja wiem, że dzięki temu wykorzystam krem do końca, ale jednak wolę kremy z pompkami.
    Zalety:
    • fajnie nawilża
    • szybko się wchłania
    • nie zostawia warstwy okluzyjnej na twarzy
    • nie zapycha
    Wady:
    • cena, ale biorąc pod uwagę ilość pozytywów będę wracać
    • krem w opakowaniu bez pompki
    inkar87
    21 maja 2022 o 12:07
    Mam mieszane odczucia
    Krem dostałam jako gratis do zakupów w wersji mini. Sama chyba nigdy bym go nie kupiła. Mam swoje ulubione kremy z ceramidami A. Florence skincare. Zaczęłam testować ten. Mam wrażenie, że jest "suchy". W sensie, od kremu z ceramidami oczekuję nawilżenia i chcę aby to uczucie zostało na skórze. Ten krem moja skóra wypija i nie zostawia takiej otulającej powłoczki. Nie zapchał, nie uczulił, nie podrażnić. Plus za fajny skład. Jako element pielegnacji przy suchej skórze tak ale jako jedyny element zdecydowanie nie. Mam wrażenie, że cera tłusta bedzie bardziej zadowolona niż sucha
    Zalety:
    • skład
    • lekki
    • idealny do tłustej cery
    • super pod makijaż
    • nie podrażnia, nie zapycha
    Wady:
    • za słabe uczucie nawilżenia przy suchej cerze