Podkłady

BPerfect Cosmetics Chroma Cover Matte Foundation Matowy podkład do twarzy

• 5 kwietnia 2024 o 22:22
    Zakrywacz
    Kupiłam go z polecenia ulubionej makijażystki. Po użyciu standardowej dla większości podkładów ilości można się poczuć jak świeżo tynkowana ściana. Jednak po wymierzeniu odpowiednich proporcji, które są mikroskopijne uzyskujemy doskonałe krycie i aksamit na twarzy. Ciężko mi było dobrać kolor więc aktualnie mam 2 i pewnie nie zużyje ich do końca życia, ale warto :) nie nadaje się według mnie dla cer dojrzałych i ze znacznym trądzikiem, bo daje wtedy efekt czekolady z orzechami. Trzeba go też dobrze utrwalić bo lubi się odbić na telefonie :)
    Zalety:
    • krycie
    • pompka czasem nawala
  • 15 listopada 2022 o 14:43
    koocham
    Kupiłam ten podkład bo był strasznie chwalony na tiktoku i nie zawiodłam się! Podkład powiedziałabym, że jest bardziej skierowany dla cer mieszanych/tłustych ale według mnie i cery suche mogą go ograć z dobrym nawilżeniem i bazą rozświetlająca bo jest bardzo plastyczny i można tworzyć nim wykończenie takie jak się nam podoba kładąc odpowiednią bazę pod spód i utrwalając pudrem rozświetlającym lub matującym. Jest niesamowicie kryjący, ma bardziej gęstą formułę niż lekką i bardzo mała ilość wystarcza na pokrycie całej twarzy, co osobiście mi się bardzo podoba. Nie zapycha mnie ani nie podkreśla żadnych suchości na twarzy/ włosków i nie wchodzi w zmarszczki mimiczne. Wygląda na twarzy bardzo gładko, jedwabiście, trochę jakbym nałozyła filtr na skórę i pudrując go matującym pudrem trzyma mat baardzo długo, dłużej niż inne podkłady typu CT Airbrush Flawless, ale nie dłużej niż Stay Naked. Niestety trzeba go przypudrowywać koniecznie, bo nie ma zastygającej formuły. Moim małym trikiem na niego jest używanie setting sprayu po każdym kremowym kosmetyku i wtedy niedoż, że wygląda pięknie to trzyma się praktycznie cały dzień jak mur beton albo po użyciu bazy przypudrować ją i wtedy nałożyć podkład zdecydowanie mniej się wyświeca. Opakowanie jest piękne, luksusowe i ciężkie, ale niestety mam problem z pompką nie chce działać i muszę go wyciągać z opakowania pędzlem :/ Jest bardzo podobny do Stay Naked z UD więc jeśli ktoś kocha UD i nie przeszkadza mu bardziej gęstsza formuła i brak zastygania to ten pewnie też mu się spodoba. Odcień N1= 10NN z UD, więc bladziochy będą zadowolone :D
    Zalety:
    • formuła, wykończenie, trwałość, cena, opakowanie, plastyczność
    Wady:
    • problem z pompką
  • 30 października 2022 o 20:16
    Masakra przy suchej cerze
    Kupiłam go pod wpływem impulsu - obejrzałam za dużo filmików na YouTube, które zachwalały ten podkład. Niestety nie jest on wart swojej ceny, czyli około 120 złotych. Kosmetyk dostępny jedynie online i bardzo ciężko dobrać odcień - ja kupiłam np. za jasny. Samo opakowanie bardzo ładne, przychodzi na bogato w czarnym pudełeczku, ale buteleczka nietransparentna, nie widać ile ubywa. Już na wstępie nie chciał współpracować - przyjechał do mnie z uszkodzoną pompką, początkowo "pluła" podkładem, a później w ogóle przestała działać. Podkład miał być matujący, ale nie zasycha on do pełnego matu, wykończenie jest raczej satynowe. Krycie to on ma rzeczywiście konkretne, wszystkie zaczerwienienia pokryte, ALE za to podkreśla wszystko! Wchodzi w załamania, waży się nałożony na powieki. Wymaga solidnego przypudrowania inaczej się rusza. Bardzo łatwo się ściera - szczególnie przy wytarciu nosa, ciężko to potem odratować; każdy dotyk twarzy kończy się brudnym palcem lub telefonem podczas rozmowy. Na początku wszystko ładnie pięknie, ale mija parę godzin (3-4) i się świecę jak latarnia. Makijaż wygląda nieświeżo i paskudnie. Utrwalający fixer nie pomógł. Podkład nałożony większą szpachlą utrzymuje się nieco dłużej, o tę godzinkę może. Jeszcze jak on się okropnie zmywa z twarzy - jak już się wyświeci jakoś schodzi, ale jak chciałam go zmyć tuż po aplikacji to musiałam na siłę trzeć wacikami nasączonymi płynem micelarnym, gdyż żadne myjadło nie dawało do końca rady. Nie tego spodziewałam się po tak drogim kosmetyku. Dramat!
    Zalety:
    • mocne krycie
    Wady:
    • bardzo szybko się wyświeca
    • nie zastyga do matu
    • dostępność jedynie online
    • wysusza