Kremy pod oczy

Bielenda Professional SUPREMELAB Barrier Renew, Odżywczy krem pod oczy z ceramidami

HOBB
Supremelab Odżywczy krem pod oczy z Ceramidami
Bielenda Professional SupremeLAB Barrier Renew Odżywczy Krem pod Oczy z Ceramidami 15ml
hairstore.pl
Bielenda Professional PROFESSIONAL SUPREMELAB Barrier Renew Odżywczy krem pod oczy z ceramidami, 15ml
Bodyland.pl

• 28 kwietnia 2025 o 8:35
    Rewelacja!
    Ten krem pod oczy to prawdziwe odkrycie! Ma lekką, przyjemną konsystencję, która szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Już po kilku dniach stosowania zauważyłam, że skóra wokół oczu stała się bardziej nawilżona, jędrna i wygładzona. Cienie i opuchlizna są zdecydowanie mniej widoczne, a spojrzenie wygląda na wypoczęte i świeże. Idealny do codziennej pielęgnacji – delikatny, ale skuteczny. Zdecydowanie zostaje ze mną na dłużej dla mnie jest hitem! :)
    Zalety:
    • działanie
    • sposób dozowania produktu
  • 11 kwietnia 2025 o 12:50
    Ulubieniec pod oczy!
    Mam bardzo cienką i delikatną skórę pod oczami. Często też występowały u mnie podrażnienia po użyciu kremów pod oczy, ale nie w przypadku tego cuda! Skóra po nim jest napięta, odżywiona, pięknie trzyma makijaż, który noszę co dzień. Konsystencja treściwa, ale nie obciążająca. Opakowanie jest przyjemne w użyciu - jedyna wada to, że nie widać ile jeszcze kosmetyku zostało, więc zazwyczaj jest to niespodzianka. Jestem w trakcie kolejnego już opakowania, więc to o czymś świadczy ????
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
    • Brak drażniącego zapachu
    Wady:
    • Nie widać ile produktu jeszcze zostało w opakowaniu
  • 8 kwietnia 2025 o 21:37
    Lekki kremik, jednak dla skóry dojrzałej zdecydowanie za słaby
    Zachęcona pozytywnymi opiniami o kosmetykach Bielenda z linii Professional Supremelab postanowiłam także i ja spróbować kilku, żeby wyrobić sobie własne zdanie. Jak dotąd przetestowałam Kremową piankę do mycia twarzy z aktywnym kompleksem kojącym, ten krem pod oczy był kolejnym wyborem. Lubię kosmetyki z ceramidami, zazwyczaj fajnie współgrają z moją skórą i dobrze jej służą. Dlatego gdy zobaczyłam na opakowaniu deklarację producenta, że jest to krem odżywczy z ceramidami, to chętnie po niego sięgnęłam. Krem ma bardzo wygodne i higieniczne opakowanie. Mała plastikowa buteleczka o pojemności 15 ml, wyposażona w pompkę, która skutecznie i bezproblemowo dozuje stosowną porcję kosmetyku. Za opakowanie należy się producentowi duży plus. Krem jest w kolorze białym i prawie bezzapachowy. Moja cera to skóra dojrzała, 40+, przesuszona, ze skłonnościami do przetłuszczania w strefie T. Natomiast skóra pod oczami jest bardzo delikatna, mocno przesuszona, z pierwszymi zmarszczkami i cieniami. Moja skóra pod oczami potrzebuje porządnego i długotrwałego nawilżenia i odżywienia. Zdecydowana większość kremów pod oczy, których próbowałam, nie daje rady sprostać wyzwaniu skutecznego nawilżenia i odżywienia. Niestety z tym kremem było podobnie. Niby miał być odżywczy, więc spodziewałam się czegoś mocniejszego i cięższego. Finalnie okazało się, że Odżywczy krem pod oczy z ceramidami jest lekkim kremikiem, który nie zapewnia skutecznego nawilżenia dojrzałej skórze. Krem wchłaniał się natychmiastowo i dosłownie po dwóch minutach od nałożenia już nie czułam, żebym aplikowała krem pod oczy. Żeby skóra nie była nieprzyjemnie napięta z powodu niedostatecznego nawilżenia, musiałam aplikować go dwukrotnie. Raz, jako pierwszą warstwę na serum pod oczy i chwilę później drugą warstwę. Dopiero wtedy nawilżenie było na poziomie na tyle znośnym, że mogłam przystąpić do nakładania makijażu. Pod makijaż nadaje się idealnie, nic się nie warzy, nie roluje. Nie sięgnę po ten krem ponownie. Podejrzewam, że może się świetnie sprawdzić u młodszych dziewczyn, których skóra jeszcze nie jest taka wymagająca. Natomiast dla wymagającej skóry dojrzałej, potrzebującej porządnej dawki odżywienia, nie nadaje się zupełnie.
    Zalety:
    • wygodne i higieniczne opakowanie ze sprawną pompką
    • błyskawiczne wchłanianie
    • nadaje się pod makijaż
    Wady:
    • bardzo słabe nawilżenie, z dojrzałą skórą zupełnie sobie nie radzi
  • 1 kwietnia 2025 o 0:11
    Ulubiony kremik pod oczy
    Bardzo lubię ten krem pod oczy jak i całą żółta serie Bielendy. Krem ma dość lekką konsystencje, szybko sie wchłania, ładnie nawilża skórę wokół oczu, nie podrażnia. Duży plus za wygodne opakowanie z pompką i wydajność, starcza naprawde na długo. Puki co dla mnie jest to najlepszy krem pod oczy z drogerii.
    • dostepność
    • nie uczula
  • 29 grudnia 2024 o 22:05
    Odżywienie i ochrona w lekkiej formule
    Zazwyczaj sięgam po produkty żelowe do pielęgnacji okolic oczu, które są lekkie i szybko się wchłaniają, ale muszę przyznać, że Bielenda Professional SUPREMELAB Barrier Renew zaskoczył mnie na plus. Krem ma przyjemną, kremową konsystencję, która mimo swojej bogatej formuły, nie obciąża delikatnej skóry pod oczami. Po aplikacji skóra jest dobrze nawilżona, ale nie pozostaje tłusta. Wchłania się szybko, nie roluje, co sprawia, że jest świetną bazą pod makijaż. Jednocześnie zostawia lekką warstwę ochronną, która utrzymuje nawilżenie przez długi czas. Dzięki temu zauważyłam, że moja skóra pod oczami stała się bardziej elastyczna i wygląda na bardziej wypoczętą. Formuła kremu zawiera ceramidy, które skutecznie odbudowują barierę ochronną skóry, masło shea i squalane, które zapewniają nawilżenie i regenerację, a także hialuronian sodu, który wygładza skórę. Dodatkowo, składniki takie jak jojoba czy cholesterol wspomagają ochronę skóry przed utratą wilgoci.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja – krem szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy
    • Dobrze współpracuje z makijażem – nie roluje się i świetnie sprawdza się pod korektorem
    • Odżywienie i regeneracja – składniki takie jak ceramidy, masło shea i squalane dbają o kondycję skóry, chroniąc ją przed przesuszeniem
    • Bez obciążania skóry
    • Delikatna warstwa ochronna – krem zostawia lekką warstewkę filmu