Olejki i masła do demakijażu

Lirene Dermoprogram Oh, Just Peachy!, Masełko do demakijażu

Lirene Oh, Just Peachy! Masełko do Demakijażu 45g

VxKok0_
    24 stycznia 2025 o 11:33
    Lirene Dermoprogram Oh, Just Peachy!, Masełko do demakijażu
    Lirene Dermoprogram Oh, Just Peachy!, Masełko do demakijażu to przyjemny produkt, który dobrze sprawdza się w codziennej pielęgnacji, szczególnie dla osób, które lubią szybkie i skuteczne rozwiązania w demakijażu. Już od pierwszego użycia zaskakuje delikatną, kremową konsystencją, która pod wpływem ciepła skóry zamienia się w oleistą formułę, ułatwiającą rozpuszczenie makijażu – nawet tego wodoodpornego. Zapach masełka to jego duża zaleta – subtelny, brzoskwiniowy aromat sprawia, że demakijaż staje się przyjemniejszy, jak mały rytuał spa w domu. Produkt dobrze radzi sobie z usuwaniem podkładu, pomadek i cieni, choć przy mocniejszym makijażu oczu (np. eyelinerze) może wymagać odrobiny więcej cierpliwości lub dodatkowego kroku, jak użycie płynu micelarnego. Masełko nie pozostawia uczucia ściągnięcia na skórze, co jest plusem, szczególnie dla osób z cerą suchą lub wrażliwą. Po zmyciu skóra jest miękka i odświeżona, ale osoby z tłustą cerą mogą odczuć lekki film, który wymaga dodatkowego oczyszczenia żelem lub pianką. Podsumowując, Lirene Oh, Just Peachy! to całkiem dobry produkt do demakijażu, który sprawdzi się na co dzień, zwłaszcza u osób ceniących delikatne formuły i przyjemne zapachy. Nie jest to kosmetyk bez wad, ale jego działanie i przyjemność stosowania sprawiają, że jest wart wypróbowania.
    Zalety:
    • Przyjemna konsystencja, łatwa w użyciu.
    • Subtelny, brzoskwiniowy zapach.
    • Skutecznie usuwa makijaż, także większość wodoodpornego.
    • Nie powoduje uczucia ściągnięcia i pozostawia skórę miękką.
    • Wygodne, kompaktowe opakowanie.
    Wady:
    • Może nie do końca radzić sobie z mocniejszym makijażem oczu.
    • Pozostawia delikatny film na skórze, co może nie przypaść do gustu osobom z tłustą cerą.
    • Słoiczek wymaga aplikacji palcami, co nie jest najbardziej higienicznym rozwiązaniem.
  • 28 grudnia 2024 o 19:32
    Brzoskwiniowe do demakijażu
    Trochę inne masełko, niż te, które stosowałam do tej pory. Tutaj konsystencja jest bardziej kremowa, niż przypominająca zastygnięte oleje roślinne. Masełko jest nieco twarde. Przy nabieraniu trzeba nieco mocniej zagłębić palec albo podważyć całą strukturę masy. Przy zetknięciu z wodą jego kolor zmienia się z brzoskwiniowego/pomarańczowego na biały. W zasadzie przypomina wtedy delikatną kremową piankę. Nakładam je odważnie na rzęsy, pocieram całe powieki na równi z resztą twarzy i nigdy nie odczułam nieprzyjemności typu pieczenie czy zamglenie. Uważam, że dobrze rozpuszcza makijaż, w dużym stopniu to, co rozpuszczone spływa z wodą. Resztę przecieram po myciu wacikiem lub ręcznikiem i nic nie trzeba pocierać, ani domywać. Zależnie od temperatury wody, którą je spłukuję, a może nakładanej ilości produktu, czasami zostawia na skórze odczuwalną lekko tłustą warstwę. Nie zaobserwowałam zatkania porów większego, niż zazwyczaj, ani wyprysków, ale mam cerę raczej suchą i nawet cenię sobie to dodatkowe otulenie. Zapach z początku bardzo mi się podobał, jest soczyście brzoskwiniowy, nie sztuczny. Jednak nie wiem co bardziej wpłynęło na jego zmianę, czas lub kontakt z wodą i teraz, gdy mam go nieco mniej, niż pół słoiczka jest nieco nieprzyjemny, jak zjełczały, chociaż ciągle tli się wspomnienie owoców.
    Zalety:
    • Dobrze rozpuszcza nawet mocny makijaż
    • Łatwo się rozprowadza
    • Zapach brzoskwiń
    Wady:
    • Zapach zmienił się z czasem
    • Czasami zostawia odczuwalną warstwę na skórze
  • 2 listopada 2024 o 13:32
    Całkiem okej
    Masełka do demakijażu to ciężki temat dla mnie, ponieważ noszę soczewki kontaktowe i nie wszystkie masełka mi się sprawdzają. Ten konkretny produkt jest zamknięty w typowym, plastikowym słoiczku. Bardzo ładnie pachnie, owocowo - brzoskwiniowo. Konsystencja jest dość zbita, dla mnie jest to zdecydowany minus. Wydajne, dobrze zmywa makijaż w pierwszym etapie demakijażu. Jednak pozostawia na oczach tłusty film, dlatego też nie będę już do niego wracać. Nie zapchało mnie oraz nie uczuliło. Przystępne cenowo.
    Zalety:
    Wady:
    • pozostawia tłustą warstwę na oczach
  • 27 sierpnia 2024 o 9:40
    Lubię bardzo
    Kupiłam to masełko kiedy szukałam zastępstwa za Bandi, któremu chyba zmienili formułę na fatalną. Lubię zapach brzoskwini, więc skusiła mnie propozycja Lirene. Nie zawiodłam się, masełko pięknie pachnie i fantastycznie działa. Ma zbitą konsystencję, ale rozpuszcza się od ciepła skóry, więc łatwo je nałożyć. Dokładnie zmywa makijaż, nie szczypie w oczy i dobrze się emulguje. Mimo małej pojemności jest bardzo wydajne. Na pewno kupię ponownie i polecam.
  • 18 lipca 2024 o 19:42
    Nie kupię ponownie
    Kupując produkt ten byłam bardzo ciekawa jak działa. Markę znam i lubię a masełka do demakijażu to jest błogosławieństwo w codziennej pielęgnacji. Po pierwszym dniu używania odczułam ogromne pieczenie oczu , czego przy innych tego typu produktów nie odczułam. Ból i pieczenie odczuwałam przez nawet kilka godzin po umyciu twarzy. Jeśli chodzi o zmywanie makijażu naprawdę daje radę, ale to pieczenie oczu jest dla mnie totalnie na minus. W tym przypadku skusiła mnie atrakcyjna cena, ale wiem , że nie warto.
    Zalety:
    Wady:
    • Pieczenie oczu