Maski do włosów

Miya Cosmetics superHAIRday, Mix & Match, Nawilżająca odżywka-maska 3 in 1

• 9 lutego 2025 o 21:13
    Miya chyba powinna zostać przy pielegnacji twarzy
    * Jakie są moje włosy? srednioporowate, nie przeszły drastycznych zabiegów fryzjerskich i nigdy nie były farbowane. * Jakie jest opakowanie? solidnie wykonana tubka w bardzo ładnym kolorze zamykana na "klik". * Jaki jest zapach ? bardzo przyjemny i nie drażniący. * jak działa i czy działa? to działanie 3w1 to gruba przesada. Moje włosy po zastosowaniu są dziwnie szorstkie i ciężej się rozczesują. We właściwościach pielęgnacyjnych rzekomo cechujących ten produkt nie doszukuję się niczego. Produkt jest wydajny ale nic to nie zmienia u mnie ponieważ nic nie wnosi . * Czy kupię ponownie? na pewno nie. Cena zdecydowanie nieadekwatna do jakości
    Zalety:
    Wady:
    • nie robi z moimi włosami nic dobrego
    shewild
    14 stycznia 2025 o 18:09
    Codzienna odżywka jakich wiele
    Taka trochę bezbarwny ten produkt. Niby odżywka, ale ma podobno robić nieco więcej, a jako maska z kolei się nie sprawdza. Dobra na co dzień do ułatwienia rozczesywania i poczucia, że robi się z włosami coś więcej niż samo mycie szamponem ;) Nie jest zła, ale tęsknić raczej za nią nie będę, opakowanie zużyłam bez emocji i również bez jakichś wielkich efektów na moich włosach. Zużyłam parę miesięcy temu inną odżywkę z tej linii od Miya – wersję “bogatą”, bardziej odżywczą i naprawdę dobrze dbała o moje włosy. Obie odżywki kupiłam kiedyś razem, ale nawilżającą wersję zostawiłam na później. Teraz, gdy zbliżam się do końca opakowania, porównania do tamtej, bogatszej wersji nasuwają się same na myśl. No i jednak ta opcja wypada trochę blado w porównaniu z tamtą. Faktycznie jest lżejsza, całkiem przyjemna jeśli chodzi o działanie na delikatnych, cienkich włosach, no ale jednak nic tu nie ma nadzwyczajnego. Głównym działaniem odżywki jest to, że zmiękcza włosy i ułatwia dzięki temu rozczesywanie. Po umyciu i wysuszeniu są one gładkie i się nie plączą. To nawilżenie jest niewielkie, w ciągu dnia czasem czuję, że włosy tracą tę gładkość i stają się już lekko suche. Zdarzyło mi się parę razy nałożyć odżywkę na dłużej, w formie maski, ale żeby zrobiło to jakąś dużą różnicę, to nie zauważyłam. Włosy podobnie zachowywały się w ciągu dnia. Myślę, że gdyby producent ograniczył się do opisu tej odżywki jako właśnie lekkiej, codziennej, ułatwiającej rozczesywanie i delikatnie nabłyszczającej to ocena byłaby trochę wyższa, ale tego nawilżenia to niestety na dłuższą metę zbyt wiele nie ma. Konsystencja odżywki jest akurat fajna - dość gęsta, kremowa, łatwo rozprowadzająca się na pasmach włosów. Nie obciąża, a czasem nakładałam jej całkiem sporo, bo moja włosy potrafią czasem mocno “wypijać” nawilżające produkty. Zapach jest mało konkretny, ale ładny, kwiatowy. Opakowanie to giętka plastikowa tuba, z której bardzo łatwo wycisnąć potrzebną porcję odżywki. No więc właśnie tak – odżywka jest ok, ale jeśli chodzi o działanie to ginie w gąszczu dziesiątek innych, drogeryjnych odżywek i niczym nadzwyczajnym się nie wyróżnia. Myślę, że najbardziej mogą ją docenić posiadaczki włosów, które są w miarę zdrowe i potrzebują czegoś do lepszego rozczesywania po myciu. Mi jednak trzeba czegoś odrobinę więcej :)
  • 27 kwietnia 2024 o 19:40
    Nie przypadła mi do gustu
    Skusiłam się promocyjną ceną i bardzo żałuję. Użyłam kilka razy i albo nie dawała nic albo pogarszała stan moich włosów. Zauważyłam, że włosy są kruche i szorstkie, bez blasku. Do tego zapach nieznośny. Jestem bardzo zawiedziona. Nie polecam.
    Zalety:
    • Nic.
    Wady:
    • Działanie, a raczej jego brak
  • 19 lutego 2024 o 16:19
    Nie polecam
    Kupiłam w rossmanie pod wpływem chwili, ponieważ spodobał mi się skład. Tania nie była bo za pojemność 150 ml 30 zł to nie jest mało. Ze względu na moje dość cienkie włosy wszystkie odżywki zawsze spłukuję więc opcji bez spłukania nie stosowałam. Zapach bardzo przyjemny, delikatny. Konsystencja dość gęsta ale dobrze się rozprowadza. Opakowanie łatwe w użyciu. I w sumie to tyle plusów. Nie zauważyłam ani nawilżenia ani lepszej kondycji włosów a używałam systematycznie przez 3 tygodnie. Nie rozwiązała problemu z plączącymi się włosami. Za tą cenę spodziewałam się jednak czegoś lepszego. Więcej nie kupię.
  • 21 stycznia 2024 o 18:01
    Spoko Średniak
    Zazwyczaj przy dobrym nawilżeniu po zrobieniu warkocza na noc mogłam się pochwalić falami lecz nie ostatnio. Ostatnio moje włosy po licznych przejściach mają tendencję do suchości w kierunku bardzo suchych. Często się puszą oraz elektryzują . Odżywkę-maskę stosowałam na 3 sposoby. -jako pierwszy lub trzeci produkt w metodzie omo -jako maskę na 20min - jako odżywkę do spłukania po 5 minutach Na plusy to kosmetyk ten pomaga rozczesać włosy po myciu i faktycznie w jakimś stopniu nawilża. Przejeżdżając ręką po włosach pierwszego wieczora tuż po myciu i wyschnięciu czuję pewną gładkość i śliskość lecz szału nie ma . Za tą cenę kupię dużo lepszą dla mnie maskę nawilżającą o pojemności 300ml lub 2-3odżywki o pojemności 200ml. Może dla osób z włosami nie przesuszonymi się sprawdzi lecz dla mnie zbyt słaby efekt Daję 3 gwiazdki dlatego, że jest lepsza od szamponu i jest spoko ale jednak nie daje mi takiego efektu nawilżenia i śliskości włosów jakiego oczekuję.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Cena nie odpowiada jakości.