Zgadzam się z obietnicami producenta w całej rozciągłości.
Nie będzie to kłamstwo jak stwierdzę że moje włosy kilka lat temu ''przeszły przez piekło'' ponieważ zostały spalone przez nieudany zabieg keratynowego prostowania włosów. Kilka lat walczyłam o odzyskanie ich dawnego wyglądu. Poza regularnym podcinaniem była to intensywna kuracja regenerująca. Do dnia dzisiejszego moje włosy wymagają produktów regenerujących.
Aktualnie moje włosy są poddawane codziennemu suszeniu i działaniu prostownicy. Poza tym są farbowane, dlatego szukam produktów, które je odżywią, zregenerują, wygładzą i nadadzą blasku.
Producent obiecuje nam że szampon delikatnie oczyszcza, pielęgnując i wygładzając włosy. Intensywnie odżywia i nawilża włosy. Regeneruje zniszczone włosy i końcówki. Wygładza włosy zamykając łuski, sprawia, że stają się lśniące, miękkie i przyjemne w dotyku. Zapobiega puszeniu się włosów, definiuje skręt fal i loków.
Produkt możemy stosować na dwa sposoby:
-jako szampon do codziennego, dwukrotnego mycia włosów średnio- i wysokoporowatych, kręconych, suchych i zniszczonych,
-jako drugi produkt w 2-etapowym oczyszczaniu włosów nisko- i średnioporowatych, które potrzebują delikatnego oczyszczenia.
W składzie znajdziemy:
-Adaptogeny gotu kola i moringa, które wzmacniają i pielęgnują włosy, chroniąc je przed czynnikami zewnętrznymi.
-Ekstrakt z owsa, który zapobiega wysuszaniu włosów i poprawia ich strukturę.
-D-panthenol, który wygładza i regeneruje włosy, chroniąc je przed uszkodzeniami mechanicznymi.
*Adaptogeny to wyciągi roślinne o właściwościach pielęgnacyjnych i regeneracyjnych
Produkt zamknięty jest w plastikowej butelce, jego pojemność to 200ml.
Zamknięcie typu klik. Całość wykonana jest porządnie. Nic się nie rozlewa, nie otwiera samoistnie w torbie, nie pęka, zamknięcie nie urywa się.
Szata graficzna bardzo ładna, kobieco/dziewczęca. Butelka w różowym odcieniu na której umieszczone są podstawowe informacje na temat produktu takie jak: nazwa, skład, działanie. Nie znajdziemy tu zbędnych, krzykliwych haseł reklamowych.
Konsystencja szamponu jest treściwa, bezbarwna.
Pierwsze na co zwróciłam uwagę to duża ilość piany, przy użyciu minimalnej ilości produktu. Na pewno jest to produkt bardzo wydajny.
Zapach jest mega przyjemny, słodko-kwiatowy. Utrzymuje się na włosach kilka godzin po umyciu. Uwielbiam produkty które umilają nam czas pielęgnacji pięknym zapachem. Ten do nich należy.
Włosy myję co drugi dzień, tak też używałam ten szampon. Stosowałam go solo, ponieważ chciałam sprawdzić tylko jego działanie.
Sama nazwa ''bogaty szampon'', uruchomiło moją wyobraźnię w mylnym kierunku, obawiałam się obciążenia włosów (takie doświadczenia miałam z kilkoma szamponami z podobnymi obietnicami), ale nic podobnego nie miało miejsca. Przy pierwszym myciu zwróciłam uwagę na to jak palce suną między kosmkami włosów podczas spłukiwania. Nie było czuć tej szorstkości.
Włosy już po pierwszym umyciu były zauważalnie nawilżone, łatwo się rozczesywały.
Z każdym kolejnym myciem stan włosów poprawiał się. Nawilżenie włosów było długotrwałe, były miękkie w dotyku, łatwo się rozczesywały i poddawały stylizacji. Nabrały zdrowego delikatnego połysku.
Co dla mnie bardzo ważne: włosy przestały się puszyć i żyć swoim życiem, gdy tylko świeżo umyte dostaną wilgoci. Zawsze w takiej sytuacji wyglądałam jakby mnie piorun strzelił, a po tym szamponie ten problem przestał się pojawiać.
Pomimo stosowania tego szamponu regularnie przez okres ponad dwóch miesięcy, nie pojawiło się żadne obciążenie. Włosy były świeże od mycia do mycia. Z biegiem czasu działanie szamponu było coraz lepsze.
Cena regularna w Rossmann 35zł, w promocji 24zł
Reasumując, bardzo dobry szampon który w krótkim czasie poprawi stan włosów, nie obciążając ich. Włosy staną się miękkie w dotyku, podatne na stylizację, nawilżone, przestaną się puszyć.
Zalety:
- piękny zapach
- wydajność
- nawilżenie
- ułatwia rozczesywanie
- ułatwia stylizację
- włosy po nim są miękkie w dotyku
- włosy przestają się puszyć
- nie obciąża
- nie podrażnia