Kremy pod oczy

Bioup Krem pod oczy `Eye Latte`

• 30 kwietnia 2025 o 9:36
    Dobry,ale jednak nie faworyt
    Krem pod oczy Bioup to naprawdę przyjemny kosmetyk, bazujący na naturalnych składnikach o bardzo delikatnym,prawie niewyczuwalnym zapachu kawy. Jego kolor to właśnie kawa z mlekiem,jest bardzo lekki,nadaje się pod makijaż. I o ile jako krem na dzień jest super,to w zakresie pielęgnacji nocnej potrzebuję więcej. Krem jest szalenie wydajny więc wystarczy na długo. Na pewno plusem jest jego skład, kosmetyk nie uczula,więc warto wypróbować:)
  • 26 maja 2024 o 17:43
    Fajny, ale najlepiej sprawdza się w okresie wiosenno - letnim.
    Kupiłam ten krem końcem zimy i wówczas sprawdzał mi się on tak 50/50 - niby nawilżał, niby czułam komfort, ale jednak odczuwałam pewien niedosyt i odłożyłam go na bok. Niedawno wróciłam do niego i teraz moje wrażenia były inne, zdecydowanie bardziej na plus - dlatego też już teraz mogę powiedzieć, że sięgnę po niego ponownie, ale właśnie w okresie wiosennym, gdy moja skóra nie jest aż tak histeryczna i kapryśna. Ale, do brzegu! Bioup Eye Latte ujął mnie w wielu aspektach - począwszy od higienicznego, minimalistycznego opakowania (z pompką airless), poprzez lekką konsystencję (genialnie się wchłania i super sprawdza się pod korektorem), naturalny skład naszpikowany ekstraktami i roślinnymi wyciągami, przyjemny, subtelny aromat, na porządnym działaniu i dobrej wydajności skończywszy. Eye Latte to zastrzyk energii dla suchej i zmęczonej skóry. Nawilża, delikatnie wygładza i uelastycznia skórę. Dzięki niemu obrzęki pojawiały się rzadziej, a cienie były odrobinę mniej widoczne. Łagodził podrażnienia i przywracał komfort. Spojrzenie było świeże, a nie zmęczone - a to niełatwe, bo będąc mamą malucha snu mam raczej mało, a zmęczenia - wprost odwrotnie ;). Bioup pozwalał mi w szybkim czasie odzyskać nawilżenie i komfort - fakt, w okresie grzewczym trochę wymiękał, ale teraz, wiosną, był idealny! Towarzyszył mi długo, nawet biorąc pod uwagę przerwę w stosowaniu - łącznie używałam go przez dwa pełne miesiące. Nawet cena jest okej - skład i działanie w pełni ją usprawiedliwiają. Ogólnie rzecz biorąc - początkowo myślałam, że się chyba nie polubimy, ale finalnie jestem z niego zadowolona. Moje rejony podoczne są wymagające, nie oszukujmy się - w 31 wiośnie życia od kosmetyków oczekuję sporo, a Bioup te oczekiwania spełnia w dużej mierze. Krem dał mi to, czego chciałam - i choć mógłby więcej robić w kwestii cieni i ujędrnienia, to jednak doceniam to, co robił dla mojej skóry. Mogę go polecić - jeśli nie macie mega przesuszonej skóry i szukacie lekkiego, naturalnego kremu, który nawilży, wygładzi i zmniejszy obrzęki, to Bioup będzie dobrym wyborem ♥️
    shewild
    13 lipca 2023 o 19:35
    Wygodnie podany, odprężający kremik pod oczy
    Jak wiadomo kawa jest świetna na przebudzenie i doskonale sprawdza się w tym względzie również w kosmetykach, zwłaszcza w kremach pod oczy. Z racji, że z marką Bioup mam głównie pozytywne wspomnienia, skusiłam się swego czasu na zakup ówczesnej nowości czyli kremu pod oczy. Leciutki, nawilżający, wygładzający - idealny na ciepłą porę roku kiedy to bogatsze kremy stają się zbyt ciężkie, ale jednak szkoda rezygnować z dodatkowej ochrony delikatnej skóry wokół oczu. Pod względem estetycznym i użytkowym krem spisał się doskonale. Opakowanie jest zgrabne, smukłe, niewielkich wymiarów, więc łatwo go wziąć ze sobą w podróż. Większość kremów pod oczy na ogół jest zamknięta w tubce, a tutaj miła niespodzianka, bo nawet tak niewielkie opakowanie jest wyposażone w wygodną pompkę. Higienicznie, komfortowo, łatwo wydobyć produkt i wycisnąć niewielką ilość dokładnie tyle ile nam trzeba. Na opakowaniu jest naklejka, ale nie zajmuje jego całej powierzchni, więc z boku widać poziom zużycia i można kontrolować kiedy krem się skończy. Co do zapachu to jest ledwo, ledwo wyczuwalny. Na początku prawie nic nie czuć, ale jeśli powąchamy z bliska, to wyraźnie możemy poczuć bardzo delikatny kawowy zapach, bardziej jak coś przetworzonego niż świeże ziarna kawy - krem kawowy albo ciasto. Krem ma postać nieco wodnistej emulsji w kolorze kawy z mlekiem. Mam wrażenie, że wraz ze wzrostem temperatury krem stał się nawet rzadszy, bo na początku aż tak nie rzuciło mi się to w oczy. Jest dzięki temu lekki, wystarczy dosłownie duża kropla na posmarowanie skóry, ale wolałabym żeby był ciut gęstszy. Sporo razy bowiem zdarzyło mi się, że krem wręcz zjechał mi po palcu. Podejrzewam, że w okresie zimowym nie będzie to problemem, no ale ostatnio gdy było gorąco to krem stał się wręcz półpłynny. Na skórze jest wyjątkowo lekki, wchłania się szybko bez uczucia lepkości. Dzięki swojej beżowej barwie mam wrażenie, że subtelnie ujednolica kolor skóry. Oczywiście w żaden sposób nie kryje, ale stanowi fajną bazę do skorygowania kolorytu jeśli mamy tendencję do nierównej barwy w tych okolicach. Krem łatwo się dogaduje z innymi kosmetykami (np. inny krem z filtrem) oraz z makijażem. Stanowi dobry podkład do korektora czy pudru, nic się nie roluje ani nie warzy. A działanie? Bardzo sympatyczne. Nie jest to krem, który daje potężną dawkę nawilżenia. Raczej delikatnie nawadnia, daje uczucia ukojenia i ulgi jeśli czujemy suchość pod oczami. Odrobinę rozświetla, przyjemnie wygładza i zmiękcza. Likwiduje napięcie i suchy wygląd skóry. Nie podrażnia i nie piecze oczu nawet jeśli się do nich trochę dostanie. Jeden drobny minus to taki, że właśnie łatwo migruje do oczu pomimo tego, że nie nakładałam go bardzo blisko. Jak wspomniałam - nie powoduje uczucia pieczenia, ale oczy mi trochę łzawiły gdy poczułam, że się do nich dostał. Jest to krem idealny na lato - likwiduje suchość i nadaje promienności, ale w ogóle nie czuć, że go mamy na skórze. Szybko się wchłania, nie obciąża, nie podrażnia, a minimalnie koryguje zaczerwienienia. Drobne niedociągnięcia sprawiły, że nie daję maksymalnej oceny, ale moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne i mogę go tylko polecić jeśli chcemy lekko nawilżyć skórę pod oczami.
  • 20 maja 2022 o 22:30
    Jeden z lepszych, lekkich kremów pod oczy jaki używałam
    Kremik zamknięty w wygodnej buteleczce z pompką. W składzie jak na firmę Bioup przystało prawdziwe bogactwo naturalnych składników. Są świetnie dobrane i przemyślane tak aby pielęgnować delikatną skórę pod oczami. Mamy tutaj: kwas hialuronowy 3% o trzech wielkościach cząsteczek, ekstrakt z kwiatów jaśminu sambac, z kwiatów głogu, glukonolakton, pustynny dziki arbuz Kalahari, skwalan z trzciny cukrowej, wyciąg z drożdży, organiczny olej jojoba, fitosterole z oleju abisyńskiego, olej owsiany, pantenol, komórki macierzyste borówki, kłącza trawy afrykańskiej oraz żywicy drzewa tara, witamina E. Trzeba przyznać, że skład robi wrażenie. Kremik jest bardzo lekki, aksamitny, nie ma wyraźnego zapachu. To co w nim pokochałam najbardziej to fakt, że jest leciutki, szybko się wchłania ale działa jak bogaty, treściwy krem. Skóra jest świetnie nawilżona, odżywiona i delikatnie napięta. Składniki w nim zawarte wykazują silne działanie niszczące wolne rodniki – jest więc skuteczną profilaktyką przeciwstarzeniową. Używam go w większej ilości na noc i mniejszej na dzień - wtedy nadaje się także pod makijaż. Stanowi idealny duet z lekkim olejkiem kawowym pod oczy z tej firmy. Dla mnie rewelacja!
    Zalety:
    • Skład (!)
    • Działanie
    • Na dzień i na noc
    • Lekka frmuła
    • Szybko się wchłania
    Wady:

Zobacz także inne Kremy pod oczy