Serum do twarzy

Hagi Smart C Serum Rozjaśniające z Witaminą C 30ml
Hagi Cosmetics C SERUM ROZJAŚNIAJĄCE 30.0 ml

• 11 kwietnia 2025 o 15:54
    Dobre serum z witaminą C
    30 ml szklana buteleczka z pipetą. Lekka,mleczna konsystencja o bardzo przyjemnym zapachu. Mogę tak powiedzieć, to serum to jedno z lepszych jakie stosowałam, posiadające w swoim składzie witaminę C. Aplikacja to czysta przyjemność, do tego szybko się wchłania pozostawiając skórę miękką i przyjemną w dotyku. Bardzo ładnie rozświetla cerę - moja to aktualnie mieszana w kierunku tłustej - która wygląda zdecydowanie lepiej. Niweluje zaczerwienienia,delikatnie wyrównując koloryt, oraz odczuwanie nawilża. Idealnie współgra z resztą pielęgnacji i nakładanym makijażem.
  • 1 sierpnia 2024 o 19:08
    Raczej nie kupię ponownie
    Bardzo lubię sera z witaminą C, chociaż wciąż jestem poszukująca. Ten kosmetyk pozwolił docenić mi jeszcze bardziej moich ulubieńców ;) a to serum z Hagi nie należy do moich ulubionych i raczej nie kupię go ponownie. Serum sprzedawane jest w buteleczce z mlecznego szkła (30 ml), dozuje się je za pomocą pipety. Pipeta jest dobrej jakości, moim zdaniem lepsza niż w witaminie C z Ph Doctor. Ma lekko żółty kolor, konsystencja na pierwszy rzut oka wydaje się być raczej lekka, ale nie jest typowo wodnista. Zapach - w moim odbiorze jest to taki pączek z adwokatem, ale z taką dość nachalną chemiczną nutą. Nie podoba mi się ten zapach, choć nie jest wyczuwalny na twarzy. Serum jest tłustawe, niestety. Nie wchłania się do zera, zostawia na twarzy taką tłustą warstewkę, która niestety przebija przez inne kosmetyki - np filtr, który u mnie daje normalnie suche wykończenie jest ciągle „wilgotny” na twarzy, jeżeli nałożę go na to serum. Używanie tego kosmetyku przypadło u mnie na lato i w lecie dużo mniej się maluję, dlatego nie testowałam jak współgra z podkładem, ale szczerze powiedziawszy - rezultat chyba da się przewidzieć. Obawiam się, że podkład „ruszałby” się po skórze wraz z tym serum. Oprócz warstewki na skórze zostawia również lekki blask, ale nie mam z tym problemu. Jednak na lato to serum nie jest dla mnie komfortowe, być może zimą miałabym z tym mniejszy problem. Dodam, że inne sera które lubię (Bielenda i Ph Doctor nawet w lecie nie sprawiają mi takiego problemu). U mnie się nie roluje, daje mi wystarczający poziom nawilżenia, więc mogłabym stosować go solo. Niestety zauważyłam, że to serum mnie chyba trochę zapycha i ma to sens, bo dla mnie (posiadaczki cery normalnej) jest trochę zbyt treściwe. Niemniej jednak producent rekomenduje je skórom szarym, zmęczonym - być może to serum jest po prostu bardziej specjalistyczne. Jeżeli chodzi o działanie - w moim przypadku serum z wit C stosuję prewencyjnie, moja skóra jest raczej gładka, bez większych problemów. Faktycznie jest bardziej rozświetlona i wygładzona, ale nie bardziej niż po innych serach z wit C. Wydajność standardowa, cena przeciętna, chociaż w tym przedziale cenowym wolałabym Bielendę (choć tam opakowanie jest trochę mniejsze). Ja raczej nie kupię ponownie, wolę nieco bardziej komfortowe wykończenia.
    ALM007
    8 czerwca 2024 o 12:19
    Hagi Smart Naturalne serum z witaminą C: delikatne rozjaśnienie i nawilżenie - dobre na początek przygody z witaminą C
    Hagi Smart Naturalne serum rozjaśniające z witaminą C 2% to produkt o naturalnej formule i delikatnym działaniu. Serum ma przyjemną konsystencję, która łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, pozostawiając skórę miękką i nawilżoną. ???? Składniki aktywne: - Witamina C (2%): Ma właściwości rozjaśniające i antyoksydacyjne, pomaga w redukcji przebarwień i poprawie kolorytu skóry. Ale stężenie jest niewielkie. - Ekstrakt z dzikiej róży: Nawilża i regeneruje skórę. - Kwas hialuronowy: Intensywnie nawilża skórę, poprawiając jej elastyczność i jędrność. - Olej z nasion marchwi: Działa przeciwstarzeniowo i wspomaga regenerację skóry. ???? Cena serum wynosi około 50-60 PLN za 30 ml. Czy 2% stężenie witaminy C jest skuteczne? Stężenie witaminy C w serum wynoszące 2% jest dość łagodne, dlatego właśnie będzie odpowiednie dla osób o wrażliwej skórze lub dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z witaminą C. Wyższe stężenia, takie jak 10-20%, są bardziej efektywne w redukcji przebarwień i stymulacji produkcji kolagenu, dlatego dla mnie to serum jest za słabe. Wolę produkty z wyższymi stężeniami witaminy C, które działają szybciej i bardziej intensywnie. Podsumowujac, Hagi Smart Naturalne serum rozjaśniające z witaminą C 2% to delikatne serum, które poprawia koloryt skóry i zapewnia ochronę antyoksydacyjną. Plus za naturalne składniki - lubię filozofię tej marki. Dzięki naturalnym składnikom i łagodnej formule, jest to produkt idealny dla osób z wrażliwą skórą lub tych, którzy zaczynają swoją przygodę z witaminą C. Serum jest przyjemne w użyciu, jednak dla osób oczekujących szybszych i bardziej widocznych rezultatów, lepsze będą produkty z wyższym stężeniem witaminy C.
    Zalety:
    • Naturalne składniki aktywne????
    • Przyjemna konsystencja, łatwa aplikacja✨
    • Delikatne, odpowiednie dla wrażliwej skóry????
    • Skuteczna ochrona antyoksydacyjna????
    • Jak na sera z witaminą C to nie jest ono drogie
    Wady:
    • Dla mnie za niskie stężenie Wit. C. Ale ono będzie super dla bardzo młodych skór (w liceum lub na studiach sprawdziłby mi się super).
    Oolga89
    4 czerwca 2024 o 11:12
    Rewelacja
    Absolutnie kocham ten kosmetyk! Używam razem z kremem z tej samej serii. Zauważyłam różnicę już po pierwszym użyciu. Walczyłam z mało ujędrnioną skórą twarzy, widziałam jak mi wisi skóra na policzkach, po tym zestawie po moim problemie nie ma ani śladu, skóra jest pięknie napięta, rozświetlona. Piękne opakowania, dobry skład, miłe zapachy. Bardzo polecam i na pewno to będzie mój must have!
    Zalety:
    • Ujędrnianie rozświetlenie zapach opakowanie sklad
    Agiis_
    9 maja 2024 o 13:10
    Wspaniałe serum
    Serum ładnie pachnie, ma zgrabne opakowanie z pipetą, ma konsystencję emulsji. Super się rozprowadza, już po 1 użyciu widziałam różnicę. Cera jest promienna, świeża, wygląda zdrowo, taka glossy - piękna. Mnie nie podrażniła, ale moja skóra jest dość mocno odporna, więc może to też jest powód. Cena nie jest najniższa, ale dla takiego działania sprawiedliwa. Polecam!
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:

Zobacz także inne Serum do twarzy