Maseczki w płachcie

Rossmann Wizarding World, Harry Potter, Oczyszczająca maska w płachcie `Slytherin`

iwonab1
    4 czerwca 2024 o 17:13
    Oczyszcza i wygładza.
    Maske kupiłam w drogerii Rossmann nie dlatego, że jestem fanką Harrego Pottera tylko była akurat na promocji. Jej zadaniem jest odświeżenie i oczyszczenie skóry. Nadaje się do każdego rodzaju skóry. Zawiera ekstrat z kawy, który wzmacnia skórę, a także wspiera właściwości oczyszczające. Tkanina jest czarna i posiada zielono- srebrne drobinki. Maskę nałożyłam na twarz i tak jak zaleca producent trzymałam ok 15 minut. Po jej ściągnięciu, resztę delikatnie wklepałam w skórę twarzy i szyi. Moja twarz była delikatnie oczyszczona i gładka w dotyku. Idealnie przygotowana do dalszej pielęgnacji, czy nałożenia kremu,poza tym bez większych rewelacji.
    Zalety:
    • Oczyszcza
    • Wygładza
    • Nawilża
    Wady:
    • Elekt jest krótkotrwały
  • 8 lutego 2023 o 11:24
    Fajna propozycja dla fanów Harrego Pottera i nie tylko
    Tradycyjnie, podczas zakupów szukałam nowej maseczki do twarzy do przetestowania. Ale jako fanka Harrego Pottera nie mogłam przejść obojętnie obok kolekcji maseczek tejże linii. Na pierwszy ogień wybrałam maseczkę oczyszczającą, przeznaczoną do każdego rodzaju cery z szatą graficzną przypominającą dom Slytherin. Maska zawiera ekstrakt z kawy oraz czarnego onyksu, charakteryzuje się czarnym kolorem płachty z połyskującymi, srebrnymi drobinkami. Choć płachta jest dość szeroka, to bez problemu przylega do twarzy. Zapach przypomina świeżość powietrza po deszczu, jest bardzo przyjemny i relaksujący. Maska ma za zadanie oczyścić, zregenerować a także nawilżyć skórę i uważam, że spełnia swoje zadanie. Zgodnie z zaleceniem producenta, maseczkę trzymałam na twarzy 10 minut i po zdjęciu pozostałą na twarzy esencję wklepałam w skórę. Twarz wyglądała na świeżą i dobrze oczyszczoną. Nie wystąpiły zaczerwienienia ani podrażnienia ani pieczenie skóry. Twarz była bardzo gładka w dotyku i widocznie zregenerowana. Chętnie sięgnę ponownie po produkty tej serii.
    Zalety:
    • mocno nawilżona płachta
    • szata graficzna
    • świeży zapach
    • przyjemna esencja
    • nawilża i oczyszcza skórę
    • nie podrażniła
    Wady:
    • dość wysoka cena

Zobacz także inne Maseczki w płachcie