Pierwszy raz trafiłam na ten szampon przez mojego partnera, bo on go używał i zwróciłam uwagę na zapach jego (notabene długich) włosów - cudny, bardzo intensywny zapach jabłek - dokładnie tych moich ulubionych, zielonych. Co mnie zaskoczyło to to, że ten zapach dość długo utrzymuje się na włosach i też chciałam wypróbować :) mam długie włosy, średnioporowate, dość wymagające - lubiące się plątać, wysuszać i kruszyć. W czasie, kiedy zaczynałam używać tego szamponu dodatkowo farbowałam włosy na b.jasny blond (obecnie już nie farbuję w ogóle i całe pasma mam w naturalnym kolorze), co sprzyjało ich dodatkowemu niszczeniu - Grow Strong obiecywał, że zaopiekuje się osłabionymi i łamliwymi kosmykami, więc zaryzykowałam.
Szampon dobrze się pieni, przyjemnie się nim myje włosy, bezproblemowo się spłukuje z głowy. Dobrze oczyszcza skalp, daje wrażenie odświeżenia i czystości, co niestety nie każdy szampon w moim przypadku robił. Mam wrażliwą skórę głowy, więc szampony mocno oczyszczające nie nadają się dla mnie do codziennego użytkowania, tak też było i w tym przypadku, mimo, że włosy myję z reguły codziennie to tego szamponu używałam raz w tygodniu, dla porządnego oczyszczenia. Włosy niestety jednak trochę mocniej mi się po nim plątały, co stanowiło dodatkowy minus. Nie wiem, czy to ja tak mam, czy jest to powszechniejsze zjawisko, ale zazwyczaj po kilku tygodniach jestem zmuszona do zmiany szamponu na coś zupełnie innego, bo ten, którego używam przestaje mojej skórze odpowiadać tzn zaczyna ją podrażniać, wysuszać, efekty po umyciu przestają być tak spektakularne i tak też było z tym szamponem. Po kilku tygodniach go porzuciłam, jednak co jakiś czas wracamy do siebie. W ogólnym rozrachunku oceniałbym go jako przyjemnego średniaczka, który ani nie jest jakiś specjalnie zachwycający, ani nie robi szkód na włosach. Dobrze myje, ładnie oczyszcza, przepięknie pachnie, ale nie specjalnie wspomaga strukturę włosów (przynajmniej w moim przypadku).