KWC I FORUM ROZDZIELONE - USTAW NOWE HASŁO KWC

Bioelixire Istota Natury
hairstore.pl
Bioelixire Wegańska odżywka z emolientowa 400ml

• 23 grudnia 2023 o 21:02
    Produkty marki Bioelixire z kategorii odżywek to dla mnie kompletna nowość i choć ciekawiły mnie od jakiegoś czasu to sama po nie nie sięgnęłam, ale moja koleżanka włosomaniaczka, która wie co mnie interesuje podarowała mi między innymi tą odżywkę. Sera do włosów Bioelixire to moje ulubione, więc pokładałam w niej ogromne nadzieje i szczerze powiedziawszy to mnie nie zawiodła. Miło mnie zaskoczyła swoim działaniem i pięknym zapachem – świetnie odżywia, nawilża, wygładza i dyscyplinuje a dodatkowo ma praktyczne opakowanie. OPAKOWANIE Mamy tutaj plastikową butelkę z pompką, która ułatwia higieniczne i wygodne dozowanie kosmetyku. Kolorystyka to głównie kolory takie jak fiolet, czerń i biel, ozdobą są jedynie napisy. Opakowanie wykonano z dość miękkiego plastiku, można pod koniec spokojnie postawić je do góry dnem i zużyc kosmetyk do samego końca. ODŻYWKA Odżywka ma białą barwę i przyjemny zapach, który utrzymuje się na włosach długo po myciu. Odżywka stworzona jest zgodnie z ideą równowagi PEH, przeważają w niej emolienty w postaci naturalnych maseł i olei, znajdziemy też proteiny i humektanty, jest to produkt o uniwersalnym zastosowaniu i będzie dobry dla włosów o każdej porowatości. Odżywka ma lekką konsystencję, jest aksamitna, puszysta, kremowa, dzięki temu dobrze nakłada się ją na mokre włosy. Nakładam ją na 3-5 minut spłukuję, to czas zalecany przez producenta i w pełni wystarcza, aby osiągnąć zadowalające efekty. Produkt pomaga w rozczesywaniu włosów, zapobiega ich plątaniu i łamaniu. Po wysuszeniu są miękkie, lśniące, wygładzone, dociążone, ten efekt bardzo mi się podoba. Odżywka spełnia swoje podstawowe zadanie – odżywia i wspaniale nawilża włosy. Jest całkiem wydajna, jak na pojemność 300 ml. Cena waha się od ok. 20 do nawet 30 zł, więc oceniłabym ją jako dość wysoką jak na produkt drogeryjny. Plusem jest naprawdę dobry skład tego produktu. PLUSY: + lekka konsystencja + nawilża, nabłyszcza, wygładza + pomaga w rozczesywaniu + jest wydajna + praktyczne opakowanie + dobry skład MINUSY - cena regularna
  • 22 listopada 2022 o 13:21
    Dobra odżywka eh
    To nie jest czysta odżywka emolientowa, ale działa świetnie!! Polecam do włosów o każdej porowatości - ładnie wygładza, nawet bejbi hair. Stosowałam je jako odżywkę po mycie (ostatnie O) i zostawiałam na kilka minut. Najlepsze działanie zauważyłam jednak po zostawieniu na 20-30 minut. Polecam stosowanie na zmianę z odżywką proteinową.
    • dobre działanie
    Wady:
    • końcówkę ciężko się wyciska
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 3 listopada 2022 o 15:18
    Mam mieszane uczucia
    Kupiłam na spróbowanie, głównie w celu zmywania oleju po olejowaniu włosów. Odżywka ma według mnie rzadką konsystencję (wolę gęstsze). Nie czuję po użyciu żeby włos był jakiś szczególnie wygładzony lub mniej puszący, natomiast włosy po niej są miękkie i błyszczące. Zakupiłam w cenie 20zł, nie jest to wysoka cena ale myślę, że znajdę tańsze o podobnym działaniu. Ot, odżywka jakich pełno, do włosów raczej normalnych, nieproblematycznych. No i nie jest to czysto emolientowa odżywka - zawiera również proteiny i humektanty - wybierając odżywkę o nazwie "emolientowa" chciałabym uniknąć produktu, który aloes (humektant) ma już na początku w składzie.
    Zalety:
    • włosy są po niej miękkie,
    • włosy dobrze się rozczesują,
    Wady:
    • rzadka konsystencja,
    • słabe działanie wygładzające,
    • w składzie ma również proteiny i humektanty - wolałabym, żeby odżywka emolientowa miała wyłącznie lub głównie emolienty
  • 28 czerwca 2022 o 13:53
    Świetna odżywka
    Pomogła mi poradzić sobie z suchymi i szorstkimi włosami. Zdecydowanie brakowało im emolientów i składników odżywczych. Gdy czytałam o równowadze PEH trochę mnie to przerażało, a z serią IN okazało się to łatwe, ponieważ każdy produkt jest dedykowany pod konkretną składową. Odżywka nie uczula i starcza na długo.
    Zalety:
    • Naturalna, wegańska i typowo emolientowa. Starcza na długo, włosy są miekkie i lśniące.
    Wady:
    • Mogłoby mieć ładniejsze opakowanie
    Drogeria Super-Pharm