Pomadki i szminki

Essence Hydra Matte Lipstick Szminka do ust

• 1 kwietnia 2025 o 7:50
    Bardzo sucha
    Pomadkę kupiłam w serwisie aukcyjnym za około 10 zł. Oceniam wersję nr 410 Nude Mood. Lubię matowe wykończenie ust chociaż ogólnie bardzo rzadko wykonuję makijaż. Ta pomadka nie przypadła mi do gustu. Opakowanie jest w kolorze jaskrawego różu co kłóci się z dużo bardziej stonowanym wnętrzem. Jak wspomniałam, oceniam wersję Nude Mood, która jest w odcieniu ciepłego brązu połączonego z odrobiną koloru łososiowego. Jest to niby nudziak, ale jak dla mnie zbyt ciemny. Mam bardzo jasną skórę w ciepłym odcieniu, więc teoretycznie powinna do mnie pasować, ale tak nie jest. W dodatku ten odcień postarza. Największym mankamentem produktu jest to, że wysusza usta, mocno podkreślając skórki. Próbowałam nakładać ją na usta po peelingu i nawilżającym balsamie, ale skutek był ten sam. Trwałość średnia, zostawia ślady na szklance i znika podczas jedzenia. Konsystencja też nie jest przyjemna, sucha, tępa, utrudnia nakładanie na usta. Pomadka nie spełniła moich oczekiwań. Bardzo wysusza usta podkreślając skórki. Niezbyt ładnie wygląda na ustach. Trwałość średnia. W tej cenie może nie jest tak źle, ale wolę dopłacić i być zadowolona.
    Zalety:
    Wady:
    • Trudno nakłada się ją na usta
    • Wysusza
    • Podkreśla suche skórki
    • Słaba trwałość
  • 29 lipca 2024 o 12:13
    Bardzo dobra matowa szminka
    Bardzo lubię używać matowych produktów, natomiast często takie produkty przesuszają usta, natomiast przy tym produkcie tak nie miałam. Jestem w pełni zadowolona z szminki, ponieważ ma przyjemną i lekką formułę i co najważniejsze - nie przesusza. Łatwo jest ją nakładać, a kolory są przepiękne i każdy znajdzie odpowiedni dla siebie. Cena jest zachęcająco niska.
    mihinio
    8 czerwca 2024 o 10:46
    Dobra matowa pomadka w niskiej cenie
    Jestem ogromną fanką tej szminki. Ma bardzo śliczne nude kolory. Co warto zaznaczyć wykończenie nie jest typowo suchym matem bardziej skłaniałabym się w nazwanie tego satynowym wykończeniem. Produkt ten jest bardzo trwały i wydajny.
    • kolory
    • trwałość
  • 13 lutego 2024 o 21:15
    Dobra szminka za grosze
    Hydra Matte kupiłam przy okazji jakichś większych zakupów i... zupełnie zapomniałam, że to zrobiłam :p przypomniałam sobie o niej na początku grudnia - żałuję, że nie wcześniej. Dobrze napigmentowana, co od razu przekłada się na przyzwoitą wydajność. Nie wysusza ust, daje ładny mat, który nie jest tępy. Przy okazji w konsystencji jest kremowa, nie ma efektu pudrowości na ustach. Jeśli chodzi o trwałość, nie zjada się jej w ciągu godziny, poprawka w ciągu dnia wskazana, ale byłam na to przygotowana, nie oczekiwałam, że jest niezniszczalna. Wydaje mi się, że za taką cenę, biorąc pod uwagę, że zapłaciłam za nią koło 7 zł na promocji, ciężko byłoby znaleźć godną konkurencję.
    Zalety:
    • napigmentowanie
    • efekt matu
  • 16 listopada 2023 o 16:16
    Na każdą kieszeń
    Pomadka stworzona dla każdego. Cena jest świetna, formuła to coś super. Masełkowata, treściwa, a jednocześnie matowa. Nie podkreśla suchych skórek - wręcz nawilża usta. Świetna paleta barw, każdy znajdzie coś dla siebie. Jedyny minus - trzeba uważać żeby się nie złamała.