Odżywki do włosów

Resibo Shine Club Odżywka Wygładzająca do Włosów 250ml

eshi92
    28 marca 2025 o 17:33
    Bardzo fajna odżywka
    Odżywkę Resibo kupiłem w Rossmanie za ok 35 zl. Odżywka ta ładnie nawilża włosy, wygładza je, pomaga w rozczesywaniu. Włosy po niej wyglądają na gładkie i błyszczące. Sama odżywka jest dosyć gęsta i wydajna. Zdecydowanie poprawia kondycję włosów. Polecam
  • 4 stycznia 2025 o 12:01
    Co za miękkość!
    Odżywka Resibo to kolejny przykład tego,że nie warto oszczędzać na klientach i warto dodawać próbki kosmetyków. Po moim testowym użyciu zamówiłam pełnowymiarowe opakowanie. Moje włosy ostatnio nie są w najlepszym wydaniu. Kilka miesięcy walczyłam mocno z ich wypadaniem, teraz mimo iż problem ustąpił mam wrażenie że są przesuszone i nie do końca w kondycji jak sprzed kilku miesięcy. Jestem też posiadaczką cery mieszanej z tendencją do przetłuszczania co też ma wpływ na mój skalp i włosy. Generalnie muszę je myć codziennie, codziennie też je suszę, dodatkowo od ponad 25lat regularnie farbuję co prawdopodobnie przekłada się na problem który mam w tej chwili. Z preparatami do włosów muszę bardzo uważać (stąd moja kosmetyczka obfituje w różne spraye,kremy czy odżywki które nie do końca mnie satysfakcjonują ),bo bardzo łatwo obciążają moje włosy co wpływa na fatalny stan fryzury. Odżywkę Resibo za pierwszym razem używałam z pewnym dystansem,w dzień kiedy nie musiałam wychodzić z z domu w razie klapy. Emolienty w składzie nie do końca mnie przekonywały. Okazało się że zupełnie niepotrzebnie. Odżywka owszem ma treściwą konsystencję,moim zdaniem piękny zapach. Mam włosy krótkie,dlatego potrzebuję użyć jej naprawdę niewiele co przekłada się na gigantyczną wydajność. Nie trzymam jej z zegarkiem w ręku po prostu spłukuję na oko i mogę się cieszyć fantastycznie miękkimi , nawilżonymi włosami. Naprawdę jest to efekt jaki do tej pory uzyskiwałam przy pomocy naprawdę drogich kosmetyków profesjonalnych! Jest jednak pewien szkopuł,w moim przypadku kosmetyk nie nadaje się do codziennego użytku, właśnie że względu na fakt,że może nieco przeciążać. Nie mam tego efektu kiedy używam jej raz,2razy w miesiącu ale codziennie mógłby być za ciężki. Z tego względu daję ci 4gwiazki,ale wciąż uważam że warto zainwestować pieniądze w ten kosmetyk.
  • 6 grudnia 2024 o 9:24
    Recepta na przeciążenie
    Swojego czasu tyle się o tych odżywkach mówiło, że i ja się skusiłam w końcu, na szczęście na promocji. Zapach mi się nie podoba, jest nijaki, na pewno nie owocowy, ani kwiatowy, kosmetyczny, ale brzydki. Konsystencja wygląda na tłustą (w takim pozytywnym sensie, naładowaną dobroczynnymi emolientami, bo w końcu taka miała być), ale nie jest, za to jest bardzo gęsta i nie powiedziałabym nigdy, że to rozwodniony balsam. Niestety sprawia to, że odżywka bardzo obciąża, wręcz przeciąża włosy. Kolejny minus to taki, że jeśli potrzyma się ją mniej niż 15 minut, to włosy tak wymagające jak moje nie "odczują" nic poza tym obciążeniem. Po 15 minutach co prawda jest efekt: włosy są milutkie w dotyku, mięciutkie - ja ciągle ich dotykałam i osoby z mojego otoczenia też nie mogły się powstrzymać. Jednak było to odczuwalne tylko w dniu mycia, na drugi dzień już nie. Shine Club kompletnie nie ułatwia rozczesywania, co obiecuje producent, a to jest dla mnie najważniejsze. Mam włosy wysokoporowate, kręcone, bardzo długie, więc po myciu jest dramat z tym rozczesywaniem. Owszem, milutkie w dotyki włosy to fajna sprawa i za to 2 gwiazdki, a nie jedna. Ale ogólnie to za mało. U mnie ten produkt się nie sprawdził, choć producent się chwali, że jest to specyfik dla każdego i dla każdej porowatości. Sprawdza się tu jednak za to porzekadło, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
  • 20 marca 2024 o 15:43
    Rewelacja
    Odżywka jest po prostu rewelacyjna. Kończę już pierwsze opakowanie i mogę powiedzieć że nigdy żadna odżywka nie wygładza mi tak włosów jak ta. Trzymam ją około 10 minut na odsączonych z wody włosach. Już podczas spłukiwania czuć że włosy są gładkie i miękkie. Moje włosy bardzo ciężko wygładzić i jeszcze żadnemu produktowi się to nie udało a po zastosowaniu tego produktu uzyskałam taflę. Pięknie pachnie ale zapach nie jest wyczuwalny na włosach. Niestety odżywka jak dla mnie jest bardzo droga nawet w promocji ale mimo to kupię kolejną bo dla takiego efektu naprawdę warto. Pod koniec jest ją trochę ciężko wycisnąć z opakowania.
  • 22 stycznia 2024 o 6:41
    Moje ostatnie odkrycie
    Odżywka resibo często pojawia się w social media jako polecana przez trychologow więc stwierdziłam że wypróbuję. Ma piękny owocowy zapach i jest trochę gęstsza niż standardowe odżywki przez co nie spływa z włosów. Po spłukaniu włosy są mięciutkie, błyszczące i dociążone ale jednocześnie nie są przetłuszczone. Mam włosy lekko falowane z tendencja do puszenia stąd bardzo zależy mi na dociążeniu włosów i ich wygładzeniu. Już po kilku myciach zauważyłam znacząca poprawę kondycji moich włosów. Polecam- odżywka jest wydajna i można ją upolować w promocji