Kremy do twarzy dla dzieci

SunOzon Kids, Sonnenschaum LSF 50+ Pianka przeciwsłoneczna SPF 50+

• 24 sierpnia 2024 o 0:37
    może nie do końca dla dzieci, ale dla mnie ok
    Jest to duży przeskok od kolastyny, bo jak dotąd nie poczułam, żeby szczypał mnie w oczy. Nie lubię tej pianki, bo ciężko mi wyczuć ile właściwie go sobie zaaplikować i ta pianka też trochę ciężko się rozprowadza. Po rozsmarowaniu nie jest masakrycznie tłusty, ale mógłby być odrobinę lżejszy. Nie ma dręczącego zapachu, nie zauważyłam, żeby bielił, jest go bardzo dużo. Niestety mam wrażenie, że nie jest tak wodoodporny, jak bym chciała i zmycie go samą wodą to sekundy.
    Zalety:
    • nie szczypie w oczy
    • nie pachnie
    • nie bieli
    Wady:
    • mała wodoodporność
    • niewygodna formuła pianki
    • bardzo wydajny
  • 27 sierpnia 2022 o 14:52
    U mnie się sprawdziła jako tańsza alternatywa dla Evy Technology
    Piankę kupiłam z polecenia internetowych twórców, którzy restrykcyjnie patrzą na składy, więc się nie bałam. Zresztą używam głównie filtrów chemicznych lub mieszanych a produkty marki SunOzon w większości mi się sprawdzają. Piankę kupiłam jako alternatywę dla bardzo drugiego produktu marki Evy Technology. Już wiedziałam, że pianka sprawdza się w naszej rodzinie. Nie umywa się oczywiście do znacznie droższego brata, ale cena vs jakość jest imponująca. Pozostałe zalety: + bardzo wysoka ochrona UVB - SPF50+ + wysoka ochrona UVA - w kółeczku + wodoodporna + praktycznie bezzapachowa + szybko się wchłania + nie bieli + zostawia lekki mokry glow + nie szczypie w oczy + nie lepi się + nie zostawia białych plam pi kontakcie skóry z wodą + wydajna + łatwo się aplikuje + pianka jest zbita, nie spływa z dłoni ani nie kruszy się + wg mnie równomiernie i łatwo oraz szybko można pokryć dużą powierzchnię ciała + aplikator dobrze dozuje jeżeli trzyma się butelkę pionowo + formuła bez okrokrylenu + przyjazna dla rafy koralowej Reasumując, nie mam jej nic do zarzucenia. Na plażę i dla dzieci idealna. Dla mnie jedynie nie na twarz, bo przy mojej mieszanej cerze glow jest jednak za mokry, ale w wakacje i to mi nie przeszkadzało. Za tę cenę jakość jest naprawdę imponująca. Dobra alternatywa dla kremów i emulsji - łatwiej i szybciej się aplikuje. Dla dzieci dodatkowa frajda i nawet maluchy dobrze sobie radzą z samodzielnym rozcieraniem. Polecam spróbować.
  • 24 lipca 2022 o 14:25
    Chemiczny zmieszany z mineralnym?,raczej od 2 roku życia, nie do końca fajny skład a i pianka też niekoniecznie się sprawdza
    Nie miałam wpływu na jego wybór, kupiły go na szybko dziadki podczas wyjazdu,napisane Kids,no to bierzemy,bez jakiejś większej refleksji i zagłębiania się w skład. Za co winić ich nie mogę,nie raz spotykam się z tym,że producenci piszą,że dla dzieci, a składniki zdecydowanie nie dla nich (jak elmex dla dzieci gdzie jedna wersja,bodajże niemiecka,ma skład bajka,a druga łojezu,co przy nauce mycia zębów ma jednak znaczenie). Tu mamy filtr chemiczny,trochę tak sobie,ale od biedy może być. Maluszkom,czy wrażliwcom odradzałabym jej nadużywanie. Na pewno filtr chemiczny ma tą przewagę,że nie trzeba go ponawiać co 4 godziny,ale to tyle,nie wiem w gruncie rzeczy jak podchodzić do mieszanek. Na rynku ogrom tych stricte mineralnych, więc celowałabym w nie, szczególnie dla dzieci. Spróbowałam też na sobie i jakoś mnie nie przekonuje do siebie. Owszem jest to pianka,ale przy roztarciu jest taka bardziej emolientowa i szybko znika biel,także ciężko ocenić czy roztarło się ją równomiernie. Przez większość czasu odnosiłam wrażenie,że nie rozprowadziłam jej równomiernie, szczególnie u małego,ma 3 lata,jest bardzo ruchliwy,lubi siedzieć na dworze. Miejscami lekko się opalił, aplikacja u syna,to niełatwe zadanie,bardzo nie lubi,więc ta forma mimo wszystko nie ułatwiała sprawy. Do tego zarówno u mnie jak i u niego,kiedy zgrzaliśmy się powychodziły drobne krostki. Na twarz nie stosowałam,mam inny (mimo,że ma wady,jest za ciężki,to rzadko mnie zapycha). Dla młodego też mam inny filtr, mineralny z Alphanovo w kulce i na nim jednak poprzestanę. Sun Kids Ozon ma formę białej pianki,lekki,przyjemny zapach,jest całkiem wydajny,ale za skład i aplikacje odejmuje po gwiazdce i dostaje ode mnie 3.
    Zalety:
    • Wydajność,
    • szybko się wchłania,a na pewno nie bieli zbyt długo, zostawia tylko lekką emolientową powłokę,
    • dobrze rozprowadzony chroni.
    • Cena.
    • Dostępność.
    Wady:
    • Skład niekoniecznie dla maluchów,a na pewno maluszków.
    • Czasem ciężko rozprowadzić go równomiernie,
    • Drobne krostki po użyciu.

Zobacz także inne Kremy do twarzy dla dzieci