Kremy pod oczy

Clarins Total Eye Smooth Cream Krem ujędrniający do okolic oczu

5 na 51 opinię

Ata77
    7 sierpnia 2024 o 5:17
    Dobry krem w niedobrej cenie
    Na wstępie zaznaczę, że użytkowałam krem przez ponad dwa tygodnie (tylko przy pielęgnacji wieczornej, na dzień wybierałam inną formułę), ponieważ otrzymałam miniaturę jako gratis do zakupów. Mam skórę dojrzałą, 45+, ze znaczną utratą jędrności w okolicy oka oraz zdecydowaną suchością. Krem ma gęstą konsystencję przez co jest baaardzo wydajny. Niewielka ilość robiła co trzeba. A co robiła? Kapitalnie nawilżała moją skórę pod oczami dając odczucie miękkości i jedwabistości. Miałam wrażenie, że otulam puchem okolice mojego oka. Było to bardzo komfortowe. Krem bardzo szybko się wchłaniał i nie podrażniał. Dla mnie był bezzapachowy. Mam wrażenie, że rozjaśnił nieco okolice oka- aczkolwiek moim problemem nie są akurat cienie pod oczami, mogę jednak stwierdzić, że nadał jej blasku. Nie miałam oczekiwań , że odejmie mi "20 lat" (w stosunku do każdej pielęgnacji nie mam takich oczekiwań) jednak stosowanie go było niezwykle komfortowe i ulga w zakresie nawilżania i lekkiego napięcia mocno zauważalna. Jedyny minus to cena. W zakresie wydajności jednak stanowi to nadal zachętę do rozważenia co do zakupu.

Zobacz także inne Kremy pod oczy