Peelingi do twarzy

Bielenda Water Balance, Żelowy peeling do twarzy

• 19 stycznia 2023 o 20:26
    Seria kosmetyków od marki Bielenda o nazwie Water Balance jest mi już bardzo dobrze znana ze względu na wcześniej stosowany przeze mnie płyn micelarny oraz maseczkę. Produkty te są bardzo dobrze dostępne w wielu drogeriach internetowych, stacjonarnie głównie widziałam go je jedynie w sieci sklepów Biedronka. Kosmetyk te swoją ideologią, obiecywanym sposobem działania oraz składem wydają mi się wręcz idealne dla mojej cery, która z natury jest sucha, wrażliwa i reaktywna. Tym razem zdecydowałam się na zastosowanie żelowego peelingu, który zakupiłam ściśle ze względu na chęć przetestowania nowego kosmetyku. Peeling został zamknięty w opakowaniu w formie saszetki, podobnie jak maseczki do jednorazowego użycia. Pojemność wynosi tutaj aż 7 gram, dzięki czemu kosmetyk starczył mi na dwa użycia. Opakowanie jest naprawdę bardzo ładne, spójne z pozostałymi propozycjami z tej serii. Jest one w kolorze jasnej niebieskości i posiada na sobie motyw kropli wody. Umieszczono tutaj oczywiście wszelkie najważniejsze informacje o peelingu, to znaczy jego nazwę, skład, logo producenta, bardziej szczegółowy opis oraz zalecany sposób użytku. Cena regularna wynosi tutaj około cztery złote. W składzie tego kosmetyku znajdziemy między innymi wszelakie humektanty, kwas poliglutaminowy czy wysoko zmineralizowaną wodę, czy wszelkie produkty nawilżające, nawadniające, ale i złuszczające. Produkt posiada żelowo - wodnistą, bardzo delikatną konsystencję i przeźroczystą barwę. Pachnie subtelnie, nieco wodniście, neutralnie, ale przyjemnie i orzeźwiająco zarazem. Produkt posiada w sobie złuszczające drobinki. Po jego zaaplikowaniu na skórze należy wykonać z jego pomocą krótki masaż, zaś następnie pozostawić go na około pięć minut na skórze w celu złuszczania enzymatycznego. Zmywanie tego peelingu może okazać się nie najłatwiejsze, głównie ze względu na te liczne drobinki, dlatego też należy być przy tym uważnym i cierpliwym. Samo działanie pielęgnacyjne oraz oczyszczające jest naprawdę zadowalające. Po użyciu tego kosmetyku skóra jest naprawdę bardzo gładka, miękka i oczyszczona. Czuć i widać, że jest bardzo wygładzona i delikatnie nawilżona. Nie ma tutaj uczucia szczypania, pieczenia skóry czy późniejszych zaczerwienień. Peeling żelowy od marki Bielenda to kolejny, świetny kosmetyk z serii Water Balance. Bardzo dobrze złuszcza, oczyszcza oraz wygładza, przy tym jest delikatny dla skóry i ma przyjemną konsystencję. Zdecydowanie polecam, wydajny i niedrogi kosmetyk.
    Zalety:
    • Złuszcza
    Wady:
  • 18 lipca 2022 o 21:24
    Dobry produkt
    Peeling ten ma konsystencję żelową, bardzo przyjemnie rozprowadza się na skórze, dopiero po nałożeniu na twarz wyczuwalne są malutkie drobinki peelingujące. Zapach jest delikatny. Po zmyciu daje efekt nawilżonej i odżywionej skóry, a jednocześnie oczyszczonej. Jedno opakowanie starcza na dwa użycia. Daje całkiem dobre efekty.