Kremy tonujące

Claresa Krem CC Keep it Nude! 101 Light
Claresa Keep It Nude!

• 8 listopada 2024 o 19:20
    na świeżo - tak!
    Jestem posiadaczką cery mieszanej, co może mieć ogromne znaczenie w tej recenzji. Uwielbiam efekt jaki funduje mi ten produkt świeżo po nałożeniu. Wygląda pięknie, naturalnie, zdrowe glow, świetne krycie. Ale w ciągu dnia świecę się niemiłosiernie.. Mam uczucie masła na twarzy. Kolor Cool Medium jest piękny, neutralny, idealnie komponuje się z moją cerą.
    Zalety:
    • kolor Cool Medium, który jest neutralny i wygląda jak fotoszop
    • bardzo dobre krycie
    • na świeżo wygląda znakomicie
    Wady:
    • niesamowicie się wyświeca po kilku godzinach
    MiiLily
    11 września 2024 o 22:44
    Jest wporzo
    Kupiona zachęcona opiniami innych osób - musiałam w końcu wypróbować. Często używam kremów/podkładów o lekkiej formule i średnim kryciu. Ten własnie taki jest. Krycie jest średnie, z trwałością też średnio. Wybrałam kolor 102 - dla mnie okazał sie ideałem na okres wiosna/lato (kiedy skóra łapie pierwsze promienie słońca). Kosmetyk nie roluje się, fajnie współpracuje z pielęgnacją i innymi kosmetykami kolorwymi. Opakowanie to szklana butelka z plastikowym aplikatorem - plus. Krem ma zapach podobny do słodkich cukierków, jest znacząco wyczuwulny. Na pewno mu trzeba przyznac, że jest wydajny i można nakładać kilka deliktnych warstw (nie waży się)
    • działanie
    • formuła
    Wady:
    • cena, jak za taki produkt mogłaby być niższa
    • średnie krycie
  • 1 lipca 2024 o 11:38
    Podkład Claresa
    Produkt jest lekki, nie czuć go na skórze, bardzo dobrze się rozprowadza i wchłania. Nie ściera się i nie roluje. Bardzo dobrze wyglada na skórze przez cały dzień i przy tym ma bardzo ładny zapach. Nieco rzadka konsystencja.
  • 22 czerwca 2023 o 12:11
    CC Cream, którego raczej nie kupię ponownie.
    Kupiłam CC Cream z czystej ciekawości, lecz nie zakochałam się w nim. Posiadam cerę mieszaną, lubię średnie krycie i nie koniecznie matowe wykończenie. Ale niestety CC cream mimo wszystko jest dla mnie za tłusty, po paru godzinach mam uczucie spływania ze skóry i lubi się zważyć. Do tego jego zapach, który przypomina mi cleaner do paznokci? Miałam do niego parę podejść, w cieplejsze jak i chłodniejsze dni ale raczej nie dokończę buteleczki i nie sięgnę po niego ponownie w sklepie.
    Zalety:
    • Kolory, delikatne krycie.
    Wady:
    • Zbyt tłusty, zapach.
  • 19 czerwca 2023 o 0:05
    Kremowy podkład z efektem glow
    Kolejny fajny, budżetowy produkt marki claresa, który wpadł w moje ręce. Idealny na lato oraz do makijaży make up no make up. W konsystencji podkład jest kremowy, łatwo rozprowadza się palcami. Wykończenie podkładu dosyć świetliste.
    • kolor
    • zawiera skwalan
    Wady:
    • po paru godzinach efekt glow może sprawiać wrażenie mokrej twarzy. Podkład dość mocno świeci się na buzi. W moim przypadku jest to na minus ponieważ mam cerę z rozszerzonymi porami i niestety podkład je trochę podkreśla.