Kremy BB, CC i DD

Erborian BB Creme au Ginseng Krem BB z żeń-szeniem złocistym

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 lutego 2025 o 17:01
    Fajny, ale drogi krem BB na codzienny make up
    To mój ulubiony podkład na co dzień, używam już trzecią tubkę w odcieniu Clair. Krem BB Creme au Ginseng fajnie współgra z moją suchą skórą, w przeciwieństwie do wielu innych produktów, nie podkreśla suchych skórek ani nie zbiera się w nieestetyczne plamy. Zamiast tego, nadaje cerze zdrowy, naturalny blask, który utrzymuje się przez większość dnia. Produkt nie wchodzi w pory. Doceniam również jego pojemność - opakowanie wystarcza na naprawdę długi czas, co częściowo rekompensuje jego wysoką cenę. Ma też minusy, niestety. Pod 3-4 godzinach od nałożenia moja skóra zaczyna się świecić w strefie T. Łatwo też przesadzić z ilością i nałożyć go za dużo, tworzy się wtedy efekt maski. Opakowanie jest wygodne, pozwala zużyć podkład do ostatniej kropli - pod koniec można przeciąć tubkę i szpatułką zgarnąć resztki ze ścianek tubki.
    Zalety:
    • Nie podkreśla suchych skórek
    • Nadaje skórze zdrowy, naturalny blask
    • Nie wchodzi w pory
    • Jest bardzo wydajny i pojemny
    Wady:
    • Pod koniec dnia skóra zaczyna się świecić
    • Wysoka cena
    • Wymaga poprawek przy dłuższym noszeniu
  • 18 lutego 2025 o 23:24
    piękne wykończenie, ale oksydacja psuje efekt
    Testowałam wiele kremów BB, a ten od Erborian ma naprawdę wiele zalet, ale niestety także jedną poważną wadę, która sprawia, że nie mogę go w pełni pokochać. Plusy: ✅ Świetna konsystencja – lekka, ale jednocześnie wystarczająco kremowa, by dobrze stapiać się ze skórą. ✅ Dobre krycie – jak na krem BB, naprawdę dobrze wyrównuje koloryt skóry i ukrywa drobne niedoskonałości. ✅ Nie podkreśla suchych skórek – mam skórę suchą i wrażliwą, a ten produkt nie podkreśla przesuszonych miejsc, co jest ogromnym plusem. ✅ Naturalne, zdrowe wykończenie – skóra wygląda na wypoczętą, promienną i nawilżoną, pozostaje lekko wilgotna, ale nie tłusta. ✅ Zapach – delikatny, luksusowy, bardzo przyjemny. ✅ Pielęgnacja – dzięki żeń-szeniowi i innym składnikom nawilżającym faktycznie czuć komfort na skórze. Minusy: ❌ Cena – jak na krem BB, jest naprawdę wysoka, zwłaszcza biorąc pod uwagę konkurencyjne produkty. ❌ Oksydacja – i to największy problem. Po nałożeniu kolor wygląda idealnie, ale po chwili zaczyna ciemnieć i staje się zbyt pomarańczowy. Mam najjaśniejszy odcień, a mimo to efekt końcowy jest dla mnie za ciemny i za ciepły. Podsumowanie: Gdyby nie oksydacja, byłby to jeden z moich ulubionych BB kremów, bo naprawdę pięknie wygląda na skórze. Zapewnia świetne krycie, nie podkreśla suchych skórek i zostawia skórę z naturalnym, subtelnie rozświetlonym efektem. Niestety, zmiana koloru sprawia, że nie mogę go używać na co dzień. Szkoda, bo ma potencjał! Jeśli twoja skóra toleruje ciemniejące podkłady lub masz cieplejszy odcień cery, może się sprawdzić, ale dla osób o jasnej karnacji może być trudny do dopasowania.
  • 2 stycznia 2024 o 14:33
    Niczym się nie różni od wielu tańszych. Bez szału
    Kupiłam go na dużej promocji w Sephorze, ale wg mnie i tak przepłaciłam. Moja cera jest jasna, wrażliwa, naczynkowa, mieszana, dość such, wyświeca się w strefie T, o chłodnym odcieniu. Mam odcień Claire, i niestety tu jest niemiła niespodzianka - nawet najjaśniejszy jest dla mnie lekko za ciemny (porównanie z Tarte na zdjęciach). Używam mieszanki 20B i 22B z Tarte pod oczy albo korektora i podkładu z Fenty 150. Chciałam, żeby krem BB pasował jak najbardziej do mojego naturalnego koloru, czyli nadawał się do stosowania razem z korektorami z Tarte - działa, choć wg mnie jest trochę za ciemny. Ma dobre krycie, lepsze niż większość kremów BB, które znam, ale wg mnie to jeszcze nie powód do zachwytu. Poza tym nie robi niczego specjalnego. Polecam przetestować przed zakupem w Sephorze. Nie wyróżnia się niczym specjalnym w porównaniu do drogeryjnych kremów BB. To dobry produkt, ale szkoda na niego pieniędzy.
    Zalety:
    • nie wchodzi w zmarszczki ani pory
    • krycie - lepsze niż większość BB, tylko czy przy BB tego szukamy? Ja kupiłabym po prostu lepszy podkład.
    • jak na BB trwały
    • nie zapycha, nie mam dodatkowych wyprysków (a o to u mnie łatwo)
    • nie odczułam żeby wysuszał (a mam suchą skórę)
    • dobrze miesza się z innymi kremami BB (mieszam go czasem z najjaśniejszym Resibo, żeby wyrównać kolor)
    • jest wydajny, używam ok. 2 miesiące, a mam wrażenie, że wystarczy mi jeszcze na ponad pół roku
    • zostawia glow, które ja wolę przypudrować
    • nie zauważyłam ani większego, ani mniejszego wyświecania niż zwykle
    Wady:
    • kolor - nawet najjaśniejszy jest dla mnie leciutko za ciemny. Nie wpasowuje się wg mnie za bardzo w kolor skóry, raczej lekko oksyduje po nałożeniu
    • nie wyróżnia się niczym specjalnym w porównaniu do drogeryjnych kremów BB
  • 30 marca 2022 o 15:30
    Polecam bez mrugnięcia okiem ;)
    Świetny produkt, który nie tylko koloryzuje jak inne, ale faktycznie działa! Skóra wygląda na wypoczętą, zdrowszą, gładszą. Odpada stosowanie wielu kosmetyków jednocześnie. Nie wysusza skórek ale działa na wypryski, nie warzy się i nie odkłada. Kupuję w Sephorze, dla osób kupujących pierwszy raz podpowiem, że warto z kontem na Picodi, zyskacie cashback 20%, Przy moim różowym odcieniu skóry kolor Clair wygląda bardzo naturalnie. Polecam :)
    Zalety:
    • Naprawdę działa zgodnie z opisem :)
    • Plus za możliwość kupienia małego formatu i zestawów podróżnych
    Wady:
    • Cena mogłaby być niższa, ale produkt jest wart każdej złotówki ;)
  • 25 kwietnia 2021 o 16:17
    Wypełnia swoje zadanie
    Wypróbowałam już kilka kremów BB, natomiast ten jest moim ulubieńcem. Posiada dobry skład i spełnia swoje zadanie. Dopasowuje się do każdej karnacji. Sprawia, iż cera wyglada jednolicie i promiennie, bez efektu maski. Jest baaardzo wydajny. Posiadam większe opakowanie już od dłuższego czasu, a kremu nie ubywa. Opakowanie oraz zapach są odpowiednie. Mogłabym się jedynie przyczepić do trwałości gdyż na pewno nie utrzymuje się na cerze cały dzień, ale nie mam mu tego za złe, gdyż nie można tego wymagać od kremu BB. Jedynym minusem jest cena, gdyż do tanich nie należy.
    • skład
    • swietnie spełnia swoją funkcje
    • uniwersalny ( nadaje nie Dow wielu karnacji)
    • daje świetny efekt delikatnego makijażu bez maski