Serum do twarzy

Q+A Azelaic Acid Balancing Serum Serum do twarzy z kwasem azelainowym

Q+A Azelaic Acid Serum do Twarzy 30ml
Q+A Azelaic Acid

• 17 lutego 2025 o 22:20
    Q+A Azelaic Acid – Serum na trądzik, które naprawdę działa!!!
    Zacznę od tego, że serum Q+A z kwasem azelainowym to prawdziwy hit, który jest zdecydowanie wart uwagi! Skład produktu jest oparty w 97,3% na naturalnych składnikach, co daje poczucie bezpieczeństwa podczas stosowania, zwłaszcza dla osób szukających kosmetyków z minimalną ilością chemii. Kwas azelainowy, który jest głównym składnikiem serum, ma wiele zalet – przede wszystkim doskonale radzi sobie z cerą trądzikową, tłustą oraz skórą ze skłonnością do wyprysków. Po dłuższym czasie stosowania zauważyłam poprawę w walce z przebarwieniami, szczególnie po trądziku – świeże plamy znikają błyskawicznie, a koloryt skóry staje się bardziej wyrównany. Plusy: Kwas Azelainowy: Jest skuteczny w walce z trądzikiem i przebarwieniami, działa antybakteryjnie i rozjaśniająco, co jest bardzo ważne przy problemach skórnych. Po dłuższym stosowaniu poprawia wygląd skóry i pomaga w zmniejszeniu widoczności wyprysków. Cynk PCA: Działa przeciwzapalnie, ściągająco i wspomaga regenerację skóry. Pomaga także zredukować podrażnienia, co jest istotne, gdy skóra ma tendencję do stanów zapalnych. Ekstrakty roślinne: Wzbogacone o superziarna, takie jak orkisz, khorasan, teff i komosa ryżowa, które działają jako przeciwutleniacze i chronią skórę przed szkodliwym wpływem środowiska. Konsystencja: Lekko wodnista, ale delikatnie kremowa, co sprawia, że serum łatwo się wchłania i nie zostawia tłustego filmu na skórze. Działanie na przebarwienia: Regularne stosowanie serum skutkuje stopniowym znikaniem świeżych plam i nierówności w kolorycie skóry. Opakowanie: Serum ma wygodną pompkę, co sprawia, że produkt jest higieniczny w użyciu. Dzięki hermetycznej opakowaniu, serum nie narażone jest na szybkie utlenianie czy zepsucie, co gwarantuje dłuższą trwałość. Cena: Serum jest dostępne w Hebe w promocyjnej cenie 32 złote (zwykle kosztuje 48 złotych). Jak na produkt o tak dużej pojemności i działaniu, jest to bardzo korzystna oferta. Minusy: Podrażnienia przy pierwszych użyciach: Tak jak wspomniałam, przy pierwszym kontakcie z serum może wystąpić lekkie pieczenie lub uczucie ściągnięcia skóry. Jest to normalne, ponieważ kwas azelainowy to substancja aktywna, która może podrażniać w początkowej fazie stosowania. Po kilku dniach skóra przyzwyczaja się do działania serum. Efekty na stare przebarwienia: Serum jest skuteczne na świeżych plamach, jednak w przypadku starych, ciemnych przebarwień może nie dawać spektakularnych efektów. Kiedy stosować: Serum najlepiej stosować wieczorem na oczyszczoną skórę, a następnie nałożyć krem nawilżający. Dobrze jest również pozwolić mu chwilę wchłonąć się przed nałożeniem innych produktów. Podsumowanie: Q+A Azelaic Acid to idealne serum dla osób z cerą skłonną do trądziku, problemami z przebarwieniami oraz dla tych, którzy szukają produktu o właściwościach łagodzących i rozjaśniających. Na pewno będzie to hit wśród osób, które borykają się z wypryskami oraz nierównym kolorytem skóry. Jeśli masz skórę wrażliwą lub bardzo suchą, warto obserwować reakcję skóry i zacząć od mniejszej ilości serum, aby uniknąć podrażnień. Po kilku tygodniach stosowania efekty są widoczne, a skóra staje się gładsza, bardziej jednolita i zdrowsza. Zdecydowanie polecam! Dla mnie to 5/5, ponieważ działa skutecznie, jest naturalne, bezpieczne i niedrogie przy promocji! ✨
  • 1 października 2024 o 12:07
    Rozczarowujący
    Mam skórę normalną w kierunku suchej i trądzikową. Serum jest zamknięte w szklanej buteleczce o pojemności 30ml z pompką. Pompka nie zacina się, dozuje odpowiednią ilość produktu. Cena regularna oscyluje ok. 50zł. Etykieta w kolorze bieli oraz fioletu, minimalistyczna. Ma formułę lekkiej emulsji, którą łatwo się rozprowadza się na twarzy oraz szybko się wchłania. Po wchłonięciu nie jest wyczuwalny film. Nie uczula. Wydajność jest satysfakcjonująca - mi starczyło na ok. 2 miesiące przy codziennym użytkowaniu. Na początku zaobserwowałam delikatne podrażnienie w postaci nasilenia rumienia, które w miarę przyzwyczajania się skóry nie występuje. Samo działanie nie jest jakoś szczególnie wybitne. Delikatnie wyrównuje koloryt. W subtelny, wręcz w niezauważalny sposób wpływa na obecną kaszkę na twarzy. U mnie serum nie wpływa na redukcję wyprysków czy ich przyspieszone gojenie. Jak dla mnie, spore rozczarowanie, a pokładałam w tym produkcie spore nadzieje. Niestety więc, nie podzielam tylu pozytywnych opinii tutaj.
    Zalety:
    • opakowanie z bezawaryjną pompką
    • przyjemna aplikacja
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • za słabe działanie przeciwtrądzikowe, wyrównujące koloryt
    • początkowo może podrażniać skórę
  • 1 sierpnia 2024 o 12:17
    Umieram z zachwytu
    Nie sądziłam, że jakieś serum może zrobić na mnie takie wrażenie. Serum z kwasem azelainowym w stężeniu 8% to game changer w codziennej pielęgnacji. Na sam początek zalecałabym go stopniowo wprowadzać bo dla nie jednej cery może być on szokiem. Zaczęłam go używać go moja twarz była w opłakanym stanie. Kwas azelainowy w produkcie poradził sobie oszałamiająco, wyciszył moje stany zapalne a także już zadziałał rozjaśniająco na przebarwienia po trądzikowe. Dzięki cynkowi skóra zaprzestała tak silnie wydzielać sebum i nie ma problemu bym wyszła z domu bez tony pudru na twarzy.
    Zalety:
    • rozjaśnia przebarwienia
    • koi i nawilża skóre
    • zmniejsza stany zapalne
    Wady:
    • może być za mocny do codziennego stosowania
  • 25 lutego 2024 o 22:22
    Za mocne do częstego używania ale dość skuteczne
    Serum zamknięte jest w szklanej buteleczce z dozownikiem. Z łatwością się nakłada. Kwas azelainowy polecany jest dla cery skłonnej do trądziku, w moim przypadku po zastosowaniu czuje lekkie szczypanie przez co stosuję go tylko co kilka dni i w miejsca problematyczne. Jego działanie nie jest więc takie delikatne jak obiecuje producent lub jest to moje indywidualne odczucie. Jednak samo działanie przynosi dobre rezultaty, pomaga redukować skłonność do niedoskonałości, niweluje powstające zmiany i delikatne przebarwienia potrądzikowe. Będę testować inne produkty z kwasem azelainowym ale jak najbardziej mogę polecić ten produkt, szczególnie osobom zmagającym się z nawracającym trądzikiem.
    Zalety:
    • serum zawiera rewelacyjny składnik kwas azelainowy polecany cerom skłonnym do niedoskonałości
    • redukuje zmiany trądzikowe
    • zmniejsza przebarwienia potrądzikowe
    Wady:
    • za mocnego do codziennego stosowania
    krivi
    13 września 2023 o 17:31
    do cery tlustej i mieszanej
    Produkt bardzo dobry do skory mieszanej/ tłustej ze skłonnościami do przebarwień i niedoskonałości. Po testowaniu przez trzy tygodnie zauważyłam widoczne rozjaśnienie przebarwień wynikających z trądziku. Serum ma bardzo lekką konsystencję, przez co nie będzie za ciężki do codziennego użytkowania, ale nie będzie za lekkie do skóry suchej. Poza tym ma również bardzo przyjemny, delikatny zapach, który po aplikacji na skórę nie jest już wyczuwalny.

Zobacz także inne Serum do twarzy