Kremy uniwersalne

Uzdrovisco Bezolejowy krem nawadniający na promienną cerę

Uzdrovisco Bezolejowy krem nawadniający na promienną cerę niezapychający 50 ml

• 6 maja 2025 o 6:15
    Promienna cera.
    Krem bezolejowy Uzdrovisco to produkt, który naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Już na pierwszy rzut oka zachwyca praktycznym opakowaniem – tubka jest wygodna w użyciu i pozwala precyzyjnie dozować krem. Trzeba jednak uważać przy wyciskaniu, ponieważ jego konsystencja jest dość rzadka i lekko lejąca, co wynika z jego kremowo - żelowej formuły. Zapach jest subtelny, kremowy i bardzo przyjemny – nie dominuje, ale umila aplikację. Sama konsystencja jest lekka, niemal żelowa, dzięki czemu krem szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu. Skóra po jego użyciu staje się miękka, gładka i rzeczywiście zyskuje ten naturalny, zdrowy blask, o którym mówi nazwa produktu. Widać, że jest odżywiona i promienna, ale bez uczucia ciężkości. Nawilżenie jest raczej delikatne, dlatego w sezonie zimowym może być niewystarczające dla bardziej wymagającej skóry. Natomiast na wiosnę i lato sprawdza się idealnie – świetnie współgra z makijażem, dzięki lekko lepkiej warstwie, która działa niemal jak baza pod podkład. Podsumowując: to lekki, kojący krem idealny na cieplejsze miesiące i dla osób, które cenią sobie naturalne, subtelne efekty. U mnie sprawdza się rewelacyjnie i chętnie do niego wracam. Zdecydowanie polecam!
    Zalety:
    • Lekki
    • Wydajny
    • Odżywczy
    Marza97
    25 listopada 2024 o 16:16
    Za lekkie nawilżenie
    Krem jest bardzo lekki, bardzo szybko się wchłania, ma konsystencję gęstszego serum. Nie nawilża za mocno, może lepiej by się sprawdził na normalnej cerze i to w lato. Na okres jesienno zimowy i na mojej tłustej cerze niestety jest niewystarczający. Jest również średnio wydajny, ponieważ mała ilość tego kremu nie pokryje całej twarzy. bo skóra go od razu wsiąknie, dlatego trzeba go wydobyć więcej niż w innych kremach do twarzy. Krem ma za to wygodne opakowanie, dobrze wydobywa się z niego produkt. Natomiast nie kupię ponownie, ponieważ moja cera potrzebuje o wiele większego nawilżenia.
    • nie podrażnia
    • szybko się wchłania - ale to taki + i - jednocześnie
    • nie nawilża za mocno
    • bardzo szybko się wchłania
  • 1 listopada 2024 o 14:02
    Dobry krem na dzień
    Po opisie produktu "krem nawadniający na promienną cerę" spodziewałam się zdecydowanie lżejszej konsystencji, która da mocny efekt nawilżenia niemalże z efektem "glow" niczym skóra pokryta wodą. Niestety lekko się zawiodłam, bo krem nie jest aż tak bardzo nawilżający, ale mimo wszystko dobrze sprawdza się do porannego stosowania pod krem z SPF i makijaż. • Skład: witamina C w formie SAP i Tetra oraz komórki narcyza mają działać rozjaśniająco, kwas hialuronowy, skwalan, betaina oraz kwas mlekowy odpowiadają natomiast za nawilżenie. • Konsystencja: jest kremowa, ale przy tym dość lekka. Bardzo dobrze rozprowadza się na twarzy stając się niemal niewidocznym. Dobrze się stapia ze skórą. Po nałożeniu czuć delikatną lepkość, która stopniowo maleje lekko zastygając. Zapach ma przepiękny, bardzo naturalny, czuć w nim nieprzytłaczające nuty narcyza. • Wydajność: kremu nie trzeba nakładać w dużej ilości. Jest zatem dość wydajny. Zużywa się jednak jak normalny krem, czyli wystarcza na około 1,5-2 miesiąca stosując go raz dziennie. • Opakowanie: urzekło mnie - forma podania tego kremu przy pomocy tubki to genialnie rozwiązanie. Świetnie dozuje się produkt. Opakowanie jest mega higieniczne, bo nie zanurzamy palucha w słoiczku. Do tego, tubkę na samym końcu można rozciąć, żeby wydobyć resztę produktu. Świetny pomysł na opakowanie. • Obietnice producenta: producent zaleca stosowanie kremu rano lub/i wieczorem. Ja stosowałam go wyłącznie rano. Pod makijaż sprawdzał się w porządku, natomiast na wieczór dawał mi zbyt małe nawilżenie. Mam cerę mieszaną i moim zdaniem ten produkt jest takim właśnie dedykowany. Może sprawdzić się też niektórym tłustym, chociaż według mnie konsystencja może być trochę zbyt gęsta. Nie wydaje mi się żeby był to bardzo uniwersalny produkt. Cery suche raczej nie będą nim zachwycone. Niestety nie zauważyłam też cudownych zmian jeżeli chodzi o działanie na przebarwienia. Jest to dobry, poprawny krem na dzień i może spodobać się wielu osobom, jednak nie widzę przy jego użyciu spektakularnych efektów. • Czy wart ceny?: jego cena, szczególnie regularna, jest dość wysoka. Rozumiem wykorzystanie wysokiej jakości surowców i naturalnego składu, ale 54 zł za 50 ml to według mnie dość dużo jak na zwykły krem na dzień. Myślę, że nie kupię go ponownie, bo wolę mocniejszy efekt nawilżenia.
    Zalety:
    • świetne, higieniczne opakowanie
    • dobry na dzień
    • ładny zapach
    Wady:
    • nie daje dużego nawilżenia,
    • dość drogi
  • 18 października 2024 o 12:25
    Na co dzień, nawet podczas wieczornej pielęgnacji, najbardziej jestem zadowolona ze stosowania w miarę możliwości lekkich w konsystencji szybko wchłaniających się propozycji, które posiadają działanie nawilżające oraz kojące. Moja cera z natury jest bardzo sucha, dodatkowo reaktywna i wrażliwa, dlatego tak mocno zależy mi na danych właściwościach pielęgnacyjnych. Tym razem wybrałam dla siebie propozycję od marki Uzdrovisco, którą bardzo lubię, ponieważ kosmetyki te pozytywnie mi się kojarzą, mają naturalny i neutralny skład, dodatkowo świetnie mi się sprawdzają pod kątem działania pielęgnacyjnego. Nie ukrywam, że co do tego bezolejowego kremu miałam dość spore oczekiwania. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie tubki o pojemności pięćdziesiąt mililitrów. Opakowanie posiada jasnozieloną barwę, umieszczono na nim kwiatową grafikę ale także wszelkie, najważniejsze informacje na temat produktu, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład, opis stosowania czy najważniejsze właściwości. Cena regularna kosmetyku od marki Uzdrovisco wynosi około pięćdziesiąt pięć złotych. Kremik posiada lekką, raczej lejącą się konsystencję. Pachnie naprawdę bardzo naturalnie, delikatnie i świeżo. W składzie produktu umieszczono między innymi komórki narcyza, witaminę C czy kwas hialuronowy. Kosmetyk podczas rozprowadzania na lekko wilgotnej cerze np. ze względu na świeżo zaaplikowane serum nie do końca szybko chce się wchłaniać. Lepiej nakładać go już bezpośrednio na wcześniej wchłoniętą pielęgnację. Mimo to daje naprawdę przyjemne działanie pielęgnacyjne. Przede wszystkim świetnie nawilża, wygładza oraz odżywia. Sprawia, że cera jest zregenerowana oraz ukojona. Nadaje cerze zdrowego blasku i energii. Śmiało można ten krem stosować także pod makijaż. Krem od marki Uzdrovisco będzie idealną propozycją dla osób poszukujących lekkiej ale dobrze działającej pielęgnacji. Z pewnością sprawdzi się osobom posiadającym cerę suchą, matową oraz pozbawioną blasku. Ma przyjemną konsystencję oraz dobry skład. Zdecydowanie polecam.
    • Konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Nadaje się do stosowania pod makijaż
    • Koi
    • Nadaje blasku
    • Regeneruje
    • Zmiękcza
    Ambixx_
    31 grudnia 2023 o 15:59
    Moje odkrycie
    Przypadkowy wypad do Rossmanna i wpadł mi w oko ten krem. Zużyłam jedno opakowanie i już mam następne. Konsystencja lekka, szybko się wchłania, pozostawiając miękka warstwę na skórze. Zapach delikatny. Krem nadaje się też na okolice oczu, co jest dla mnie wielkim atutem. Z moją skóra się bardzo polubił i myślę że zostanie ze mną na długo.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania, pozostawiając przyjemna warstwę na twarzy
    • Nadaje się pod oczy
    • Praktyczne opakowanie, które nadaje się do torebki
    Wady:
    • Cena, warto złapać na promocji