Maseczki w płachcie

Isana Maska w płachcie `Lew`

• 24 października 2024 o 20:29
    Za taką cenę warto wypróbować
    Maseczka w płachcie Isana „Lew” intensywne nawilżenie, mango i papaja. Jest to maska z ładnym nadrukiem w cętki jak u lamparta. ;) Maska dobrze trzyma się na twarzy, nie zsuwa się. Jest bogato nasączona płynem, wyjmując ją z opakowania trochę skapnęło mi na podłogę. Esencja, która została w opakowaniu, wystarczyła mi jeszcze na kilka użyć, jak serum. Zapach ma taki, że z niczym mi się nie kojarzy, jest raczej delikatny. Maseczka dobrze nawilża skórę. Producent zaleca trzymać ją minimum 10 minut. Ja trzymałam 15, a pod koniec czułam jakby delikatne mrowienie? Coś w tym stylu. #zakupwłasny #pielęgnacjatwarzy #maskawpłachcie
  • 29 lipca 2024 o 18:30
    Czy to na pewno Lew?
    Czy to Lew czy to Gepard kto wie. Myślałam że lwy nie są w cętki ale na Safari nie byłam więc sama nie wiem. :) Maskę kupiłam za grosze w Rossman coś ok 5 zł więc super cena. Miałam już dużo różnych maseczek z ISANA więc też nie mam zbyt dużych oczekiwań. Maska naprawdę jest idealnie skrojona, to chyba pierwsza moja maska która tak pasuje, więc zgadzam się z opinią poprzedniczek. Pierwsze co to uderza nas mocny zapach czegoś w stylu papaja, melon, mango taki egzotyczny owoc. Mi osobiście ten zapach średnio pasuje ale już na twarzy nie czułam go tak intensywnie. Po użyciu maski w moim wypadku skóra była dosyć mocno napięta, nie czułam takiego nawilżenia jak bym oczekiwała a szkoda. Warto dodać że mam skórę suchą, zaczerwienienia ze skłonnością do wyprysków, więc niestety jest trochę wymagająca. Za jej kształt mega plus ale przez działanie to raczej nie kupię, nawet za 5 zł bo boję się że przy częstszym stosowaniu mogłaby zrobić krzywdę. :(
    Zalety:
    • dopasowanie maski w płachcie do twarzy
    Wady:
    • działanie
  • 26 lipca 2024 o 21:35
    Mega uciecha, gorzej z 'intensywnym nawilżeniem'
    Używa od:próbka
    Tę uroczą maseczkę udało mi się kupić za niecałe 4 zł. Muszę przyznać, że bardziej od obiecanych efektów przyciągnęła mnie grafika. Po pierwsze, płachta jest niesamowicie dobrze ze wycięta. Idealnie się ułożyła na mojej twarzy, byłam miło zaskoczona - zazwyczaj nie jest tak pięknie. Esencji jest sporo, płachta się dobrze trzyma twarzy, nie zjeżdża, można coś robić podczas trzymania. Po ściągnięciu szybko się wchłania, co mnie również ucieszyło, bo nie lubię lepkiej warstwy na twarzy. Efekty to lekko nawilżona skóra, posiadam cerę tłustą wrażliwą, dla mnie to nawilżenie jest wystarczające, ale nie nazwałabym jej maską silnie nawilżającą. Nic mnie nie podrażniło. Naprawdę spodobał mi się nadruk na tej masce, fajny dodatek do codziennej rutyny pielęgnacyjnej, lepiej uprzedzić otaczające osoby o zamiarze zamiany w lwa :D Polecam tym co chcą mieć trochę radości z pielęgnacji i uzyskać lekkie nawilżenie.
  • 25 lipca 2024 o 16:14
    Lew dodający nawilżenia i miękkości skórze, choć na pewno nie w sposób bardzo intensywny jak obiecuje producent.
    Używa od:próbka
    Jestem ogromną zwolenniczką masek w płachcie, to dla mnie miłe urozmaicenie codziennej pielęgnacji i przy okazji jej zintensyfikowanie dzięki okluzji płynącej z materiału. Na tę zamkniętą w przeuroczej i słodziutkiej niczym landrynka saszetce oraz o nazwie Lew natrafiłam w Rossku. Zapłaciłam jakąś niewygórowaną kwotę. Po otwarciu saszetki ukazuje się nam płat bardzo bogato nasączony esencją oraz o grafice w cętki, dzięki czemu po aplikacji mamy okazję zamienić się na kilkanaście minut w lwa. Osoby lubiące takie bajery z pewnością będą usatysfakcjonowane. Tkanina nie jest jakoś szczególnie gruba, ale nie rwie się i jest dopasowana do twarzy, z dobrze wyciętymi otworami. Zaś zapach jest subtelny i przyjemny. Esencja nie jest również uciążliwie lepka, jak to nieraz bywa, więc i tutaj nie mam się do czego przyczepić. Co do efektów, jestem zadowolona, gdyż są odczuwalne. Buźka po zdjęciu płachty stała się przyjemniejsza w dotyku, delikatnie nawilżona i ukojona. Co prawda producent obiecuje, iż rezultaty w postaci nawilżenia i odżywienia będą intensywne, mnie cieszą już te otrzymane. Lepsze takie aniżeli żadne. Na koniec jeszcze słowa dwa o INCI. Mamy tutaj dobroci w postaci: * nawilżającej gliceryny * odżywczego wyciągu z owoców palmy kokosowej * redukującej utratę wody z naskórka betainy * wyciągu z papai zawierającego papainę, czyli enzym rozpuszczający martwy naskórek * będącego przeciwutleniaczem ekstraktu z owoców Zanthoxylum Piperitum * tonizującego i odświeżającego ekstraktu z arbuza * bakteriobójczego i przeciwzapalnego wyciągu z kwiatów wiciokrzewu japońskiego * rozjaśniającego wyciągu z owoców grejpfruta * nawilżającego i odżywczego ekstraktu z mango * mocno nawilżającego kwasu hialuronowego. Szkoda tylko, iż phenoxyethanol znajduje się wyżej w składzie niż większość z tychże dobroczynnych ekstraktów. Oznacza to, iż nie występują one w stężeniu większym aniżeli 1%. Reasumując: maska lew jest warta wypróbowania. Dodaje nawilżenia i miękkości skórze. Może nie są to jakoś super intensywne efekty, ale odczuwalne. Do tego mamy ciekawy nadruk na płachcie, więc maseczka będzie super prezentem dla lubiących domowe SPA nastolatek i nie tylko. Polecam!
    Zalety:
    • nawilża, zmiękcza, koi podrażnienia
    • dobrze wycięta i porządnie nasączona esencją płachta z nadrukiem w cętki
    • przyjemny zapach esencji
    • skład bogaty w różnorakie ekstrakty
    • przesłodkie opakowanie
    • akceptowalna cena
    • dostępność w Rossmannie
    Wady:
    • rezultaty na pewno nie są intensywne, jak obiecuje producent
    • phenoxyethanol znajduje się w składzie wyżej niż większość pielęgnacji
  • 12 czerwca 2024 o 14:29
    Polecam
    Maska świetnie nawilża ale nie aż tak intensywnie wiec dla ludzi z przesuszona skórą nie będzie odpowiadać. Maska w użytkowaniu jest wygodna i całkiem chłodząca co daje fajny efekt, lecz nie przykleja się całkowicie do twarzy przez co po krótkim czasie może odpaść . Niestety cena nie odpowiada jakości więc jest to nieopłacalne.
    • Jakość
    Wady:

Zobacz także inne Maseczki w płachcie