Kremy uniwersalne

L'Erbolario La Canapa Crema Viso Niezwykle odżywczy krem do twarzy

Kaisja
    28 kwietnia 2025 o 20:40
    Poprawia stan niełatwej cery nawet już po jednym dniu
    Podarowany mi już jakiś czas temu krem La Canapa od L'Erbolario w ładnej, jasnozielonej buteleczce z pompką bardzo mnie ucieszył. Byłam już uzależniona od genialnego działania i perfumeryjnych, oryginalnych, przepięknych aromatów kremów do ciała Marki, więc po bardzo odżywczym kremie z egzotycznymi konopiami w składzie, zwłaszcza jako osoba z pokolenia wychowanego na m.in. "I love you Mary Jane" w wykonaniu Cypress Hill i Sonic Youth, spodziewałam się równie wybitnej jakości. I taka jest. Obawiałam się tylko, że jako krem z organicznym ekstraktem z nasion konopi okaże się dla mojej trudnej, mieszanej, trądzikowej, dojrzałej cery 45+ (a raczej już bardziej 50-) zbyt tłusty i ciężki, więc planowałam stosować go tylko na noc. Ale zawsze nowy, nawet bogaty krem testuję też na dzień, i w tym przypadku radość z podarowanego specyfiku jeszcze się pogłębiła. Krem ma bardzo sycącą (dzięki czemu jest superwydajny), ale delikatną, i lekko się wmasowującą konsystencję, więc całkowicie się wchłaniał i nie świecił na cerze, którą jedynie w gorące dni i na większe wyjścia omiatałam jeszcze pudrem – właściwie tylko pro forma. Do tego subtelnie, świeżo i ładnie pachniał, więc jego stosowanie było przyjemnością. Olejek konopny ma tak doskonałe właściwości odżywcze, że nie tylko działa przeciwstarzeniowo, ale i łagodzi trądzik, do którego mam skłonność. Pamiętam, że już pierwszego dnia stosowania kremu wygładził, ujednolicił i wydelikatnił moją cerę, który to stan trwał przez cały czas (ponad pół roku) , bo na tak długo wystarczyła mi buteleczka. Polecam go gorąco, tak jak i właściwie wszystkie kosmetyki L'Erbolario – używałam już kilkunastu, i wszystkie okazały się być wybitne w działaniu, prześlicznie wonne i rozkoszne w stosowaniu.
    Zalety:
    • efekt – nawet trudna cera mieszana, skłonna do dorosłego trądziku (45+) jest przez cały dzień gładka, nie błyszcząca, ujednolicona, i wolna od niedoskonałości;
    • skład – naturalny, z ekstraktem z organicznych nasion konopi;
    • konsystencja – luksusowa – sycącego kremu doskonale, lekko się wmasowującego;
    • wchłanialność – natychmiastowa i całkowita – nawet przy mieszanej cerze;
    • zapach – luksusowy, piękny – bardzo subtelny, świeży;
    • wydajność – wybitna – kremik jest gładki, dość zwarty, ale lekko się aplikuje i nie trzeba używać go jednorazowo dużo;
    • opakowanie – ładne i poręczne – jasnozielona buteleczka-cylinderek ze sprawnie dawkującą krem pompką
    Wady:
    • cena – wysoka – ale adekwatna do jakości, działania i wydajności kosmetyku; mam prawie 50 lat, od studiów (od 30 lat) zużyłam wiele głównie dermokosmetyków doskonałych, także luksusowych Marek (bo na takie potrafiłam oszczędzać miesiącami), i ten krem jest jednym z najlepszych
  • 23 października 2022 o 11:39
    Najlepszy krem na dzień w historii
    Nie miałam nigdy do czynienia z lepszym kremem na dzień, a przetestowałam ich setki, jak nie dziesiątki. Nie ma uczucia ściągnięcia, jest bardzo przyjemne nawilżenie i UKOJENIE. Zostaje ze mną, mimo ceny, która nie jest niska, ale za te wszystkie kremy, które kupiłam... Ma delikatny zapach i lekką konsystencję. Jest wydajny.
    Zalety:
    • działanie
    • odżywienie
    Wady: