Emulsje, esencje i boostery

Bandi Medical Expert Anti Dark Spot
Bandi Anti Dark Spot Emulsja Silnie Rozjaśniająca Przebarwienia 50ml

• 12 kwietnia 2025 o 16:33
    Przyjemna
    Emulsja jest bardzo przyjemna, zaobserwowałam delikatne rozjaśnienie przebarwień, ale nie umiem powiedzieć czy przez oczekiwanie takiego efektu trochę sobie tego nie wmówiłam. Stosowałam ją jako serum, pod spf. Mam skórę dość młodą, która charakteryzuje się skłonnością do wyprysków i niestety od czasu gdy dołączyłam emulsję do swojej pielęgnacji zaczęło pojawiać ich się trochę więcej, ale myślę że dla osób starszych ode mnie nie będzie to problem. Opakowanie jest bardzo przyjemne, wygodne, higieniczne i luksusowe, jedynie mały minusik za to że nie widać ile produktu zostało. Myślę że w najbliższym czasie nie kupię ponownie, ale nie neguję ponownego zakupu w przyszłości, może wrócę do niego jak już będę miała bardziej dojrzałą skórę.
    Zalety:
    • Opakowanie: higieniczne, wygodne, luksusowe
    • Obserwowalny efekt rozjaśnienia
    Wady:
    • Delikatnie zwiększa ryzyko wyprysków
  • 20 lutego 2025 o 10:39
    Walka z przebarwieniami
    Krem kupiłam całkiem przypadkiem szukając coś na moje przebarwienia z którymi walczę długi czas w większości są to potrądzikowe jak również posłoneczne. Jestem aktualnie w trakcie drugiego opakowania i jestem naprawdę miło zaskoczona może nie miałam jakiś przeraźliwie ogromnych tych przebarwień ale naprawdę daje radę skóra jest gładka i bardzo dużo przebarwień mi zniknęło więc jestem usatysfakcjonowana. Myślę że wrócę do niego jeszcze nie raz. Jest to pierwszy krem który w końcu cokolwiek zmienił na mojej twarzy i mogę wyjść z domu bez makijażu i czuć się dobrze.
  • 12 lipca 2024 o 12:37
    Game changer na przebarwienia
    Od dłuższego czasu walczę z przebarwieniami na twarzy- mniejszymi lub większymi plamkami oraz nierównym kolorytem. To, co emulsja zrobiła z moją twarzą to prawdziwa magia. Stosowana codziennie na noc, skutecznie zredukowała i wyeliminowała przebarwienia. Emulsja działa, widać to było niemal każdego ranka. W końcu mam ładny, jednolity koloryt. Kosmetyk zamknięty jest w solidnej, smukłej butelce. Pompka pozwala na kontrolę dozowanego produktu, jest bardzo praktyczna. Emulsja jest bardzo wydajna, jest gęsta, "treściwa" trochę jak maść :) dobrze się rozprowadza, szybko wchłania. Dla mnie nie jest komedogenna. Pozostawia ładne rozświetlenie na twarzy. Skóra jest przyjemnie nawilżona, sprężysta. W opakowaniu dodatkowo znalazła się próbka kremu SPF z tej samej serii.
    Zalety:
    • zauważalne w krótkim czasie efekty
    • wydajny
  • 25 maja 2024 o 15:30
    Coś tam robi
    Emulsję (nie krem, jak pisze wiele osób) dostałam w prezencie z okazji uczynienia mnie Recenzentką Miesiąca, za co pragnę i tutaj podziękować, bo sama na pewno nie kupiłabym sobie tego kosmetyku, nie jest to dolna pólka. Wygodne opakowanie airless z pompką, nie powiedziałabym, że to ozdoba łazienki, bez przesady, ale jest spójne z linią medyczną i na pewno nie odstrasza. Kolor emulcji jasnobeżowy, zapach jak dla mnie słodkiej czekolady, czuć tylko przy aplikacji. Leciutka konsystencja, wchłania się do zera. No właśnie i jak dla mnie nie jest to wystarczające nawilżenie, rano budzę się z suchą skórą, dlatego muszę używać czegoś jeszcze, a mam cerę mieszaną. Niestety produkt ma w składzie silikony i trochę zapycha. Moja cera jest także naczynkowa, z tendencją do przebarwień posłonecznych. Kwas traneksamowy znam jako składnik leków - ma hamowac krwawienie. Wydawał się więc idealnym składnikiem do takiej skóry. Niestety nie zauważyłam znaczącej poprawy w kwestii rozjaśnienia cery i redukcji przebarwień. Owszem, czasem rano, po nocy z poroduktem na twarzy cera wydawała się jaśniejsza, ale szybko ten stan zanikał i nie było to codziennie. W kwestii przebarwień posłonecznych i ujednolicenia kolorytu też nie ma wielkiego przełomu, a były produkty, które pomagały mi rozjaśnić nawet 2-3 letnie przebarwienia, których na szczęście nie mam tak dużo i nie są intensywne, pod makijażem w ogóle niewidoczne. Pewnie u mnie trzeba stosować taki produkt minimum pół roku, to jest taka magiczna granica w długotrwałych kuracjach, żeby widzieć, czy jest dalej sens stosować, jeśli po tym czasie są jakiekolwiek efekty. Pomijając powlekacze skład wydaje się naprawdę dobry, tylko niestety z tymi przebarwieniami, nawet nie takimi mocnymi, bywa ciężka sprawa i trzeba strasznie dużo cierpliwości i czasu, by je usunąć.
  • 18 marca 2024 o 16:23
    Bardzo fajna emulsja
    Ta emulsja interesowała mnie od dłuższego czasu- głównie za sprawą naprawdę dobrych opinii w naszym katalogu. Bardzo się więc ucieszyłam gdy otrzymałam ją w prezencie. Jestem już praktycznie przy końcu opakowania - z recenzją wstrzymywałam się najdłużej jak mogłam i muszę przyznać, że naprawdę fajnie radzi sobie z przebarwieniami - ale to oczywiście kwestia indywidualna bo wszystko zależne jest od rodzaju przebarwień, od tego czy są świeże czy '' zastałe'' no i oczywiście od całej reszty preparatów do pielęgnacji jakich używamy na co dzień. Produkt opakowany jest w solidne plastikowe opakowanie - to taka twarda tuba z pompką typu air-less i dozownikiem który nie zacina się i nie zapycha od produktu. W składzie znajdziemy między innymi alantoinę, pantenol, niacynamid oraz skwalan. Ja stosowałam emulsję w dziennej pielęgnacji i nawet pamiętałam by stosować na nią krem z filtrem a w moim przypadku to serio wyczyn bo na filtry to ja mam przysłowiowe długie zęby i używam ich wtedy gdy serio muszę. Aplikacja nie sprawia żadnego problemu - to emulsja z prawdziwego zdarzenia : leciutka, rozprowadzająca się bez najmniejszego problemu ( nie roluje się, nie grudkuje, nie jest oblepiająca). Ma biały odcień i bardzo przyjemny słodki zapach kojarzący mi się z ciastkami. Sam zapach jest dość szybko wietrzejący i delikatny. Jeśli chodzi o efekty to zaraz po użyciu działa ona jak dobrze nawilżający krem- poza nawilżeniem optymalnym dla mojej cery mieszanej świetnie zmiękcza twarz i delikatnie ją wygładza. Sprawdza się świetnie pod makijaż- nie wpływa negatywnie ani na jego trwałość ani na odcień podkładu. Nie zauważyłam też by zapchała mi pory. Po jej użyciu ani razu nie zapiekła mnie skóra ( nie posiadam żadnych skłonności do podrażnień). Efekty regularnego stosowania są jak najbardziej w porządku- faktycznie mocno rozjaśniła przebarwienia- u mnie to przebarwienia czerwone czyli te po niedoskonałościach. Były one świeże ( z przebarwieniami rozprawiam się przez cały rok dlatego też szybko udaje mi się ogarnąć temat) i średniej wielkości a teraz są praktycznie niewidoczne. Do tego cera jest świetnie zmiękczona i przyjemnie gładka w dotyku. Wygląda naprawdę świeżo i promiennie a ja właśnie takiego efektu oczekiwałam. Podsumowując jest to naprawdę godna uwagi emulsja o bardzo fajnym składzie, świetnej wydajności i co najważniejsze efektach stosowania które są widoczne gołym okiem - z czystym sumieniem polecam i zostawiam jej komplet gwiazdek.
    Zalety:
    • przyjemny zapach
    • świetna wydajność
    • konsystencja prawdziwej leciutkiej emulsji
    • bardzo fajnie nawilża
    • wygładza i zmiękcza
    • rozjaśniła przebarwienia